Preşedintele unei țări, indignat de cozile lungi la bere în plină pandemie

Preşedintele peruan Martin Vizcarra şi-a declarat luni indignarea faţă de cozile formate de unii dintre concetăţenii săi pentru a achiziţiona bere în plină pandemie de coronavirus.

separator

”Am primit un filmuleţ cu o coadă lungă, care nu îndeplinea distanţa minimă necesară pentru a cumpăra bere; oameni cu lădiţe de bere când suntem în stare de urgenţă, când avem încă o creştere a cazurilor, încă la un nivel care ne îngrijorează pe toţi”, a declarat şeful statului în cadrul unei conferinţe de presă.

”Părea că e o sâmbătă de sărbătoare, cel puţin în acest oraş. Nu suntem deocamdată cu adevărat conştienţi de amploarea problemei”, a deplâns el.

Filmuleţul, devenit viral pe reţelele de socializare, a fost realizat în districtul Castilla din vestul ţării (regiunea Piura, la graniţa cu Ecuador), unde clienţii nu au respectat măsurile de distanţare socială şi au format cozi lungi după redeschiderea unui magazin închis multă vreme.

În urma incidentului, compania care comercializează berea respectivă – Backus – a anunţat că nu o va mai vinde în această regiune, una dintre cele mai afectate de Covid-19. Comercializarea băuturilor alcoolice este practic suspendată în Peru din cauza măsurilor de izolare impuse ca urmare a epidemiei, care includ închiderea barurilor şi a magazinelor de băuturi alcoolice.

Măsurile au intrat în vigoare pe 16 martie în această ţară sud-americană şi sunt prevăzute să dureze până pe 10 mai. Până duminică, în Peru s-au înregistrat 27.517 cazuri confirmate de Covid-19, dintre care 728 soldate cu decese.

Sursa

Alte trei vieți răpite de coronavirus în Moldova. Bilanțul a crescut la 103 morți
Articolul anterior
354 de persoane cu semne clinice de Covid-19 vor fi testate la domiciliu
Articolul următor
Alte articole interesante