Preot îmbrăcat în combinezon la o slujbă de înmormântare. Foto

O fotografie cu un preot îmbrăcat în combinezon în timpul slujbei de înmormântare a provocat dezbateri aprinse pe rețelele de socializare. Scena s-a petrecut într-un cimitir din localitatea olteană Teslui, unde preotul paroh Alexandru Militaru a oficiat slujba îmbrăcat într-un combinezon peste care a pus patrafirul.

separator

Preotul a ajuns subiect de glume pe internet, deși a povestit că a dorit să evite infectarea cu noul coronavirus

Preotul a povestit pentru presa locală că a dorit în acest fel să își ia măsuri suplimentare de protecție în contextul în care bărbatul decedat a fost diagnisticat cu COVID-19:

“Nu este un lucru ieşit din comun. Ştiţi că noi suntem şi doctori de suflete. Mai bine previi decât să tratezi. Eu sunt cel care cred în aşa, există, face o nenorocire mare şi noi nu vrem să ascultăm sfaturile medicilor. M-au mai şi luat la mişto, mai sunt şi din cei care … Fenomenul să ştiţi că există, eu mi-am dat seama de la început că trebuie să ne ferim cu adevărat“, a declarat preotul, pentru 10News Media.

Odată ajunsă pe rețelele de socializare fotografia cu preotul îmbrăcat în combinezon a devenit subiect de glume pentru unii:

„De pe ce planetă a venit acest astronaut?“, „Se duce pe Lună???“

„Nu am cuvinte. Chiar o fi un preot sub combinezon? De la astfel de preoţi aşteptăm cuvânt de învăţătură? Mai e un pas să slujească aşa şi în Sf. Altar. A luat exemplu de la preoţii care au purtat sicriul PS Pimen. Frica de moarte este mai mare decât frica de Dumnezeu şi de viaţa veşnică“.

Reacția BOR despre acest caz:

Despre acest caz, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a precizat pentru B1.RO că în acest context este mai bine “să exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”.

“Cazul părintelui super-echipat poate stârni comentarii, dar cred ca avea o justificare conjuncturală. Nu cunosc amanunte. Într-un context punctual infestat e preferabil sa exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”, este răspunsul oferit de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Meteorologii anunță temperaturi de +20 de grade celsius

Meteorologii estimează că vremea va fi frumoasă săptămâna viitoare. Temperaturile vor creşte simţitor, astfel că se va ajunge până la maxime de +20 de grade.

Cer senin în toată țara - AgroTV

În săptămâna 20 – 27 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână. Precipitații esențiale nu se prevăd.

Țara din Africa obligată legal să îl aresteze pe Putin. Președintele rus are programată o vizită în luna august

Africa de Sud, care recunoaște autoritatea Curții Penale Internaționale, ar fi obligată legal să pună în aplicare mandatul de arestare a lui Putin în timpul vizitei programate pentru conferința din august a țărilor membre BRICS.

Putin suspends Russian involvement in nuclear arms pact over Ukraine  tensions | PBS NewsHour

În total, 123 de țări au aderat la Statutul de la Roma, care prevede înființarea Curții Penale Internaționale. Printre acestea este și Africa de Sud.

Deși deplasările externe ale liderului rus au fost limitate după invazia Rusiei în Ucraina (prima sa deplasare fiind în micile state ex-sovietice Tadjikistan și Turkmenistan, în iunie anul trecut), se pare că acesta ar urma să participe la summitul BRICS de la Durban, Africa de Sud, în luna august, scrie Sky News.

Africa de Sud ar avea, astfel, obligația legală de a pune în aplicare mandatul de arestare.

”Chiar dacă ar călători pentru a participa la discuțiile cu liderii Braziliei, Indiei, Chinei și Africii de Sud, perspectiva ca președintele țării gazdă, Cyril Ramaphosa, să ordone forțelor sale să îl conducă pe Vladimir Putin în cătușe este considerată o variantă extrem de îndepărtată.

Africa de Sud are un oarecare istoric în acest domeniu, după ce a refuzat să-l aresteze pe președintele sudanez Omar Al-Bashir – pentru care fusese emis și un mandat de arestare al CPI – în timpul vizitei sale din 2015”, mai susține cotidianul britanic.

Familiile victimelor accidentului feroviar din Grecia au refuzat despăgubirile de 42.000 de euro

Accidentul feroviar din Grecia a luat 57 de vieți, iar familiile lor își doresc dreptate. Acestea nu vor să accepte despăgubirile oferite de statul elen și vor ca cei vinovați să plătească pentru pierderile omenești, scrie spynews.ro.

Grecia: Cel puţin 32 de morţi şi 85 de răniţi în coliziunea a două trenuri  | Replica Media

Accidentul feroviar din Grecia este unul extrem de tragic. În noaptea de 28 februarie, un tren de pasageri s-a lovit frontal cu un tren de marfă, iar 57 de persoane au fost ucise, majoritatea studenți. Statul a decis să ofere despăgubiri în valoare de 42.000 de euro familiilor, însă, au refuzat.

Despăgubirile oferite de Guvern

În urma tragicului accident, Guvernul grec a decis să ofere bani familiilor care și-au pierdut membrii, astfel despăgubirile anunțate sunt:

  • 42.000 euro pentru familiile persoanelor care au murit
  • 10.000 de euro pentru răniții care sunt încă internaț
  • 5.000 de euro pentru răniții care au fost externați
  • 300 de euro pentru bagajele morților și răniților

Familiile victimelor refuză să primească acești bani și își doresc ca se obțină dreptatea. Cei vinovați să fie trași la răspundere, fără să ofere sume compensatorii.

„Nicio despăgubire nu va înfrâna lupta noastră pentru a obține dreptate pentru familii și pentru ca toată lumea să fie trasă la răspundere”, a declarat Stelios Sourlas, un avocat al victimelor.

„Nu vrem banii lor”

Mai mulți părinți ai tinerilor care și-au pierdut viața au refuzat despăgubirile. Ei consideră că vinovații accidentului se ascund și oferă bani pentru a le cumpăra tăcerea. Nu vor încheia până când cei vinovați nu vor plăti.

„Nu vrem banii lor, ei sunt criminali. Nu vrem bani de la criminali. E ridicol cât costă pentru ei viețile omenești. Le-au estimat la 42.000, nu le este rușine”, spune tatăl unui tânăr mort în accidentul feroviar din Tempi, potrivit LIVE NEWS.

Rudele victimelor nu ar trebui să accepte banii dacă li se cere de către companie să renunțe la orice drept, pentru litigii. O avocată susține că acceptarea acestor daune nu va exclude posibilitatea de a obține și alte drepturi, în instanță, sume cuprinse între 300.000 și 500.000 de euro. Guvernul elen a anunțat că toate familiile care au pierdut un membru vor primi o pensie de 1.600 de euro, în fiecare lună, dar și eliminarea datoriilor față de stat.

Patru universităţi din Moldova sunt comasate prin fuziune. Studenții vor fi transferați
Articolul anterior
Coronavirus: 380 de cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul următor