Premierul Natalia Gavrilița a plecat la Bruxelles

Prim-ministra Natalia Gavrilița va participa la reuniunea Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova.

În perioada 4 – 8 februarie curent, prim-ministra Natalia Gavrilița se va afla într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la cea de-a 7-a reuniune a Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova. În premieră, țara noastră va fi prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană. 

La Bruxelles va fi examinată evoluția relațiilor Republicii Moldova – UE, cu accent pe dialogul politic și reforme; cooperarea economică și sectorială, inclusiv în domeniul energetic, comerț, precum şi colaborarea în domeniul politicii externe şi de securitate.

În zilele de 6-7 februarie, prim-ministra Natalia Gavrilița va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din instituțiile europene.

Reuniunea Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova va avea loc pe data de 7 februarie și va fi prezidată de șefa Guvernului Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, și de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, vicepreședinte al Comisiei Europene.

Pe lângă subiectele din agenda bilaterală, în cadrul Consiliului de Asociere se va face, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la provocările regionale, inclusiv impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Soluționarea conflictului transnistrean va fi un alt subiect pe agendă.

Din delegația Republicii Moldova la Consiliul de Asociere vor mai face parte vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, și secretarul de stat în cadrul Cancelariei de Stat, Adrian Băluțel. 

Fostul redactor al discursurilor lui Vladimir Putin, dar în urmărire de autoritățile din Rusia

Abbas Gallyamov, fostul redactor al discursurilor lui Vladimir Putin, a fost plasat pe lista neagră a persoanelor căutate de autoritățile ruse. Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Afacerilor Interne din Rusia, Abbas Gallyamov este căutat „în legătură cu un articol din Codul Penal”, scrie capital.ro.

Abbas Gallyamov, unul dintre foștii redactori de discursuri ai lui Vladimir Putin, a fost inclus pe listă neagră a persoanelor urmărite penal în Rusia. Gallyamov a scris discursuri pentru Vladimir Putin în timpul mandatului său de prim-ministru al Rusiei, în perioada 2008-2012.

Ulterior, Abbas Gallyamov a devenit consultant politic și analist politic, fiind citat în mod frecvent de presa rusă și de presa internațională. În ultimii ani, el a locuit în alte state.

Potrivit informațiilor transmise de  MAI din Rusia, Abbas Gallyamov este căutat „în legătură cu un articol din Codul Penal”, însă nu au fost oferite alte detalii.

Potrivit sursei citate anterior, luna trecută, Ministerul Justiției din Rusia l-a adăugat pe Abbas Gallyamov în registrul de agenți străini, o desemnare care duce la un control guvernamental suplimentar și care are rolul să submineze credibilitatea celui vizat. Guvernul Rusiei a informat că Abbas Gallyamov „a distribuit materiale create de agenți străini către un cerc nelimitat de persoane, s-a pronunțat împotriva operațiunii militare speciale din Ucraina și a participat ca expert și respondent pe platformele de informare furnizate de structuri străine.”

Abbas Gallyamov nu știe ce acuzații i se aduc în Rusia

Vineri, 24 martie 2023, bărbatul respectiv a recunoscut că aflat că se află pe acea listă cu ajutor presei internaționale. Până acum, nicio agenție de aplicare a legii nu a luat legătura cu el, așa că nu știe ce acuzații i se aduc în Rusia, a recunoscut el.

„Presupun că, din punct de vedere formal, este vorba de infracțiunea de discreditare a armatei. Este folosit împotriva oricărei persoane care refuză să amplifice manualul de joc al Kremlinului și încearcă să efectueze o analiză obiectivă, imparțială a ceea ce se întâmplă”, a explicat, vineri, Abbas Gallyamov în cadrul unui interviu acordat pentru AP.

Dima Nova, cântărețul rus care l-a criticat pe Vladimir Putin, s-a stins din viață

Vă amintim că de când a început războiul din Ucraina, au avut loc numeroase decese misterioase în Rusia. Recent, Dima Nova, pe numele său real Dmitri Svirgunov, s-a stins din viață.

Potrivit Meduza, Dima Nova a fondat trupa Cream Soda, care a devenit celebră după ce a fost lansată melodia „Aqua Disco”, care critica presupusul conac al lui Vladimir Putin în valoare de 1,3 miliarde de dolari americani. „Aqua Disco” a fost adesea cântată la protestele organizate înaintea și în primele zile ale războiului din Ucraina, manifestările devenind rapid cunoscute sub numele de „Partidul Aqua Disco”.

Cream Soda a devenit un simbol al protestelor împotriva războiului din Ucraina atunci când comedianul rus Alexander Gudkov a folosit una dintre melodiile sale pentru a-şi bate joc de Vladimir Putin pentru că și-ar fi construit acel conac luxos.

Dima Nova a decedat la doar 34 de ani. Marți, 21 martie 2023, trupul său neînsuflețit a fost scos de sub gheața fluviului Volga. El a căzut prin gheață în timp ce traversa fluviul Volga în regiunea rusă Iaroslavl, alături de fratele său, Roma, și de amicul său, Goşa Kiselev. Marți. 21 martie 2023, trupa sa, Cream Soda, a confirmat decesul lui și al lui Goșa Kiselev.

„S-a întâmplat o tragedie în seara asta. Dima Nova al nostru mergea de-a lungul Volgăi în compania prietenilor și a căzut prin gheață. Ministerul Situațiilor de Urgență îl caută în continuare pe fratele său, Roma, și pe prietenul său, Goşa Kiselev.

Aristarh, prietenul nostru care a căzut și el prin gheață, a fost găsit, dar nu a existat nicio modalitate de a-l salva. De îndată ce vom avea informații de la Ministerul Situațiilor de Urgență, vă vom informa”, a fost mesajul postat luni, 20 martie 2023, pe pagina oficială de Facebook a Cream Soda.

„O informare oficială a avut loc astăzi la ora 9:00. Dima și Goshi nu mai sunt”, a fost mesajul transmis marți, 21 martie 2023, de Cream Soda prin intermediul rețelelor sociale.

Grupul francez Leroy Merlin pleacă din Rusia. Ce se știe despre soarta celor 111 magazin de bricolaj

Grupul francez ADEO, proprietarul rețelei de construcții și bricolaj Leroy Merlin, va transfera compania sa din Rusia unui management local. Acest lucru a fost raportat la RBC de către un reprezentant al companiei.

Potrivit acestuia, schimbarea proprietății nu va afecta afacerile companiei. Nu va schimba relațiile cu partenerii și clienții și va păstra toate locurile de muncă.

În Rusia sunt 111 hipermarketuri Leroy Merlin. Este considerată una dintre cele mai mari companii comerciale din țară.

De la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, peste 1.000 de companii și-au anunțat plecarea. Câteva nume de pe această listă: Aldi, Adidas, British Petroleum, Chanel, Dell, Deloitte, Enel, EY, Exxonmobil, H&M, Ikea, JYSK, KPMG, LVMH, McDonalds, Netflix și Renault.

Aproape 500 de companii și-au suspendat operațiunile, dar sunt pregătite să le reia, dacă va fi cazul. E vorba de nume mari, ca Amazon, Air France, AirBnB, BMW, Conde Nast, Disney, Mango, Meta, Maersk și LOreal.

sursa

Loredana Groza s-a despărțit de soț după 23 de ani de căsnicie

Loredana Groza s-ar fi despărțit de soțul ei, Andrei Boncea, cu care a format un mariaj de 23 de ani, după cum a lăsat de înțeles tatăl ei, anunță Click.

Loredana Groza și soțul ei Andrei Boncea

În urmă cu ani de zile, vedeta a renunțat la purtarea verighetei, iar faptul că nu s-a mai afișat cu partenerul ei a alimentat zvonurile potrivit cărora relația lor s-a încheiat.

Loredana Groza și Andrei Boncea au format un mariaj fericit, în urma căruia a rezultat venirea pe lume a fiicei lor, Elena, în vârstă de 25 de ani.

Deși artista a fost mereu extrem de rezervată în ceea ce ține de viața sa privată, Vasile Groza, tatăl cântăreței, a confirmat despărțirea.

„Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează. Relațiile dintre ei sunt normale, nu se pune problema de dușmănie întrei ei. Lucrurile merg bine, au un copil”, a spus Vasile Groza pentru cancan.ro.

Loredana a fost mereu discretă cu detalii legate de viața sa personală și a evitat să vorbească despre despărțire chiar și atunci când a renunțat la verighetă.

Loredana Groza a fost luata de ambulanta!

Moment emoționant pe scena de la Românii au Talent. Un pensionar de 87 de ani i-a făcut pe toți să plângă. Jurații, aplauze în picioare
Articolul anterior
Cleopatra Stratan, seducătoare într-o vacanță de vis. Ce destinație au ales artista și soțul ei
Articolul următor