Președintele Poloniei, infectat cu Coronavirus

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit purtătorului de cuvânt al administrației prezidențiale, Błażej Spychalski, președintele polonez se simte bine și este în contact permanent cu medicii.

separator

Vineri, Duda a vizitat stadionul național din Varșovia care a fost transformat în spital temporar COVID-19, transmite Digi24.ro.

„Așa cum i s-a recomandat ieri, președintele Andrzej Duda a făcut un test pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Șeful statului se simte bine, suntem în permanentă legătură cu medicii”, a scris Spychalski, pe Twitter.

De asemenea, și purtătorul de cuvânt al președintelui a intrat în izolare.

Întreaga Polonie intră în „zona roşie”

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat vineri că întreaga ţară intră în ”zona roşie” începând de sâmbătă, cu o închidere parţială a şcolilor primare şi a restaurantelor, în urma unei creşteri record a cazurilor de COVID-19.

Vorbind la o conferinţă de presă online, premierul Morawiecki le-a cerut ”tuturor celor care pot lucra de la distanţă să o facă” începând de săptămâna viitoare.

El a îndemnat persoanele în vârstă de peste 70 de ani să rămână acasă şi a anunţat crearea unui ”Corp de sprijin pentru seniori”, format din voluntari care vor ajuta vârstnicii cu aprovizionarea.

Şcolile primare vor fi parţial închise, cu excepţia primilor trei ani, pentru ceilalţi elevi şi pentru studenţi activitatea urmând să se desfăşoare online.

Piscinele şi cluburile sportive vor fi de asemenea închise, în timp ce restaurantele, cafenelele şi barurile vor putea vinde produse numai pentru consumaţie la domiciliu.

Orice adunare va fi limitată la maxim cinci persoane, nunţile suspendate şi a fost restrâns numărul persoanelor în magazine, în mijloacele de transport public şi biserici.

Kanye West, în șosete și șlapi cu diamante la London Fashion Week

Kanye West a avut o apariție ieșită din comun la London Fashion Week. Rapperul a purtat o ținută complet neagră și o pereche de șlapi cu diamante.

Kanye West, în șlapi și șosete la London Fashion Week GALERIE FOTO - Imaginea 5

Kanye West a purtat o pereche de pantaloni din piele neagră, o jachetă tot din piele neagră și un hanorac atunci când și-a făcut apariția la show-ul The Burberry Spring.

Și este pentru prima dată în ultima vreme când artistul nu poartă bocanci, ci șosete și o pereche de șlapi cu diamante.

De obicei, Kanye West nu poartă haine cu ștrasuri sau bijuterii, așadar este o apariție inedită a rapperului, transmite protv.ro.

Kanye West, în șlapi și șosete la London Fashion Week GALERIE FOTO - Imaginea 8
Kanye West, în șlapi și șosete la London Fashion Week GALERIE FOTO - Imaginea 2
Kanye West, în șlapi și șosete la London Fashion Week GALERIE FOTO - Imaginea 1
Kanye West, în șlapi și șosete la London Fashion Week GALERIE FOTO - Imaginea 3

Iubirea a durat doar 4 luni. Englezul care și-a părăsit familia de dragul unei refugiate ucrainene, i-a făcut bagajele tinerei

Bărbatul englez care și-a părăsit familia de dragul unei refugiate ucrainene, a abandonat-o pe aceasta din urmă și a amenințat-o cu deportarea. Cuplul a stat împreună timp de 4,5 luni.

«Испортила мое 30-летие»: британец бросил украинскую беженку и пригрозил ей депортацией

Povestea refugiatei ucrainene Sofia Karkadym a făcut mult zgomot nu numai în Marea Britanie, unde femeia s-a refugiat, ci și în întreaga lume. Femeia a fost adăpostită de către doi soți britanici, Lorna și Tony Garnett, dar, după 10 zile, ucraineana l-a luat pe bărbat din familie.

Tony și-a împachetat lucrurile și a mers după iubita lui. Între cei doi se pare că exista „dragoste până la ultima suflare”, după cum a scris presa străină, dar s-a dovedit că sentimentele nu au trecut ,,testul vieții de zi cu zi”.

Agentul de securitate Tony Garnett a spus că s-a despărțit de Sofia. El a acuzat-o pe fosta iubită de abuz de alcool și agresiune. La ziua de naștere a bărbatului, tânăra a consumat prea mult alcool, după care a luat un cuțit și l-a înfipt de mai multe ori în peretele casei pe care cei doi o închiriau.

Bărbatul s-a speriat și fără să se gândească de două ori, a sunat la poliție. „Am terminat 100% cu ea. Ne-am despărțit ”, a spus bărbatul pentru MailOnline.

Lucrurile Sofiei sunt acum în pungi și Garnett așteaptă ca ea să părăsească apartamentul.

El însuși se gândește din nou la fiicele și fosta soție. La urma urmei, potrivit lui Tony, ucraineana a fost cel care „a intervenit în relația lor”.

Тони и Лорна Гарнетт

În cele patru luni și jumătate cât a durat romanul, Tony a „obosit”, deoarece a făcut totul de dragul fericirii femeii: a muncit din greu pentru a avea suficienți bani pentru locuință și nevoile casnice.

„Nu mai pot tolera insultele sau furia ei. I-am lăsat pe Lorna și pe cei doi copii ai mei pentru ea și am făcut toate eforturile pentru a fi împreună ”, se plânge bărbatul.

Tony numește sentimentele sale o greșeală, afirmând că „le confundă cu mila”.

Imediat ce Sofia a început să dea dovadă de caracter, dragostea a dispărut într-o clipă.

„Există o latură a ei pe care pur și simplu nu o mai suport. Ea devine furioasă și agresivă. Mi-e teamă pentru siguranța mea”, conchide britanicul, care nu-i mai răspunde tinerei la telefon pentru reconciliere.

Bărbatul a amenințat chiar că va contacta consiliul local și Ministerul Afacerilor Interne pentru a încerca să o ducă pe tânără înapoi în Ucraina.

Posturile de televiziune Accent TV și Primul în Moldova au un nou administrator

Posturile Accent TV și Primul în Moldova și-au schimbat administratorul. Informația a fost confirmată pentru Media Azi de Consiliul Audiovizualului, care a fost notificat despre modificări vineri, 23 septembrie. 

Potrivit scrisorii datate cu 22 septembrie și recepționate de CA de la compania Telesistem TV, proprietara posturilor Accent TV și Primul în Moldova, „din data de 19 septembrie 2022 a fost schimbat administratorul Telesistem TV S.R.L”. Scrisoarea e semnată de noua administratoare a companiei, Arina Corșicova. 

Confirmarea vine după ce, în ultimele două zile, presa a atras atenția în mod deosebit asupra aspectelor de ordin politic ale acestei tranzacții pe piața media. Publicațiile au titrat:  „Două posturi TV controlate anterior de socialiști trec sub controlul lui Șor. Primul în Moldova și Accent TV și-au schimbat conducerea” (Newsmaker.md); „Rocada pro-rusă pe piața de TV din Moldova. Ilan Șor preia controlul televiziunilor „Primul în Moldova” și „Accent TV” (Replicamedia.md); „Două posturi TV deținute de o companie din Federația Rusă ar fi ajuns sub controlul lui Ilan Șor” (Zdg.md). 

Potrivit articolului Newsmaker.md, Arina Corșicova ar avea legături cu Partidul Șor. Portalul, făcând trimitere la surse deschise, susține că, în 2015, Corșicova a fost unul dintre donatorii campaniei electorale a lui Ilan Șor, președintele formațiunii. Publicația Ziarul de Gardă scria că firma Moda-Prestij, pe care o deține femeia, a fost și un sponsor al campaniei. Cealaltă firmă pe care o are în proprietate, Diafan, a fost acționară la Banca Socială, controlată de Ilan Șor. La acea vreme, compania deținea un pachet de 4,96% din acțiunile băncii.

Sursele NewsMaker.md amintesc că, încă în luna iunie, cele două posturi TV și-ar fi disponibilizat o parte din colaboratori din cauza lipsei banilor. Și Media Azi a scris atunci despre faptul că Primul în Moldova și NTV Moldova difuzează fie concomitent, fie la ore diferite aceleași buletine de știri, prezentate de aceiași moderatori. Reprezentanții canalelor explicau acest fapt prin reducerea veniturilor. În prezent, Primul în Moldova și Accent TV ar încerca să readucă angajații. 

Media Azi a încercat să o contacteze pe Arina Corșicova pentru a confrima sau infirma cele invocate, dar ea nu a răspuns la niciunul din numerele de telefon înscrise în declarația pe propria răspundere a companiei Telesistem TV, înregistrată la Consiliul Audiovizualului. Întrebată de portalul nostru, dacă posturile Primul în Moldova și Accent TV sunt acum afiliate Partidului Șor, Alina Șargu, secretara de presă a formațiunii, ne-a spus că nu deține informații despre această tranzacție: „Nu știu nimic, nu intră în funcțiile mele să dețin asemenea informații, iar pe noua administratoare nici n-o cunosc”.

Potrivit datelor, beneficiarii finali ai posturilor de televiziune Primul în Moldova și Accent TV rămân a fi doi cetățeni din Federația Rusă – Natalia Ermilova și Samvel Grigorean, care dețin părți agale a câte 50%. 

Țara care are spitale pline și trimite pacienții cu Covid în Germania
Articolul anterior
Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău aniversează 30 de ani de la fondare
Articolul următor