Premierul Indiei, surprins strângând gunoaiele lăsate de turiști pe plajă

Premierul Indiei a părăsit pentru câteva ore biroul său şi s-a dus pe o plajă. Dar nu pentru a se relaxa, ci pentru a strânge gunoaiele lăsate de turişti pe nisip.

separator

Desculţ şi îmbrăcat lejer, şeful guvernului indian a umplut în câteva minute un sac de gunoi de pe o plajă din sudul ţării, situată în faţa unor hoteluri de lux.Premierul indian a strâns sticle de plastic, pahare de plastic, pungi şi alte ambalaje, pe care le-a pus în saci aliniaţi apoi pe plajă.India, care produce 15 milioane de kilograme de gunoi din mase plastice în fiecare zi, şi-a propus ca până în 2022 să renunţe la obiectele de plastic de unică folosinţă. Vezi video!

Sursa

Spioni ruși în România! Patru persoane puse sub acuzare

Opt persoane au fost conduse la audieri in urma perchezitiilor efectuate luni in Bucuresti si Timisoara in dosarul privind divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si transferul neautorizat de date informatice iar patru dintre acestea au fost puse sub acuzare, informeaza agerpres.ro.

Acuzatiile vizeaza infractiunile de divulgare a informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si transfer neautorizat de date informatice.

Procurorii spun ca, in calitate angajati ai unei filiale a unei companii multinationale, acestia au eludat normele metodologice pentru aplicarea Legii petrolului, respectiv procedurile impuse de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si au transmis date nedestinate publicitatii privind fondul de resurse (rezerve minerale) din Romania catre firma din acelasi consortiu din Serbia, fara a transmite oficialitatilor romane ce au descoperit.

Cercetarile sunt continuate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara.

Tragismul ”erei neglijenței”! Părinții dependenți de telefoanele mobile, mai predispuși să țipe la copiii lor

Un nou studiu a descoperit că părinții care sunt dependenți de telefon tind să țipe mai mult la copiii lor, scrie suntmamica.ro.

Părinții se bazează pe dispozitivele media pentru a primi doza de divertisment de care au nevoie zilnic. Fiind adulți, au capacitatea de a-și controla propriile alegeri, observând că, probabil, petrec mai mult timp pe telefonul mobil decât ar trebui, dar care sunt efectele acestui lucru?

Studiul și-a propus să analizeze obiceiurile mai puțin bune pe care părinții le adoptă atunci când petrec prea mult timp pe telefon. Cercetătorii au descoperit că părinții care petrec prea mult timp pe dispozitivele media ajung să folosească practici parentale negative.

Ei au început acest studiu la începutul pandemiei de COVID-19 și au descoperit că, în medie, un părinte petrece aproximativ 3 până la 4 ore pe zi pe telefon. Cercetătorii afirmă că părinții folosesc dispozitive media la fel de mult ca și copiii, iar utilizarea lor îi poate afecta pe cei mici.

Cercetătorii au analizat 549 de părinți care au cel puțin 2 copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani. Fiecare părinte a fost întrebat despre utilizarea tehnologiei, sănătatea mentală, modul în care funcționează familia și practicile lor parentale. Ei au descoperit că părinții care aveau niveluri mai ridicate de stres petreceau mai mult timp în fața ecranului și erau mai predispuși să apeleze la telefoanele mobile atunci când doreau să se relaxeze.

Studiul a descoperit, de asemenea, că durata mai mare a timpului petrecut în fața ecranului a fost  legată de o probabilitate mai mare ca părinții să țipe la copiii lor. Părinții au tendința de a folosi telefoanele mobile atunci când au nevoie de o pauză, ceea ce înseamnă că nu sunt prezenți în viața familiilor lor.

Avertisment grav! 48 de ţări, expuse la criza alimentară globală

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că 48 de ţări sunt expuse la criza alimentară globală, iar jumătate din ele sunt vulnerabile, transmite Reuters.

De asemenea, a declarat şeful FMI la o conferinţă la Riad, 141 de milioane de persoane din lumea arabă sunt expuse la insecuritate alimentară. FMI se va alătura celor care luptă contra restricţiilor comerciale, pentru a atenua situaţia din domeniul alimentar, a dat asigurări Georgieva, scrie Agerpres.

Săptămâna trecută, FMI avertizase că lumea se confruntă în prezent cu un şoc alimentar cel puţin la fel de grav cu cel cunoscut în urmă cu peste un deceniu, iar insecuritatea alimentară se va agrava.

Chiar dacă preţurile mondiale la alimente au scăzut în ultimele luni, insecuritatea alimentară este posibil să se agraveze din cauza mai multor factori, precum blocajele de aprovizionare, obstacolele care stau în calea recoltelor din Ucraina şi preţurile ridicate la îngrăşăminte şi energie, a apreciat FMI.

Potrivit instituţiei financiare, criza alimentară actuală este cel puţin comparabilă cu cea din 2007-2008, care a provocat probleme grave în aprovizionarea cu alimente şi multiple decese şi a generat turbulenţe sociale şi politice. 

Mirosul urât din capitală: chișinăuienii ar fi inhalat cantități mari de gaze toxice
Articolul anterior
Rona Hartner: ,,Analizele îmi arătau deficit de fier, iar eu aveam cancer”
Articolul următor