Prim-ministrul Natalia Gavrilița își cere scuze față de mediul de afaceri românesc care activează în Republica Moldova. Asociația Investitorilor din România nu a fost invitată la Moldova Business Week 2022

Prim-ministrul R.Moldova, Natalia Gavrilița, își cere scuze față de mediul de afaceri românesc care activează în R.Moldova pentru faptul că Asociația Investitorilor din România nu a fost invitată la Moldova Business Week 2022.

Investitorii români, ignorați de Guvern. Gavrilița: Ne cerem scuze

Potrivit șefului Executivului, acest incident a avut loc din cauza unei lipse de comunicări ca urmare a modificărilor de cadre la nivel guvernamental, transmite deschide.md.

„Asociația Investitorilor din România nu a fost prezentă la unele discuții. Este o lipsă de comunicare din cauza că am schimbat conducerea Agenției de Investiții și pe ultima sută de metri a fost o lipsă de comunicare. Investitorii români au fost.

Asociația Investitorilor din România nu a participat la paneluri sau la discuțiile care au avut loc, dar m-am întâlnit cu ei săptămâna trecută. Suntem parteneri foarte buni. Ne cerem scuze pentru această lipsă de comunicare, pentru că au avut loc aceste schimbări instituționale”, a declarat premierul în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la postul public de televiziune.

Amintim că ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, și-a exprimat surprinderea că Asociația Investitorilor din România în R. Moldova nu este parte a Moldova Business Week 2022.

Potrivit lui, companiile române prezente pe piața moldovenească au creat peste 10 mii de locuri de muncă și au o cifră totală de afaceri de aproape un miliard de euro.

Doar capitalul social cumulat al celor trei bănci comerciale care au trecut Prutul și sunt active în R. Moldova depășește 250 de milioane de euro.

Președintele executiv al Asociației Investitorilor din România, Dan Nuțiu, a declarat pentru Deschide.MD că nu poate explica motivul absenței de la eveniment: „Probabil a fost o scăpare de-a lor în acest an și nu-mi pot explica motivul absenței.

Este un mesaj care ne dă motive de îngrijorare, în contextul în care România este principalul partener economic al R. Moldova”.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

La 23 de ani, vloggerița Katy Black a devenit mamă a treia oară
Articolul anterior
O fetiță de doar 8 ani din raionul Călărași a fost agresată sexual de tatăl său vitreg
Articolul următor