Premierul britanic Boris Johnson, celor doi imigranți care l-au salvat de coronavirus: ,,Nu le pot mulţumi suficient. Le datorez viaţa”

Cei doi asistenți medicali care l-au vegheat pe premierul britanic Boris Johnson, în cele 48 de ore critice petrecute la Terapie Intensivă, s-au întors în prima linie a bătăliei împotriva coronavirusului.

separator
Salvatorii lui Boris Johnson, doi asistenți NHS imigranți, neo-zeelandeza Jeny McGee si portughezul Luis Pitarma, au fost menționați de premierul britanic în primul său mesaj public, după internarea în spital din cauza COVID-19.

„Nu le pot mulţumi suficient. Le datorez viaţa”, a afirmat Johnson, într-o scurtă declaraţie de presă dată publicităţii.

Jenny McGee, în vârstă de 35 de ani, și Luis Pitarma, în vârstă de 29 de ani, au devenit celebrități mondiale după mesajul premierului. Însă cei doi au lăsat elogiile la o parte și s-au întors deja în prima linie a bătăliei împotriva coronavirusului.

Jenny McGee nu a spus nimănui cine este pacientul vedetă aflat în grija ei. „Jenny e foarte modestă. Ne-a spus că a fost foarte mulțumită să vadă că efortul cadrelor medicale din NHS este recunoscut și apreciat. Cu toții suntem foarte mândri de Jenny, nu doar pentru ajutorul pe care i l-a oferit premierului, ci pentru ceea ce face zi de zi pentru noi toți”, spune fratele asistentei, scrie The Sun.Jenny McGee se află în Marea Britanie de opt ani. A venit în Anglia la studii, după care s-a angajat la Spitalul St. Thomas din Londra. Mama lui Jenny McGee: „Fiica noastră este foarte profesionistă, așa că nu îi cerem amănunte și nici ea nu spune nimic. De fapt, ea nu ne-a spus că îl îngrijește pe pacientul Boris Johnson decât după ce aceasta a ieșit de la terapie intensivă. Ne-a spus că a avut cel mai suprarealist moment din viața ei și că faptul că a avut grijă de Boris e ceva ce nu va uita niciodată”.

Pentru Luis Pitarma, premierul britanic a fost un pacient ca oricare altul. Portughezul Luis Pitarma s-a mutat în Londra în 2014. Prietenii asistentului de 29 de ani spun că, pentru el, premierul britanic a fost un pacient ca oricare altul.

Prietenul lui Luis Pitarma: ”Cred că este uluit de reacția și recunoașterea primită. Să ai prim-ministru care să te laude pentru că i-ai salvat viața este incredibil. El este într-adevăr salvatorul salvatorului. Este un tip minunat”.

Sursa

Oficial: la nivel mondial, cazurile de coronavirus au depășit pragul de 2 milioane
Articolul anterior
171 de pacienți s-au vindecat de coronavirus. Ieri au fost externate încă 37 de persoane
Articolul următor
Alte articole interesante