Preşedintele Braziliei deja de 10 zile sughiță încontinuu. Oficialul ar putea fi operat de urgență

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, ar putea fi operat de urgenţă, după ce a fost internat în spital în urma unor sughiţuri cronice care durează de 10 zile.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, ar putea fi operat de urgenţă

Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, a fost transferat la un spital din Sao Paulo, unde i se vor face analize pentru ocluzie intestinală, informează BBC.

„Vă mulţumesc pentru sprijin şi rugăciuni. Dumnezeu să ne binecuvânteze şi să ne ocrotească naţiunea. Vă îmbrăţişez”, a declarat Bolsonaro într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Jair Bolsonaro a fost grav rănit în timpul campaniei electorale din 2018, când a fost înjunghiat în burtă. Bolsonaro a pierdut atunci 40% din sânge şi a suferit mai multe operaţii.

Președintele brazilian a fost internat miercuri în spital cu sughiţuri cronice. Aceasta este cea mai recentă problemă de sănătate a lui Bolsonaro, după ce a fost bolnav de Covid-19 anul trecut şi înjunghierea din 2018.

În iulie 2020, Jair Bolsonaro, un coronasceptic convins, s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar nu a avut simptome grave. Totuși, în aparițiile publice din ultimele luni, a fost văzut tușind în mod repetat. Recent, a avut mai multe episoade de sughițuri, ceea ce a dus la noi îngrijorări cu privire la starea lui de sănătate.

Noi cerințe pentru prestarea și achitarea serviciilor comunale și necomunale

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Regulamentul cu privire la prestarea și achitarea serviciilor comunale și necomunale, scrie TVR Moldova.

Proiectul va reglementa în termeni mai clari prestarea și achitarea serviciilor comunale (încălzirea, alimentarea cu apă, canalizarea, salubrizarea) și necomunale (furnizarea de energie electrică, servicii de securitate) în  blocurile locative și casele individuale conectate la sisteme centralizate de alimentare cu energie termică. 

Noul regulament descrie instrumentele și metodele  de măsurare și calcul al consumului, inclusiv cum se procedează în  situațiile în care contoarele sunt defecte sau nu sunt deloc. Astfel, ne asigurăm că toți consumatorii sunt facturați echitabil, pe baza unor criterii obiective și verificabile.

De asemenea documentul definește clar obligațiile locatarilor, proprietarilor și administratorilor pentru transmiterea datelor și pentru accesul la servicii și explică procesul de stabilire a tarifelor, rolul autorităților de reglementare și importanța transparenței în acest proces.

Regulamentul mai prevede și mecanisme prin care consumatorii pot depune plângeri legate de calitatea sau facturarea serviciilor. Acest lucru le oferă cetățenilor posibilitatea de a solicita revizuirea oricăror probleme legate de serviciile primite.

De exemplu, dacă serviciile comunale și necomunale nu respectă termenele sau sunt de o calitate necorespunzătoare, atunci se efectuează un recalcul al  plăţilor pentru luna în care au fost prestate aceste servicii. Un alt mecanism pentru a proteja consumatorii este repartizarea corectă a costurilor în situații în care sunt pierderi (de apă, energie termică etc). Acest lucru, la fel, evită suprataxarea unor consumatori și asigură echitate. 

„Aprobarea proiectului va avea un impact pozitiv asupra administrării și întreținerii corespunzătoare a întregului fond locativ din țară, dar cel mai important va proteja consumatorii prin definirea clară a metodelor de plată și asigurarea unor servicii de calitate”, susține ministrul Andrei Spînu.

Lansare! Lia Taburcean și Lora au lansat piesa:”Seara Asta”

Interpreta autohtonă Lia Taburcean a lansat piesa:”Seara Asta” alături de interpreta de peste PRUT, LORA. ”Ne-am propus să încingem atmosfera la fiecare sărbătoare cu noul hit pe stil moldovenesc”, ne-a spus Lia Tăburcean.

Piesa este scrisă de: Cezar Ciucium.

Guvernul a decis! R. Moldova și Israelul vor recunoaște reciproc permisele de conducere

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Israel vor fi recunoscute reciproc. Guvernul a aprobat astăzi, 17 aprilie, un Acord în acest sens.

Documentul facilitează traficul rutier între cele două state și deplasarea cetățenilor pe teritoriul ambelor țări, transmite Știri.md.

Acordul este încheiat pe un termen de cinci ani, cu o posibilă extindere pentru încă cinci ani.

Potrivit Executivului, țara noastră are încheiate trei Acorduri similare cu Turcia, Lituania și Italia.

Olanda: Circa 1.000 de persoane s-au infectat cu coronavirus în timpul festivalului Verknipt
Articolul anterior
Ultima oră: Un elicopter a aterizat forțat într-o intersecție aglomerată din București
Articolul următor