Președinții Austriei și Poloniei au felicitat-o pe Maia Sandu

Preşedintele Austriei a numit victoria Maiei Sandu în alegerile din Republica Moldova ca fiind impresionantă.

separator

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru „victoria impresionantă” în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.

„O felicit pe Maia Sandu pentru victoria sa impresionantă. Cetăţenii Republicii Moldova şi-au exprimat poziţia tare şi clar.

Aştept cu nerăbdare cooperarea comună în interesele Austriei şi ale Republicii Moldova” – a scris preşedintele austriac pe contul său de Twitter.

Și președintele Poloniei, Andrzej Duda, a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu:

„Felicitări Maia Sandu pentru o campanie prezidențială de succes. Polonia este hotărâtă să consolideze relațiile dintre Polonia și R. Moldova la nivel înalt atât la nivel bilateral, cât și la nivel european”, a scris Andrzej Duda pe contul său de twitter.

Polonia și România își îndeamnă cetățenii să plece de urgență din Rusia

​​România nu recunoaște așa-zisele referendumuri organizate de separatiștii pro-ruși, pe care le consideră ilegale și ilegitime.

„Prin organizarea acestor așa-zise „referendumuri”, Federația Rusă demonstrează încă o dată că acționează cu încălcarea principiilor fundamentale ale dreptului internațional și contrar responsabilităților pe care un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU le are, în calitate de garant al păcii și securității în lume. Acest comportament nu poate fi tolerat de comunitatea internațională. (…) Astfel de acțiuni instigate, sprijinite și organizate de forțele de ocupație ruse reprezintă o nouă escaladare a războiului ilegal dus de Rusia împotriva Ucrainei, precum și o încercare a Kremlinului de a-și legitima controlul militar abuziv asupra unor teritorii aparținând altui stat suveran”, se arată într-un comunicat al Ministerului român de Externe (MAE).

Potrivit oficialilor de la București, Moscova urmărește prin acest comportament, schimbarea prin forță a granițelor Ucrainei, ceea ce constituie un act clar de încălcare flagrantă atât a Cartei ONU, cât și a independenței, suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei.

Românii, sfătuiți să evite sau să plece din Rusia imediat

De asemenea, MAE le cere cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale sau, după caz, să părăsească cât mai rapid Rusia, în contextul ultimelor evoluții legate de mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin.

„Totodată, MAE recomandă cetățenilor români prezenți pe teritoriul Federației Ruse să manifeste atenție sporită, să evite locurile în care sunt prezente adunări publice sau aglomerări mari de persoane și să nu se angajeze în desfășurarea unor eventuale acțiuni de protest sau alte manifestații care pot genera violențe stradale”, se mai arată în comunicatul MAE.

Polonia au făcut un apel la cetățenii lor să plece de urgență din Rusia

Polonia au făcut un apel la cetățenii lor să plece de urgență din Rusia, în condițiile în care trecerea frontierei s-ar putea să devină mai dificilă, relatează The Guardian.

Mulți ruși încearcă să scape de mobilizarea anunțată de Vladimir Putin plecând din țară și există riscul ca Moscova să decidă închiderea granițelor pentru bărbații apți de luptă. Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria a lansat o avertizare de călătorie prin car îi sfătuiește pe oameni să evite deplasările în Rusia, iar celor aflați acolo, „să ia în considerare posibilitatea de a părăsi țara cât mai curând posibil, folosind mijloacele de transport disponibile”.

Ministerul polonez de Externe a făcut o declarație similară, relatează postul polonez TVP, spunând că zborurile cu Rusia au fost suspendate și încurajând toți cetățenii să plece de acolo. „În cazul unei deteriorări drastice a situației de securitate, închiderii frontierelor sau altor circumstanțe neprevăzute, evacuarea se poate dovedi dificilă sau chiar imposibilă. Recomandăm cetățenilor Republicii Polone să părăsească teritoriul Federației Ruse folosind mijloacele comerciale și private disponibile”, se arată în declarația MAE polonez.

Investițiile românești creează noi locuri de muncă în Republica Moldova

O investiție românească a creat 160 de locuri de muncă la Cahul.

Investițiile românești creează noi locuri de muncă în Republica Moldova

Prim-colaboratorul Ambasadei României, a vizitat Fabrica de tricotaj și confecții LABORATORIO TESSILE MOL SRL din Cahul, transmite Tvr Moldova.

Compania cu capital majoritar românesc (80%) are in prezent peste 160 de angajați din Cahul și din localitățile învecinate din sudul Moldovei și produce articole de confecții și de tricotaj pentru mărci renumite din Europa.

La 7 luni de la începutul războiului, Natasha Koroleva a ieșit în scenă într-o rochie albastră pe fundalul unor panglici galbene

Natasha Koroleva, artistă cu origini ucrainene, care locuiește de mai mulți ani în Rusia, nu a lăsat nici măcar un mesaj în susținerea țării sale natale, după invazia rusă. Zilele trecute, Natasha Koroleva a evoluat într-unul dintre cluburile din Moscova. Pentru ieșirea sa în scenă, cântăreața a ales culori evocatoare: albastru și galben.

После предательства близких Наташа Королева на время уехала жить на остров  к аборигенам - Вокруг ТВ.

Gestul femeii a provocat reacții din partea publicului. Mulți internauți au simțit că în acest fel Natasha le-a arătat tuturor susținerea sa ascunsă pentru Ucraina.

Cu toate acestea, potrivit majorității, este prea târziu pentru a „schimba pantofii”. În comentarii, mulți au condamnat-o pe artistă pentru tăcerea ei în privința războiului. Vedeta, deși a citit comentariile, nu s-a grăbit să vină cu o explicație.

În Moldova, au decedat încă 16 persoane infectate cu Covid-19
Articolul anterior
Președintele Parlamentului European, felicitări pentru Maia Sandu: ,,Cetățenii moldoveni au trimis un semnal puternic”
Articolul următor