Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentantele Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu mai multe femei de afaceri, membre ale Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM). Subiectele au inclus antreprenoriatul feminin, obstacolele întâmpinate de femei în lansarea și gestionarea unei afaceri, dar și despre oportunitățile de abilitare economică a femeilor. Șefa statului a apreciat contribuția AFAM în oferirea de asistență consultativă și mentorat femeilor pentru a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale. Una dintre temele de discuție a fost creșterea sprijinului pentru femei în afaceri, dar și acțiunile întreprinse pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri, care să fie prielnic atât pentru femei, cât și pentru bărbați.  

În ultima perioadă, Guvernarea a întreprins mai multe acțiuni pentru susținerea mediului de afaceri în general: a fost reorganizată mai eficient Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), a fost creat Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei (FACEM) și lansat Programului „373”, care facilitează accesul companiilor la credite avantajoase. Alte măsuri includ reducerea birocrației și recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați între Republica Moldova și Uniunea Europeană. De asemenea, s-a îmbunătățit accesul la asistență pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Președinta Maia Sandu a reiterat angajamentul său față de promovarea egalității de gen și de crearea unui mediu favorabil pentru femeile antreprenoare. În acest sens, Președinta va continua să promoveze politici și măsuri care să faciliteze dezvoltarea și succesul femeilor în afaceri, recunoscând contribuția lor semnificativă la economie și la prosperitatea țării. 

Un adolescent din Moldova, singurul elev din școală cu media 10 la examene. Părinții sunt extrem de mândri: „Ne-am bucurat enorm”
Articolul anterior
Ministerul de Externe caută rudele moldovencei decedate în Grecia
Articolul următor