Prima reacție din Parlamentul European, după victoria Maiei Sandu: ,,Bravo! Va beneficia de toată susținerea noastră în perioada următoare”

Deputatul în Parlamentul European, Dragoș Tudorache, i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu, după victoria la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

separator

,,O Moldovă fără corupție, fară hoți protejați de lege și politicieni, fără impostură și incompetență. Asta înseamnă victoria Maiei Sandu în alegerile prezidențiale. Asta își doresc moldovenii, la fel ca noi, cei de dincoace de Prut. Am avut întotdeauna un destin împreună, suferim de aceleași răni istorice și societale. Șansa noastră, a românilor, a fost Uniunea Europeană. Sistemul ei de norme și valori a dat societății cadrul în care să se maturizeze, să evolueze, să devina ea, societatea, cea care împinge țara înainte chiar și atunci când politicieni nesăbuiți încearcă să o țină pe loc. Tot ea, Europa, este și șansa Moldovei de a da înainte. De a progresa, de a da oxigen societății să crească și să susțină reformele necesare Moldovei nu prin intervenția cuiva, ci prin propria energie.

Așa înțeleg eu votul moldovenilor. Așa înțeleg și victoria, și misiunea istorică a Maiei. Felicitări, Maia, o meriți din plin pentru munca și consecvența demonstrată. Sunt convins că înțelegi nu doar responsabilitatea luptei asumate, ci și speranțele uriașe puse în tine de întregul popor.

Lupta anticorupție, reformele instituționale, refacerea administrației publice, creșterea schimburilor economice cu țările europene, respectarea principiilor democratice sunt fiecare în sine un munte uriaș de urcat. Și, mai mult decât atât, timpul nu mai are răbdare, iar cetățenii Republicii Moldova au nevoie de toate acestea pentru a-și recăpăta încrederea în viitorul țării lor. Misiunea Maiei Sandu este într-adevăr istorică, dificilă, dar și transformatoare pentru societate. Dacă această transformare reușește, dacă această misiune e de succes, Maia Sandu poate fi cea care aduce Republica Moldova la nivel valoric alături de Uniunea Europeană.

Maia Sandu

nu poate fi lăsată singură în greul drum pe care l-a asumat. Va beneficia de toată susținerea noastră în perioada următoare, ne vom pune la bătaie experiență, multele reușite și nereușite din care am învățat lecții importante despre ce înseamnă responsabilitățile opțiunii europene, ce trebuie făcut și cum trebuie făcut.

E un moment emoționant și în același timp un moment plin de speranță. Energia acestui moment nu trebuie să se risipească, ci să fie investită în viitorul bunăstării cetățenilor ei.

Bravo, Maia Sandu! Bravo, Moldova! Bravo, moldoveni!”.

95% din procese verbale, prelucrate: Maia Sandu – 52,33%, Igor Dodon – 47,67%
Articolul anterior
Vladimir Zelenski și Klaus Iohannis, primii șefi de state care o felicită pe Maia Sandu
Articolul următor
Alte articole interesante