Prima reacție a Maiei Sandu după reținerea procurorului general

Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook după reținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo care a avut loc aseară.

În reacția sa Sandu a negat implicarea sa în reținerea procurorului, astfel negând acuzațiile lui Stoianoglo care a declarat că ”este o răzbunare a președintei”.

”Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea.

Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP.  Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, a declarat Maia Sandu.

Alexandr Stoianoglo, a fost suspendat din fucție și reținut într-un dosar penal pe 4 capete de acuzare.

sursa: www.stiri.md

Brandurile moldovenești vor fi promovate printr-o aplicație mobilă
Articolul anterior
Găsit mort după patru luni de căutare: Un tânăr dispărut în luna iunie, a fost găsit spânzurat într-o pădure, din Sângerei
Articolul următor
Alte articole interesante