Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, l-a primit pe Ambasadorul Rusiei la Chișinău: s-a discutat despre posibilitatea furnizării vaccinului rusesc anti-Covid-19 în Moldova

Agenda de cooperare bilaterală moldo-rusă a fost discutată astăzi în cadrul întrevederii prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, cu E.S. Oleg Vasnețov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, anunță în cadrul unui comunicat Guvernul R. Moldova.

Oficialii au făcut un schimb de informații și opinii privind mai multe subiecte prioritare pe agenda comună, cu precădere fiind abordată situația în domeniul economic și socio-umanitar.

Printre altele, părțile au trecut în revistă situația curentă în ceea ce privește organizarea procesului de vaccinare a populației. Oficialii au discutat despre posibilitatea furnizării vaccinului rusesc anti-COVID-19, în țara noastră.

Premierul interimar a precizat în acest sens, că Republica Moldova va utiliza în procesul național de vaccinare un spectru larg de vaccinuri, fiind obligatorie omologarea acestora  pentru țara noastră. Evident, prioritatea va fi acordată vaccinurilor care au fost autorizate de către Organizația Mondială a Sănătății și comunitatea internațională.

De asemenea, la ședință părțile au vorbit despre necesitatea de identificare a căilor de stimulare a activităților economice, impulsionarea creșterii schimburilor comerciale între Republica Moldova și Federația Rusă, dar și importanța menținerii unui dialog bilateral constant.

Cum arată Anișoara Loghin, în luna a noua de sarcină
Articolul anterior
Acum poți redirecționa 2% din impozitul tău pe venit către Fundația Hospice Angelus Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante