Presa: ,,Mulți români se tem ca nu cumva vaccinul anti-Covid să vină la pachet cu un cip de la Bill Gates”

Coronavirusul răpește tot mai multe vieți în întreaga lume și, în timp ce oamenii de știință mizează pe acțiunea vaccinurilor pentru a stopa pandemia, există și oameni cărora le este frică deoarece cred în ,,cipuri și antene 6G”.

,,S-a vaccinat Regina Marii Britanii, a anunțat și Papa de la Roma că se va imuniza, dar mulți români sunt încă sceptici și, mai în glumă, mai în serios, se tem ca nu cumva serul să vină la pachet cu un cip de la Bill Gates. 5G, 6G și altele”, scrie observatornews.ro.

,,E trista realitate după aproape un an de pandemie, un an în care tot mapamondul s-a rugat să vină mai repede vaccinul salvator.

Acum că a venit, parcă a venit prea repede, nu? Mai vin și altele, dar puțini sunt cei care vor să se vaccineze. Am văzut, în primă etapă, medici și asistente care au refuzat să se imunizeze când de la ei ar fi trebuit să vină primul semnal, încrederea că vaccinul e sigur, ne face bine și ne ajută să fim bine. Au urmat angajați de la Ambulanță ori funcționari publici care nu și-au trecut numele pe lista celor dornici să-și facă vaccinul împotriva Covid.

Începe etapa a doua de vaccinare, dar mulți oameni de la țară nici nu au auzit de vaccin, nici nu știu unde s-ar putea imuniza și au ajuns să se teamă de ser mai mult decât de Covid 19. Ne mai miră că, în Gorj, de exemplu, într-o comună întreagă, cu peste cinci mii de oameni, majoritatea vârstnici, nu vrea nimeni să se vaccineze chiar dacă, în câteva zile, le-ar veni rândul să se imunizeze? Motivul?

Teoriile false ale conspirației erau intens dezbătute la fiecare colț de uliță. „Dacă nu știu ăia să-mi facă bine vaccinul și îmi pun sănătatea în pericol?” „Dacă am Covid deja și dau ortul popii în cabinet?” „Dacă ne bagă virusul în noi și ne omoară, ca să mai scape de bătrâni că nu mai au bani de pensii?”

Acestor oameni n-a avut cine să le spună ceva despre infecția care ucide sau despre vaccin. Imunizarea naturală, ca urmare a infectării, i-ar putea costa viața pe mulți dintre oameni.

Moldovenii pot comanda din nou produse din China
Articolul anterior
Starea de urgență în sănătate publică, prelungită în Moldova până pe 15 februarie 2021
Articolul următor
Alte articole interesante