Premierul Dorin Recean a vizitat o afacere de familie din Sărata Nouă, devenită cunoscută mai ales pentru dulceața de ardei iute

Aflat în raionul Leova, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat joi, 8 iunie curent, afacerea de familie a Galinei Lefter din satul Sărata Nouă. Antreprenoarea a revenit din România, acum 8 ani, și a început să cultive mai multe tipuri de legume, cum ar fi roșiile, castraveții, conopida, diferite rădăcinoase și verdețuri, la fel cum o fac și alți mici fermieri, care muncesc neobosit pentru a aduce în casele noastre produse crescute cu grijă acasă.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane

Galina Lefter a devenit cunoscută la târgurile de produse eco mai ales pentru dulceața din ardei iute pe care o prepară.

Acum un an, antreprenoarea a reușit să-și extindă afacerea, după ce a depus dosarul în cadrul unui proiect cu finanțare externă, reușind astfel să procure tehnologii moderne și ecologice de procesare a legumelor.

Prim-ministrul Dorin Recean a apreciat diligența familiei de a-și pune pe roate o afacere proprie. Șeful Guvernului a discutat cu antreprenorii despre impedimentele pe care le întâlnesc în desfășurarea activității lor și i-a îndemnat să se înscrie la programele și mecanismele de suport lansate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

„Mă bucur să întâlnesc la Sărata Nouă un alt exemplu de perseverență și dedicație. În pofida tuturor provocărilor cu care se confruntă, antreprenorii au reușit să transforme o mică gospodărie într-o afacere de succes, cu produse de înaltă calitate, iar prin aceasta contribuie la dezvoltarea economică a comunității”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Ar putea fi o imagine cu varza kale
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, încălzitor de apă, polizor şi text care spune „thermostahl CLASSIC FASHION Motorcyclesz”

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

România cere Rusiei să își reducă personalul diplomatic de la București
Articolul anterior
Instagram a devenit principala platformă folosită de reţelele de pedofili
Articolul următor