Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Fostul mare fotbalist irlandez, Robbie Keane, va veni în Moldova

Adversarul Petrocubului din turul II preliminar al Ligii Conferințelor Maccabi Tel Aviv și-a schimbat antrenorul cu o lună înaintea primei manșe.

Fostul mare fotbalist irlandez, Robbie Keane, va veni la Chișinău

Fostul mare internațional irlandez Robbie Keane l-a înlocuit pe spaniolul Aitor Karanka pe banca tehnică a formației din țara sfântă. În vârstă de 42 de ani, Keane se află la prima experiență de antrenor principal în fotbalul european, transmite moldova1.md.

Până acum el a fost secund la echipa națională de fotbal a Irlandei, dar și la formațiile de club Middlesbrough și Leeds United.

În schimb, fostul atacant a avut o carieră strălucitoare ca fotbalist, evoluând la echipe cu nume, precum Internazionale Milano, Tottenham Hotspur, FC Liverpool, West Ham United sau Aston Villa Birmingham. Este lider al selecțiilor la naționala Irlandei cu 146 de meciuri și marcatorul all-time cu 68 de goluri. Prima manșă Maccabi Tel Aviv-Petrocub se va disputa pe 27 iulie în Israel, returul fiind programat pe 3 august în Republica Moldova.

Irlandezul a mai fost la Chișinău în toamna anului 2021 când țara noastră a fost gazda Comitetului Executiv al Uniunii Europene de Fotbal Asociații. Atunci, alături de alți ambasadori UEFA printre care Luis Figo, Maxwell sau Zvonimir Boban, Robbie Keane a jucat fotbal cu peste 60 de copii de la diferite instituții de învățământ, implicate în proiectul „Fotbal în școli”.

Armata ucraineană anunţă eliberarea localităţii Rivnopil

Armata ucraineană a anunţat luni, 26 iunie, că a eliberat Rivnopil, o localitate din regiunea Doneţk situată pe frontul de sud, în zona unde trupele Kievului au avansat uşor în ultimele săptămâni.

Перехоплені розмови російських військових » Слово і Діло

„Forţele apărării au eliberat Rivnopil. Avansăm”, a anunţat pe Telegram adjuncta ministrului ucrainean al apărării Ganna Maliar, transmite Agerpres.

Situată la circa 100 de km sud-vest de Doneţk, Rivnopil se află într-o zonă unde forţele ucrainene sunt în ofensivă şi au eliberat mai multe sate, după aproape două săptămâni de lupte.

Rusia a recunoscut că înregistrează pierderi în zonă pe 16 iunie, la două săptămâni după lansarea contraofensivei Kievului menite să elibereze toate teritoriile ocupate de Moscova.

Susţinută de ajutorul militar occidental, armata ucraineană a eliberat deocamdată vreo zece localităţi, majoritatea pe frontul de sud, unde ea încearcă să străpungă apărarea rusă, principalele linii aflându-se încă la mai mulţi kilometri de acolo.

Potrivit unor analişti militari, armata ucraineană atacă de mai multe săptămâni pe trei direcţii principale: în sud la Orihiv în direcţia Tokmak, în regiunea Zaporojie; în jurul localităţii Rivnopil, nu departe de Vuhledar; şi de asemenea pe frontul de est, în jurul oraşului Bahmut.

Într-un interviu pentru BBC difuzat miercurea trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că progresele acestei ofensive de amploare sunt deocamdată mai lente decât se doreşte.

Anunţul eliberării localităţii Rivnopil intervine la două zile după ce o rebeliune armată a grupării paramilitare Wagner, în final eşuată, a zdruncinat puterea rusă.

Intervenție Smurd Galați pentru un bărbat din sudul țării rănit grav în urma unui accident rutier

Astăzi, 26 iunie 2023, un echipaj aero– medical SMURD Galați a efectuat o operațiune de transportare a unui bărbat în vârstă de 62 de ani, de la spitalul raional Cahul spre municipiul Chișinău. Potrivit informațiilor, acesta a suferit mai multe traumatisme în urma unui accident rutier, care a fost înregistrat pe data de 25 unde în raionul Taraclia.

În urma investigațiilor medicale, a fost luată decizia de a transporta pacientul în capitală, pentru acordarea asistenței medicale specializate. Pe parcursul zborului pacientul a fost monitorizat permanent de medici și paramedici SMURD, fiind în stare stabilă.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, la ora 14:11, de unde bărbatul a fost preluat de o echipă de medici și transportat la Institutul de Medicină Urgență din capitală, unde în continuare urmează să primească îngrijirile de rigoare.

Conform IGSU, de la începutul anului 2023 aceasta este a doua intervenție aero – medicală realizată pe teritoriul Republicii Moldova.

O grădiniță din orașul Râșcani, modernizată cu suportul Japoniei
Articolul anterior
O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni
Articolul următor