Prima declaraţie după divorţ: “Am luat împreună decizia de a ne despărţi”!

divorce_008_11720200Diana Dumitrescu şi Ducu Ion au depus, în urmă cu câteva zile, actele de divorţ

separator
 şi chiar dacă nu vor mai fi soţ şi soţie, au rămas foarte buni prieteni.

„Am luat împreună decizia de a ne despărţi, motivele ne aparțin şi nu vrem să vorbim despre ele. Preferăm să nu spunem nimic, este alegerea noastră de a ne păstra intimitatea. Suntem în relaţii foarte bune, vorbim la telefon. Sper că şi colegii din presă să ne respecte decizia şi faptul că nu vom mai da o altă declaraţie pe acest subiect”, a declarat Diana Dumitrescu, potrivit cancan.ro. 

Ei sunt a patra pereche care divorţează în 2013, după despărțirile celebre dintre Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr., Mihai şi Iulia Albu, Gabriela Cristea şi Marcel Toader. În ultima perioadă, soţii se afişau foarte rar împreună, dar niciunul nu a dat de bănuit, deoarece aveau mereu o explicaţie credibilă pentru absenţa partenerului.

12 diana_50659600

Atmosfera la Rostov, după retragerea Wagner: Selfie-uri cu mercenari, aplauze, rafturi goale și drumuri reparate

După ce Evghenii Prigojin a anunțat retragerea, mercenarii Wagner din Rostov-pe-Don au început să plece din oraș. Însă, înainte, au fost îmbrățișați și aplaudați de cetățenii ruși. Ba mai mult, unii au făcut și fotografii cu soldații, transmite TV8.

Din imagini, se vede că rușii sunt bucuroși, fiindcă situația s-a soluționat pașnic.

Deși unele blindate abia se porneau de plecare, oamenii nu mai erau deloc speriați.

Totuși, rafturile unor magazine au rămas goale.

Iar drumurile dezgropate, pentru a împiedica mercenarii să ajungă la Moscova, au început a fi astupate.

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evghenii Prigojin, a anunțat că trupele sale se retrag. Acesta a subliniat că Wagner s-a apropiat de Moscova la mai puțin de 200 de kilometri, fără a se vărsa vreo picătură de sânge. Cu toate acestea, Prigojin a avertizat că situația s-a schimbat acum și există o amenințare reală de a se vărsa sânge rusesc, motiv pentru care se întoarce „în direcția opusă”.

Prigojin nu a obținut eliminarea Ministrului Apărării, Serghei Șoigu, unul dintre scopurile principale ale acțiunii sale

Rebeliunea armată a grupării militare Wagner în Rusia s-a încheiat brusc, așa cum a și început.

Who is Yevgeny Prigozhin, the man behind the Wagner Group?

După o zi în care au înaintat spre Moscova, coloanele mercenarilor ruși au fost oprite și întoarse din drum de Evgheni Prigojin, la finalul unor negocieri intense cu liderul belarus Lukashenko, transmite protv.ro.

La fel de neașteptat, condițiile nu sunt deloc favorabile grupării Wagner: Prigojin trebuie să meargă în exil în Belarus, în timp ce mercenarii care nu au participat la rebeliune pot să semneze contracte cu Ministerul rus al Apărării. Ceilați… sunt doar iertați.

În plus, se pare că Prigojin nu a obținut nici eliminarea Ministrului Apărării, Serghei Șoigu, unul dintre scopurile principale ale acțiunii sale.

Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a făcut surprinzătorul anunț în jurul orei 20 și 30 de minute. Atunci, unitățile Wagner erau deja intrate în regiunea Moscova, la aproximativ 200 de kilometri de Kremlin. Drumul convoaielor era blocat de unități ale poliției moscovite, slab pregătite și cu echipamente modeste, care nu ar fi avut nicio șansă în fața experimentaților mercenari Wagner. Decizia lui Prigojin a fost cu atât mai surprinzătoare.

Evgheni Prigojin, șeful grupării Wagner: „A venit momentul când ar putea avea loc vărsare de sânge. Conștienți de toată responsabilitatea pe care am avea-o pentru vărsarea de sânge rusesc, de ambele tabere, am decis să întoarcem convoaiele și să revenim în tabere, conform planului.”

În localitățile ocupate de militanții Wagner au început pregătirile de plecare. În Rostov, vestea a fost primită cu bucurie pe străzi. Localnici s-au îmbrățișat cu mercenarii, au aplaudat și au făcut poze alături de ei.

Din puținele informații existente, Evgheni Prigojin ar fi negociat ore întregi cu liderul belarus Alexandr Lukașenko o metodă de a pune capăt rebeliunii și marșului spre Moscova. Dar concesiile obținute par mult sub ceea ce și-ar fi dorit Prigojin.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Vreți să știți ce se va întâmpla cu Evgheni Prigojin? Dosarul penal deschis pe numele lui va fi închis, iar el va pleca în Belarus.”

Se pare că Prigojin nu ar fi obținut schimbarea din funcție a ministrului Apărării, Serghei Șoigu, și a șefului de stat major al Armatei ruse, Valeri Gherasimov – tocmai motivul pentru care liderul Wagner ar fi declanșat insurecția.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Aceste probleme sunt prerogativul exclusiv al comandantului suprem (Putin), potrivit Constituției Federației Ruse, și din acest motiv ar fi fost greu ca asemenea subiecte să fie discutate în timpul negocierilor.”

Cât despre mercenarii Wagner… aceștia se vor întoarce în taberele lor. Cei care vor dori, vor putea să încheie contracte cu Ministerul Apărării. Este vorba despre cei care nu au luat parte la acest marș.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Cât despre ceilalți luptători, nimeni nu o să-i tragă la răspundere, ținând cont de meritele lor de pe front. Am avut mereu respect pentru actele lor de eroism și le vom păstra mereu acest respect.”

De cealaltă parte, Prigojin s-a declarat satisfăcut de rezultatele operațiunii sale.

Evgheni Prigojin, șeful grupării Wagner: „Au vrut să desființeze gruparea Wagner. Am plecat în „marșul pentru justiție” pe 23 iunie. În 24 de ore, am ajuns până la 200 de kilometri de Moscova. În tot acest timp, nu am pierdut nicio picătură din sângele războinicilor noștri.”

În acest timp, pe șoselele spre Moscova, angajații de la drumuri au început deja să repare spărturile făcute în asfalt cu doar câteva ore înainte, ca să împiedice înaintarea blindatelor Wagner. Iar unitățile desfășurate de ministerul de interne de la Moscova au fost retrase în baze. Pe străzile capitalei ruse, unii spun că nici nu au luat în seamă evenimentele de sâmbătă.

Rusia anunță că retrage acuzațiile de trădare la adresa lui Prigojin. Liderul grupării paramilitare se mută în Belarus

Avansul mercenarilor Wagner spre Moscova s-a oprit, sâmbătă seară, după ce Evgheni Prigojin a fost convins după negocieri cu Aleksandr Lukașenko să nu mai continue rebeliunea împotriva forțelor Kremlinului și a regimului Putin. „Înțelegând toată responsabilitatea că ar putea fi vârsat sânge rusesc, întoarcem coloanele noastre și ne îndreptăm în sens invers, în taberele luptă conform planului”, a transmis Prigojin, confirmând oprirea avansului mercenarilor. Totuși, nu este încă clar care va fi deznodământul în condițiile în care Putin a promis, dimineață, că cei responsabili de această „trădare” vor fi pedepsiți. Între timp, Kremlinul a anunțat că nu are de gând să-l pedepsească pe Prigojin pentru insurecție și că a ajuns la un acord ca liderul Wagner să plece în exil în Belarus. Nici luptătorii din gruparea de mercenari nu vor fi pedepsiți și vor primi posibilitatea de se înrola la ministerul apărării rus și de a semna contracte pentru a intra în armata regulată.

Militari pe un tanc

Prigojin a plecat din Rostov pe Don în uralele rușilor adunați în piață

Liderul mercenarilor Wagner a plecat din Rostov, sâmbătă seară, după ce a anunțat că nu mai atacă Moscova și că a ajuns la un acord cu Lukașenko pentru a încheia scurta sa insurecție împotriva regimului Putin, transmite digi24.ro

Prigojin a plecat într-o mașină de culoare neagră în uralele rușilor adunați în zonă pentru a-l vedea plecând. Prigojin a strâns mâinile rușilor adunați să-l salute la plecare.

Retragerea mercenarilor Wagner din Rostov s-a încheiat

Toate tancurile, echipamentele grele și luptători ai grupării Wagner au părăsit teritoriul din apropierea sediului Cartierului Militar Sudic, din orașul Rostov, conform agenției de presă rusească Tass.

Rusia anunță că nu-l mai pedepsește pe Prigojin. Liderul Wagner va pleca în Belarus

Autoritățile ruse nu vor continua procedurile în dosarul penal împotriva lui Evgheni Prigojin, a anunțat, sâmbătă seară, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin.

Peskov a precizat că Kremlinul a ajuns la un acord cu gruparea Wagner în care luptătorii mercenari se vor întoarce în taberele lor, iar Evgheni Prigojin va pleca în Belarus.

O parte dintre luptătorii Wagner care au refuzat să lupte, inițial, în campania lui Prigojin vor fi recrutați de ministerul apărării de la Moscova și vor semna contracte acolo, a mai spus Peskov.

Peskov a spus că nu știe ce va face Prigojin în Belarus, dar că autoritățile nu vor mai continua procedurile împotriva mercenarilor care au participat la insurecție, datorită „meritelor lor de pe front”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat și că Putin „apreciază” medierea lui Lukașenko și că dictatorul rus nu plănuiește să se mai adreseze publicului în perioada următoare.

„Putin și Lukașenko au fost de acord că vor face eforturi de mediere pentru a rezolva situația cu Wagner. A existat un obiectiv mai înalt pentru a evita vărsarea de sânge și confruntarea internă, iar eforturile lui Lukașenko au fost în numele acestor obiective”, a adăugat Peskov.

Educație și dezvoltare timpurie pentru copii între 3 și 5 ani
Articolul anterior
Moartea unei vedete a zguduit Bollywoodul!
Articolul următor