Președintele companiei ucrainene: ,,Era unul dintre cele mai bune avioane ale noastre, cu un echipaj excelent și foarte sigur”

Catastrofă aeriană din Iran este cea mai îngrozitoare din ultimii 30 de ani în care sunt implicați atât de mulți cetățeni canadieni. Cine sunt de fapt acești canadieni?

separator
Potrivit News.ro, Canada are o importantă diaspora iraniană, iar compania aeriană ucraineană UIA oferă zboruri relativ ieftine de la Toronto la Teheran, cu escală la Kiev.

Adjunctul guvernatorului provinciei Teheran, Mohammad Taghizadeh, a precizat, citat de agenția semioficială de presă Isna, că 15 copii se aflau în avion. Alți 13 pasageri erau studenți la Universitatea Sharif din Teheran, una dintre cele mai prestigioase, potrivit Isna.

UIA, care și-a suspendat zborurile către Teheran, a anunțat într-un comunicat că avionul de tip Boeing 737 a fost construit în 2016 și a fost supus în urmă cu două zile unui control tehnic.

”Era unul dintre cele mai bune avioane ale noastre, cu un echipaj excelent și foarte sigur”, a declarat, cu lacrimi în ochi, președintele companiei, Evgheni Dihne, într-o conferință de presă la Kiev.

Potrivit Agerpres, Canada a rupt relațiile diplomatice cu Iranul în 2012, reprosand Republicii Islamice sprijinul pe care îl acordă guvernului Bashar al-Assad în Siria.

82 de iranieni și 63 de canadieni se aflau la bordul avionului companiei Ukraine Internațional Airlines prăbușit lângă Teheran, a indicat șeful diplomației ucrainene Vadim Pristaiko, transmite AFP.

De asemenea, la bord se aflau și 11 ucraineni (doi pasageri și nouă membri ai echipajului), 10 suedezi, 4 afgani, 3 germani și 3 britanici, a precizat Pristaiko. Este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine Internațional Airlines (UIA). Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic planificat și desfășurat pe dată de 6 ianuarie.

În Moldova a crescut prețul la benzină, motorină și gaze
Articolul anterior
Andreea Marin și iubitul ei fac împreună exerciții fizice! Foto
Articolul următor
Alte articole interesante