Preot îmbrăcat în combinezon la o slujbă de înmormântare. Foto

O fotografie cu un preot îmbrăcat în combinezon în timpul slujbei de înmormântare a provocat dezbateri aprinse pe rețelele de socializare. Scena s-a petrecut într-un cimitir din localitatea olteană Teslui, unde preotul paroh Alexandru Militaru a oficiat slujba îmbrăcat într-un combinezon peste care a pus patrafirul.

separator

Preotul a ajuns subiect de glume pe internet, deși a povestit că a dorit să evite infectarea cu noul coronavirus

Preotul a povestit pentru presa locală că a dorit în acest fel să își ia măsuri suplimentare de protecție în contextul în care bărbatul decedat a fost diagnisticat cu COVID-19:

“Nu este un lucru ieşit din comun. Ştiţi că noi suntem şi doctori de suflete. Mai bine previi decât să tratezi. Eu sunt cel care cred în aşa, există, face o nenorocire mare şi noi nu vrem să ascultăm sfaturile medicilor. M-au mai şi luat la mişto, mai sunt şi din cei care … Fenomenul să ştiţi că există, eu mi-am dat seama de la început că trebuie să ne ferim cu adevărat“, a declarat preotul, pentru 10News Media.

Odată ajunsă pe rețelele de socializare fotografia cu preotul îmbrăcat în combinezon a devenit subiect de glume pentru unii:

„De pe ce planetă a venit acest astronaut?“, „Se duce pe Lună???“

„Nu am cuvinte. Chiar o fi un preot sub combinezon? De la astfel de preoţi aşteptăm cuvânt de învăţătură? Mai e un pas să slujească aşa şi în Sf. Altar. A luat exemplu de la preoţii care au purtat sicriul PS Pimen. Frica de moarte este mai mare decât frica de Dumnezeu şi de viaţa veşnică“.

Reacția BOR despre acest caz:

Despre acest caz, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a precizat pentru B1.RO că în acest context este mai bine “să exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”.

“Cazul părintelui super-echipat poate stârni comentarii, dar cred ca avea o justificare conjuncturală. Nu cunosc amanunte. Într-un context punctual infestat e preferabil sa exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”, este răspunsul oferit de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Patru universităţi din Moldova sunt comasate prin fuziune. Studenții vor fi transferați
Articolul anterior
Coronavirus: 380 de cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante