Prezentatorul Alexandr Gordon s-a căsătorit în secret cu o studentă cu 38 de ani mai tânără decât el

Deja a cincea căsătorie! Prezentatorul rus Alexander Gordon s-a căsătorit cu o harpistă în vârstă de 20 de ani.

Я мрачный алкоголик": Александр Гордон объяснил, зачем оскорблял и душил  гостя колготками - KP.Ru

În urmă cu câteva luni, cuplul și-a înregistrat oficial căsătoria, iar după aceea s-au cununat la Suzdal la Mănăstirea Spaso-Evfimiev. La eveniment au participat doar rudele cele mai apropiate ale cuplului.

Уже пятый брак! Александр Гордон женился на 20-летней арфистке

După aceea, mirii și invitații au mers să sărbătorească într-un restaurant din Moscova.

În urmă cu doar doi ani, Gordon a divorțat de actrița Nozanin Abdulvasieva, după șase ani de căsătorie. Între ei era o diferență de treizeci de ani.

Prezentatorul TV a cunoscut-o pe actuala soție imediat după divorț, în 2018. Sofia Kalandadze este cu 38 de ani mai tânără decât soțul ei.

Kremlinul confirmă că Putin va vorbi marți cu Trump, însă refuză să dezvăluie temele pe care le vor aborda cei doi

Donald Trump și Vladimir Putin vor avea marți o nouă conversație telefonică, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, anunță RiaNovosti citat de digi24.ro.

„Da, acesta este într-adevăr cazul. O astfel de conversație este pregătită pentru marți”, a declarat el când a fost întrebat despre contactele dintre șefii de stat. Cu toate acestea, Peskov nu a vrut să dezvăluie temele care vor fi abordate de către cei doi șefi de stat.

„Nu facem niciodată asta, nu anticipăm niciodată lucrurile. Conversația este într-adevăr în curs de pregătire. Din punctul nostru de vedere, desigur, conversațiile dintre cei doi președinți nu fac obiectul unor discuții a priori cu privire la conținut. Așa că nu vom face acest lucru”, a adăugat Peskov.

Ultima dată când Putin și Trump au vorbit la telefon, pe 12 februarie, conversația a durat aproape o oră și jumătate. Liderii au discutat, printre altele, despre reglementarea situației din Ucraina. Șefii de stat au convenit să continue contactele, inclusiv cu privire la organizarea unei întâlniri față în față. Anterior, președintele american Donald Trump a anunțat că intenționează să vorbească marți cu președintele rus Vladimir Putin despre încheierea războiului din Ucraina, după discuții pozitive între oficialii americani și ruși la Moscova.

Statele membre UE au aprobat o plată de aproape 3,5 miliarde de euro pentru reconstrucția Ucrainei

Consiliul Uniunii Europene a dat undă verde luni celei de-a treia plăţi către Kiev, în valoare de aproape 3,5 miliarde de euro, din fondurile Mecanismului pentru Ucraina, constând în granturi şi împrumuturi nerambursabile. Banii sunt proiecte de reconstrucție și modernizare. Obiectivul principal al acestui mecanism este acela de a sprijini stabilitatea macrofinanciară, redresarea, reconstrucţia şi modernizarea Ucrainei, a declarat Consiliul într-un comunicat preluat de Agerpres și citat de digi24.ro.

Cu această plată, Ucraina a primit în total până acum aproape 20 de miliarde de euro prin acest mecanism intrat în vigoare în urmă cu un an. Consiliul a concluzionat luni că Ucraina a îndeplinit condiţiile necesare stabilite pentru a primi o plată suplimentară din acest fond. Mai exact, comunicatul subliniază că autorităţile de la Kiev au demonstrat implementarea a 13 măsuri concrete, inclusiv aprobarea reformelor pentru creşterea utilizării energiei regenerabile, creşterea autonomiei organismului de reglementare în domeniul energiei sau simplificarea procedurilor de trecere a frontierei în conformitate cu normele europene. De asemenea, a fost adoptată o strategie de dezvoltare agricolă şi rurală (inclusiv eliminarea minelor terestre din zonele agricole) şi au fost continuate lucrările de întocmire a unei liste a materiilor prime strategice şi critice.

„Planul Ucraina” prezintă intenţiile în ceea ce priveşte redresarea, reconstrucţia şi modernizarea ţării, precum şi un calendar al reformelor pe care Kievul intenţionează să le realizeze în următorii patru ani ca parte a procesului său de aderare la UE. Mecanismul pentru Ucraina, care a intrat în vigoare pe 1 martie 2024, intenţionează să ofere finanţare stabilă de până la 50 de miliarde de euro sub formă de subvenţii şi împrumuturi, pentru a sprijini redresarea, reconstrucţia şi modernizarea Ucrainei în perioada 2024-2027. Din această sumă, până la 32 de miliarde de euro sunt destinate sprijinirii reformelor şi investiţiilor planificate în cadrul „Planului Ucraina”, ale căror plăţi sunt condiţionate de respectarea de către Kiev a unei serii de condiţii prestabilite. De la intrarea sa în vigoare, Mecanismul pentru Ucraina a plătit deja 6 miliarde de euro sub formă de finanţare punte, 1,89 miliarde de euro sub formă de prefinanţare şi două tranşe de aproximativ 4,2 miliarde de euro, respectiv 4,1 miliarde de euro.

Cod galben de vânt puternic în toată țara

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis un avertisment Cod Galben de vânt. Avertizarea este valabilă pentru marți, 18 martie, în intervalul de timp 00:00 – 15:00, și prevede intensificările ale vântului, în rafale de până la 20 m/s, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pentru a preveni eventuale incidente, cetățenii sunt îndemnați să evite arborii bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, oamenii sunt îndemnați să sune la numărul unic de urgență 112.

Presa poloneză: Moldova este cel mai mare câștigător al Eurovision 2022
Articolul anterior
Germania va dona Republicii Moldova aparate de zbor fără pilot, pentru supravegherea frontierei de stat
Articolul următor