Presa: ,,Mulți români se tem ca nu cumva vaccinul anti-Covid să vină la pachet cu un cip de la Bill Gates”

Coronavirusul răpește tot mai multe vieți în întreaga lume și, în timp ce oamenii de știință mizează pe acțiunea vaccinurilor pentru a stopa pandemia, există și oameni cărora le este frică deoarece cred în ,,cipuri și antene 6G”.

,,S-a vaccinat Regina Marii Britanii, a anunțat și Papa de la Roma că se va imuniza, dar mulți români sunt încă sceptici și, mai în glumă, mai în serios, se tem ca nu cumva serul să vină la pachet cu un cip de la Bill Gates. 5G, 6G și altele”, scrie observatornews.ro.

,,E trista realitate după aproape un an de pandemie, un an în care tot mapamondul s-a rugat să vină mai repede vaccinul salvator.

Acum că a venit, parcă a venit prea repede, nu? Mai vin și altele, dar puțini sunt cei care vor să se vaccineze. Am văzut, în primă etapă, medici și asistente care au refuzat să se imunizeze când de la ei ar fi trebuit să vină primul semnal, încrederea că vaccinul e sigur, ne face bine și ne ajută să fim bine. Au urmat angajați de la Ambulanță ori funcționari publici care nu și-au trecut numele pe lista celor dornici să-și facă vaccinul împotriva Covid.

Începe etapa a doua de vaccinare, dar mulți oameni de la țară nici nu au auzit de vaccin, nici nu știu unde s-ar putea imuniza și au ajuns să se teamă de ser mai mult decât de Covid 19. Ne mai miră că, în Gorj, de exemplu, într-o comună întreagă, cu peste cinci mii de oameni, majoritatea vârstnici, nu vrea nimeni să se vaccineze chiar dacă, în câteva zile, le-ar veni rândul să se imunizeze? Motivul?

Teoriile false ale conspirației erau intens dezbătute la fiecare colț de uliță. „Dacă nu știu ăia să-mi facă bine vaccinul și îmi pun sănătatea în pericol?” „Dacă am Covid deja și dau ortul popii în cabinet?” „Dacă ne bagă virusul în noi și ne omoară, ca să mai scape de bătrâni că nu mai au bani de pensii?”

Acestor oameni n-a avut cine să le spună ceva despre infecția care ucide sau despre vaccin. Imunizarea naturală, ca urmare a infectării, i-ar putea costa viața pe mulți dintre oameni.

Doi tineri, reținuți de polițiștii din Criuleni, după ce ar fi răpit un automobil din curtea unei gospodării. Ce riscă aceștia

Doi tineri au fost reținuți de polițiștii din Criuleni, la scurt timp după ce ar fi răpit un automobil.

Poliția a fost sesizată la data de 13 aprilie de un locuitor al raionului Criuleni, care a comunicat că pe parcursul nopții, persoane necunoscute au pătruns în curtea gospodăriei de unde i-au răpit automobilul de model „VAZ 2106” prin forțarea și deteriorarea sistemului de pornire.

În rezultatul măsurilor de investigație întreprinse de oamenii legii, la scurt timp automobilul a fost depistat în satul Văduleni.

În același timp au fost identificați suspecții, doi tineri de 21 și 22 de ani, originari din Vadul lui Vodă și Criuleni. Tinerii anterior au mai fost cercetați penal pentru diverse infracțiuni.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii riscă amendă de până la 67 500 de lei sau închisoare de până la 3 ani.

ASP restituie avansurile achitate pentru serviciile cadastrale neprestate. Procedurile de urmat

Agenţia Servicii Publice (ASP) informează persoanele fizice și juridice, care au achitat până la data de 02.01.2024 un avans pentru prestarea serviciilor din domeniul cadastrului, dar serviciul nu a fost prestat în volum deplin, că pot depune la ASP o cerere de restituire a mijloacelor bănești achitate.

Procedura de restituire pentru persoanele fizice:

  • Persoanele fizice, care nu dețin o semnătură electronică, trebuie să completeze o cerere de restituire. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul ASP, aici, ori poate fi completat direct la sediul centrului multifuncțional, unde anterior a fost solicitat serviciul. Cererea completată se depune la centrul multifuncțional respectiv ori la sediul central al ASP (mun.Chișinău, str. A.Pușkin, 42).
  • Persoanele fizice care dețin o semnătură electronică trebuie să completeze cererea de restituire. Cererea completată și semnată cu semnătură digitală trebuie expediată la următoarea adresă electronică – asp@asp.gov.md. Formularul poate fi descărcat pe site-ul ASP, aici.

Procedura de restituire pentru persoanele juridice:

  • Persoanele juridice care nu dețin o semnătură electronică scriu o cerere în formă liberă în adresa conducerii ASP, cu indicarea motivului restituirii şi anexarea obligatorie a actului de verificare a decontărilor reciproce, semnat la data adresării. Cererea semnată se depune la centrul multifuncțional, unde anterior a fost solicitat serviciul, ori la sediul central al ASP (mun.Chișinău, str. A.Pușkin, 42).
  • Persoanele juridice care dețin o semnătură electronică, trebuie să scrie o cerere în formă liberă în adresa conducerii ASP, cu indicarea motivului restituirii şi anexarea obligatorie a actului de verificare a decontărilor reciproce semnat la data adresării. Cererea, semnată electronic,  se expediază la următoarea adresă electronică – asp@asp.gov.md.

Mândrie pentru Poliția Națională! Un angajat al MAI a cucerit medalia de bronz la un Campionat European

”O nouă victorie pentru colegul nostru, Dovzii Vasilii, care a obținut medalia de bronz la Campionatul European la karate shotokan, categoria seniori 80 kg.”, anunță Poliția.

Acesta a concurat cu cei mai buni sportivi la karate, din peste 22 de țări.

Campionatul a avut loc în orașul Debrecen din Ungaria🇭🇺.

Acesta activează în calitate de ofițer superior de investigații în cadrul Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI și are în palmaresul său mai multe medalii.

”Vasilii, Poliția Națională se mândrește cu performanțele tale. Mult succes!”, se arată într-un mesaj.

Moldovenii pot comanda din nou produse din China
Articolul anterior
Starea de urgență în sănătate publică, prelungită în Moldova până pe 15 februarie 2021
Articolul următor