Premiile Oscar 2023. Filmele nominalizate au fost anunțate: Care este favoritul anului

Data mult așteptatei gale de premiere a fost anunțată. Pe 12 martie, va avea loc festivitatea de decernare a Premiilor Oscar 2023, cea de-a 95-a ediţie, la Dolby Theatre de la Ovation Hollywood, gazdă fiind Jimmy Kimmel.

Gala de anul trecut are și acum ecouri, după ce s-a consumat cel mai nefericit moment de până acum de la Oscaruri. Palma aplicată de Will Smith colegului Chris Rock a făcut înconjurul lumii. Organizatorii au promis că vor fi și mai atenți la desfășurarea în condiții bune a evenimentului.

Deja s-a creionat și un favorit al Oscarurilor. Filmul „Everything Everywhere All at Once” conduce în topul nominalizărilor. La cel mai bun film concurează și noul Avatar, „Elvis” și „Top Gun: Maverik”.

Într-o scurtă ceremonie, au fost anunțate nominalizările pentru cele mai râvnite premii din cinematografie.

Cel mai bun film

La categoria „Cel mai bun film” se mai află printre cele 10 nominalizări: „Everything Everywhere All At Once”, „Elvis”, „The Fabelmans”, „Tar”, „Top Gun: Maverick”, „Triangle of Sadness”, „Women Talking”.

Cele mai multe nomizalizări le-a primit lungmetrajul „Everything Everywhere All At Once”, mai exact, 11! Filmul a primit nominalizări și pentru cel mai bun regizor, cea mai bună actriță, cel mai bun actor în rol secundar și cea mai bună actriță în rol secundar.

Nominalizările pentru Cea mai bună actriţă sunt: Cate Blanchett (“Tár”), Ana de Armas (“Blonde”), Andrea Riseborough (“To Leslie”), Michelle Williams (“The Fabelmans”), Michelle Yeoh (“Everything Everywhere All at Once”)

Nominalizările pentru Cel mai bun actor sunt: Austin Butler (“Elvis”), Colin Farrell (“The Banshees of Inisherin”), Brendan Fraser (“The Whale”), Paul Mescal (“Aftersun”), Bill Nighy (“Living”)

Cel mai bun regizor: Martin McDonagh (“The Banshees of Inisherin”), Daniel Kwan, Daniel Scheinert (“Everything Everywhere All at Once”), Steven Spielberg (“The Fabelmans”), Todd Field (“Tár”), Ruben Östlund (“Triangle of Sadness”).

Aproape 10.000 de profesionişti din cinematografie au votat. 

Nominalizările pentru cele 23 de categorii ale premiilor Oscar au fost prezentate, marţi, de Riz Ahmed şi Allison Williams.

Gest emoționant și salvare dramatică al unui ucrainean. A îngenuncheat și a sărutat pământul românesc

Doi cetățeni ucraineni, de 30 și 31 de ani, au fost salvați după patru zile pe care le-au petrecut în munții din Maramureș. Cei doi făceau parte dintr-un grup mai mare, care a pornit spre România, pentru a nu ajunge pe front, scrie adevarul.ro.

Alarma s-a dat pe 18 aprilie, la ora 5.00 dimineața, anunțând că un grup de trei ucraineni s-a rătăcit în munți după ce aceștia au trecut granița ilegal și au nevoie de ajutor. O echipă de salvamontiști și polițiști de frontieră au pornit imediat în căutarea lor. Unul a fost găsit, însă ceilalți doi, nici urmă de ei. Căutările au încetat seara, dar între timp mai era căutat un grup de patru ucraineni care, la fel, au trecut granița ilegal în România.

Despre acest grup, echipa de slvatori a aflat după ce, pe traseu, au întâlnit unul dintre ei care era echipat și nu avea nevoie de ajutor.

Astfel, salvamontiștii și polițiștii de frontieră au început să-i caute și pe ceilalți. Doi dintre ei au fost găsiți astăzi, după ce au petrecut patru zile în munți, unde a nins, iar temperaturile au fost negative, ei nefiind echipați de munte.

Găsiți cu ajutorul elicopterului

Pentru că noi nu spunem niciodată „nu”, astăzi după câteva ore de căutări în care am folosit elicopterul SMURD am reușit să găsim doi ucrainieni din grupul celor patru (zona Repedea – Poienile de sub Munte). Cei doi au 30 și 31 ani și sunt plecați din Ucraina din dată de 16 Aprilie. Ambii au fost predați echipajelor Ambulanței și respectiv SMURD veniți în sprijin”, a precizat Dan Benga, șeful Serviciului Județean Salvamont Maramureș.

Când a fost coborât din elicopter băiatul de 31 ani care de-abia se mai deplasa, a îngenuncheat plângând și a sărutat pământul, ulterior strângându-ne în brațe pe fiecare și mulțumindu-ne că l-am salvat”, a mai relatat Benga.

Din păcate, despre primii doi căutați nu există informații. Se presupune că ar fi în viață și ar fi fost preluați de grănicerii ucraineni, dar informațiile sunt incerte.

Cuvinte jignitoare și refuz la controlul vamal! Apel pentru respectarea ordinii publice în procedurile aeroportuare de către pasageri

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul Vamal, instituții cu atribuții în asigurarea trecerii în siguranță a frontierei de stat de către persoane și a bunurilor acestora, fac apel către toți călătorii să respecte regulile și condițiile impuse. 

”În legătură cu situația creată, în seara zilei de 22 aprilie 2024, la Aeroportul Internațional Chișinău, precizăm că au fost desfășurate acțiuni în conformitate cu atribuțiile de serviciu. Potrivit procedurilor legale, pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră. 

S-a luat măsura îndepărtării acestora în scopul păstrării ordinii publice în zona de control bagaje a Aeroportului.

La fel, rezistența manifestată a determinat perturbări în procesul de trecere a frontierei de stat, generând aglomerație la alte curse sosite în Republica Moldova.

Reiterăm apelul către călători de a respecta prevederile legale și de a coopera cu autoritățile pentru evitarea astfel de situații și a consecințelor legale ale unui comportament neadecvat. De asemenea, se solicită de a nu implica autoritățile în dispute politice și subliniem necesitatea respectării angajaților responsabili de securitate.”, se arată într-un comunicat al Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Cât vor scoate din buzunar părinții, în acest an, pentru odihna odraslelor în taberele de vară

Între 280 și 357 de lei vor trebui să scoată din buzunar părinții, pentru a-și trimite copiii la tabere de vară. Prețul variază în funcție de tipul instituției: destinată sportivilor, turistică, de reabilitare sau cu sejur de zi, scrie realitatea.md.

Taberele urmează să fie pregătite pentru a primi minorii până pe 15 mai. O parte din bilete vor fi achiziționate de Casa Naţională de Asigurări Sociale, apoi repartizate Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, care le va transmite ulterior organizațiilor sindicale primare și unităţilor economice, pentru a ajunge la beneficiarii finali.

Cu excepția acestor bilete, administrației publice locale și centrale i se recomandă să acorde gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă minorilor în dificultate, celor rămași fără ocrotire părintească, aflați în servicii e plasament, din familii defavorizate sau cu mulți copii, cu dizabilități, celor refugiați sau ai căror părinți sunt veterani de război ori au solicitat azil politic.

Biletele rămase vor putea fi comercializate doritorilor, cu achitarea a 20% din prețul lor.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va achiziționa 533 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova şi oraşul Bender, subordonate autorității.

Doi soți români și cei cinci copii ai lor trăiesc la -50 de grade în îndepărtata Siberie: ,,Niciodată în toţi aceşti ani nu a fost oficial atât de frig în Ulan-Ude”
Articolul anterior
A fost desemnat, în mod științific, cel mai frumos bărbat din lume
Articolul următor