Preşedintele Ecuadorului a redus la jumătate salariul său şi al membrilor guvernului, în urma crizei Covid-19

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, şi-a înjumătăţit salariul, precum şi pe cel al membrilor guvernului, din cauza crizei determinate de epidemia de coronavirus, a anunţat sâmbătă Preşedinţia ecuadoriană

separator

Lenin Moreno a decis, prin decret, să „reducă la jumătate remunerarea preşedintelui Republicii, a vicepreşedintelui Republicii, a miniştrilor şi miniştrilor-adjuncţi”, a informat serviciului de comunicare al Preşedinţiei Ecuadorului, potrivit AFP și Agerpres.

„Scăderea veniturilor statului, rezultat al crizei Covid-19, a produs efecte negative asupra economiei ţării, motiv pentru care este imperios să reducem remuneraţiile” principalilor funcţionari, a explicat Preşedinţia.

Moreno a anunţat la 12 aprilie, pe Twitter, că intenţionează să-şi reducă salariul şi pe cel al altor înalţi funcţionari de stat. Măsura a intrat oficial în vigoare după semnarea decretului, la 8 mai.

Înainte de aceasta, salariul lunar al preşedintelui ecuadorian depăşea echivalentul a 5.000 de dolari, vicepreşedintele câştiga 4.800 de dolari, miniştrii câte 4.400 de dolari, iar miniştrii-adjuncţi 4.200.

Salariul mediu lunar din Ecuador este de 400 de dolari.

Reducerile anunţate la cel mai înalt nivel al statului ar urma să ducă la o revizuire generală a salariilor în sectorul public, pentru că o lege ecuadoriană dispune ca niciun funcţionar de stat să nu poată primi un salariu lunar mai mare decât preşedintele.

Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, Ecuadorul a înregistrat până acum 29.071 de cazuri de contaminare şi 1.717 de decese de Covid-19. De asemenea, autorităţile au recenzat alte 1.912 de cazuri cauzate probabil de coronavirus.

Ala Nemerenco, despre 9 mai: ,,O zi închinată memoriei tatălui meu, un simplu ostaș care s-a întors viu acasă”
Articolul anterior
Primăria Capitalei a cumpărat 50 de motocositoare pentru distrugerea ambroziei
Articolul următor
Alte articole interesante