Presa arabă: Transferul lui Cristiano Ronaldo la Al Nassr este oficial

Cristiano Ronaldo a parafat un contract valabil pe două sezoane cu formația Al Nassr, anunță presa din Arabia Saudită.

Manchester United hero Cristiano Ronaldo told why he is better than Lionel  Messi - Manchester Evening News

Publicația Al Arabiya, urmărită pe Twitter de peste 22 de milioane de persoane, scrie pe site că „starul portughez Cristiano Ronaldo a semnat oficial contractul cu Al Nassr și se va alătura echipei din ianuarie 2023”, transmite protv.ro.

Potrivit sursei citate, Ronaldo ar fi semnat un contract pe două sezoane cu formația din Arabia Saudită.

Clubul Al Nassr nu a făcut niciun anunț oficial despre transferul lui Cristiano Ronaldo până în prezent.

Al Nassr ocupă locul secund în actuala ediție de campionat din Arabia Saudită, cu 23 de puncte obținute în 10 etape, la două lungimi în spatele liderului Al Shabab.

Recent, presa internațională a scris că, pe lângă Cristiano Ronaldo, Al Nassr plănuiește să transfere și alte vedete ale fotbalului mondial, cum ar fi N’Golo Kante (Chelsea) sau Sergio Ramos (PSG).

Dacă transferul la Al-Nassr va deveni oficial, Cristiano Ronaldo (37 de ani) ar urma să aibă un contract fabulos, fără precedent în fotbal.

Contractul său ar urma să fie valabil până în 2030 și să includă și funcția de ”ambasador” al Cupei Mondiale din 2030, pe care Arabia Saudită vrea s-o găzduiască alături de Grecia și Egipt.

Arabii vor să se bazeze pe imaginea lui Ronaldo pentru a obține organizarea competiției. Pentru asta, Ronaldo ar putea primi 1,3 miliarde de euro dacă va semna contractul pe care Al-Nassr i l-a oferit, notează Daily Mail.

În primă fază, s-a zvonit că oferta venită din partea lui Al-Nassr a fost refuzată de Ronaldo, acesta sperând să obțină un contract bun în Europa, la o echipă ”cu pretenții”, care să-i permită să joace din nou în Liga Campionilor.

Directorul sportiv al lui Al Nassr: „Nu am dreptul să spun da sau nu”

Marcelo Salazar, directorul sportiv al lui Al Nassr, a oferit, la începutul acestei săptămâni, o primă reacție în ceea ce privește transferul lui Cristiano Ronaldo, după ce zvonurile s-au intensificat în presa internațională. Portughezul nu a dat un răspuns concret, însă a lăsat de înțeles că saudiții sunt interesați de cvintuplul câștigător al Balonului de Aur și chiar sunt dispuși să aștepte o decizie din partea lui CR7.

„Nu am dreptul să spun da sau nu. Să așteptăm și să vedem cum decurg lucrurile până la finalul sezonului. Așa cum vedeți, e vorba despre o negociere de o importanță enormă. Și nu numai pentru club, ci și pentru țară și lumea fotbalului. Eu, în calitate de cetățean portughez, i-am ținut mereu pumnii lui Ronaldo. În viitor veți afla”, a spus Marcelo Salazar, potrivit Bein Sports.

Ulterior, Salazar a explicat că nivelul fotbalului din Arabia Saudită a crescut foarte mult, iar alți fotbaliști importanți sosiți la Al Nassr de-a lungul timpului au rămas impresionați de condițiile din țară și din cadrul clubului.

„Eu sunt aici de cinci ani și toți fotbaliștii cu care am discutat au rămas surprinși în mod pozitiv când au ajuns aici, în special în ceea ce privește nivelul campionatului.

Așa s-a întâmplat și cu Luiz Gustavo, care a fost internațional brazilian și a câștigat Champions League cu Bayern. E normal să se întâmple așa cu cei care nu cunosc (n.r – campionatul Arabiei Saudite). Când David Ospina a ajuns aici, s-a spus în Columbia că a făcut pasul greșit, dar Arabia Saudită s-a schimbat foarte mult.

Chiar și viața în Riad alături de familie a fost o surpriză plăcută pentru jucători, cu școlile și tot ceea ce avem aici. Pe lângă acestea, există și un nivel sportiv ridicat”, a mai spus Salazar.

Primii copii ucraineni au reușit să se întoarcă acasă din captivitatea rusă! Ce pedepse au îndurat pentru că au strigat „Slava Ucrainei”. Imagini emoționante

Ucraina a organizat întoarcerea acasă a 17 copii pe care Federația Rusă i-a deportat de pe teritoriul regiunilor Herson și Harkov în timpul ocupație, anunță agențiile de presă, care citează o declarație de presă făcută de organizația caritabilă Salvați Ucraina.

Copii/Captură video

Potrivit sursei citate, voluntarii au reușit să găsească copiii pe care rușii, după deportarea din Ucraina, i-au transportat pe teritoriul Federației Ruse și pe care au refuzat să-i returneze părinților, relatează Ziare.com.

Copiii au declarat reporterilor că în Rusia au fost amenințați cu trimiterea în internatul din Pskov, li s-a spus că părinții i-au abandonat, au fost bătuți cu tije de metal și au fost izolați pentru că au strigat „Slava Ucraina”.

Invadatorii le-au mai spus copiilor că eliberarea Hersonului „nu este adevărată” și că vor rămâne pentru totdeauna „copii ai Rusiei”.

Operațiunea de întoarcere a copiilor a fost însoțită de o logistică complexă sub pericolul amenințărilor constante din partea Federației Ruse.

Ei au putut să se reîntâlnească cu părinții lor cu o zi înainte, pe 22 martie, mai arată sursa citată. Video:

Noi locuințe sociale în Moldova. Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă 27 de milioane de euro

Pentru construcția locuințelor sociale noi în R. Moldova, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi 27 mln. de euro. Dintre aceștia, 20 mln. de euro vor fi sub formă de împrumut pentru faza III a Proiectului de construcție, iar restul vor fi oferiți sub formă de granturi.

Câte locuințe sociale au fost construite în țară anul trecut - Stiri.md

Este vorba despre un grant de 1 mln. de euro din Fondul Verde de Investiții Sociale, precum și un grant de 6 mln. de euro din Fondul E5P pentru măsurile de eficiență energetică.

Costul total al proiectului este de 34 mln. de euro. Diferența de bani, de 7 mln. de euro, va fi acoperită de către autoritățile publice locale care vor aplica la proiect. Contribuția va fi formată din valoarea construcțiilor existente nefinalizate sau abandonate, valoarea terenului și documentația tehnică de proiect.

În baza proiectului vor fi construite 455 locuințe sociale în 12 localități ale Republicii Moldova, care vor asigura cca 1600 beneficiari, renovarea/modernizarea căminelor studențești în 4 localități, care ar asigura cca 750 beneficiari și construcția caselor pentru bătrâni în 16 localități, care ar asigura cca 750 de beneficiari.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale proiectul prevede asigurarea cu locuințe sociale pentru diverse categorii de populație, construirea și reabilitarea caselor pentru bătrâni și căminele studențești, cu înlocuirea întregii anvelope a clădirilor, astfel, ca să fie reduse din costurile la încălzire, aplicând conceptul de eficiență energetică pentru clădiri. 

De asemenea, vor fi evaluate construcțiile publice existente și nefolosite din toată țara, în vederea renovării lor pentru a fi oferite familiilor cu venituri mici, familiilor tinere, specialiștilor care contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

Obiectivele proiectului de construcție a locuințelor sociale sunt:

  • Suportul persoanelor cu venituri mici în asigurarea cu spațiu locativ;
  • Suportul persoanelor în vârstă și a celor cu dizabilități pentru asigurarea cu locuri în aziluri specializate;
  • Asigurarea studenților cu locuri în cămine modernizate;
  • Atragerea funcționarilor din cadrul sistemului bugetar al Republicii Moldova și reducerea fluctuației de cadre în rândurile angajaților publici în zonele rurale, prin oferirea de locuințe la locul angajării;
  • Îmbunătățirea calității vieții persoanelor social vulnerabile;
  • Dezvoltarea regiunilor prin atragerea și reținerea funcționarilor publici în urbele mici și localitățile rurale ale Republicii Moldova;
  • Creșterea eficienței energetice în imobilele publice, ceea ce va duce la reducerea poluării mediului și la scăderea cheltuielilor.

Proiectul vizează atragerea și menținerea specialiștilor din domeniul educației, sănătății, protecției sociale și administrației publice în mediul rural pentru a asigura furnizarea în continuare a unor astfel de servicii și astfel să contribuie la creșterea calității vieții pentru cetățeni, prin oferirea acestora la prețuri accesibile în locațiune.

Președintele Finlandei a semnat legea privind aderarea țării sale la NATO

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a semnat joi legea privind aderarea ţării sale la NATO, transmite Agerpres.

Finlanda intenţionează să construiască un gard la graniţa cu Rusia -  Stiri.md

Legislaţia care încorporează tratatul fondator al NATO a fost adoptată de parlamentul de la Helsinki la 1 martie cu o largă majoritate.

Sauli Niinisto anunţase după acel vot că doreşte să promulge legea înaintea alegerilor parlamentare din ţara sa, prevăzute pentru 2 aprilie.

Finlanda încă aşteaptă ca Turcia şi Ungaria să ratifice cererea sa de aderare la NATO. Toate celelalte 28 de ţări membre ale organizaţiei au aprobat deja intrarea Finlandei în Alianţă.

Ungaria intenţionează să ratifice aderarea Finlandei la 27 martie, în timp ce Turcia a anunţat că o va aproba în curând.

La scurt timp după Summitul de la Madrid din 28-30 iunie 2022, Suedia şi Finlanda au ajuns la un acord cu Ankara. Cele două ţări nordice şi-au exprimat sprijinul pentru Turcia în combaterea ameninţărilor la adresa securităţii sale naţionale şi au promis că vor facilita expulzarea suspecţilor urmăriţi de autorităţile turce.

Ulterior, Turcia le-a prezentat celor două ţări nordice cereri de extrădare pentru 33 de persoane, majoritatea considerate ”terorişti” de către Ankara. Extrădările militanţilor kurzi sau ale personalităţilor ostile regimului turc refugiate în Suedia constituie aspectul cel mai delicat al cererilor formulate de Turcia.

Decizia Suediei de a autoriza în luna ianuarie o manifestaţie în faţa ambasadei Turciei la Stockholm, în cursul căreia a fost ars un exemplar din Coran, a cauzat o reacţie dură din partea Ankarei, care practic a suspendat ratificarea aderării celor două ţări la NATO.

În urma începerii invaziei ruse în Ucraina în februarie anul trecut, Suedia şi Finlanda – ce are o frontieră terestră cu Rusia cu o lungime de 1.340 de kilometri – au prezentat o candidatură comună pentru a deveni membre ale Alianţei Nord-Atlantice, abandonând deceniile de nealiniere militară.

Emoții mari! O interpretă de la noi a devenit mămică din nou, în ajunul Revelionului
Articolul anterior
Accident la Râșcani: O șoferiță a ucis un tânăr de 23 de ani. Trei persoane au ajuns la spital
Articolul următor