Prima ţară din UE care anunţă că a atins imunitatea colectivă împotriva Covid-19

Malta a vaccinat 70% din populaţia sa adultă cu cel puţin o doză de vaccin împotriva Covid-19, devenind prima ţară a Uniunii Europene care a obţinut imunitatea de turmă, a declarat luni ministrul Sănătăţii Chris Fearne.

foto: GettyImages

Insula mediteraneană a avut în medie trei cazuri noi de virus în fiecare zi în ultima săptămână, rata de pozitivitate a testelor fiind la un nivel de sub 0,2%.

Două cazuri noi au fost raportate luni, relatează Reuters.

„Vaccinurile sunt administrate cu o rată de un vaccin la cinci secunde”, a declarat ministrul Sănătăţii Chris Fearne într-o conferinţă de presă.

Fără mască în aer liber, de la 1 iulie, pentru cei vaccinaţi

Vaccinarea este deschisă în prezent tuturor locuitorilor Maltei cu vârsta peste 16 ani, iar Fearne a spus că şi copiii cu vârsta de 12 ani şi peste vor fi inoculaţi odată ce autorităţile medicale europene vor autoriza utilizare vaccinului pentru această grupă de vărstă.

El a anunţat, de asemenea, că purtarea obligatorie a măştilor în aer liber va fi ridicată la 1 iulie pentru persoanele vaccinate, atât timp cât cazurile de infectare rămân scăzute.

Autorităţile sanitare anunţaseră anterior că purtarea măştii nu va mai fi necesară pe plaje de la 1 iunie.

Luni, restricţiile privind sălile de sport şi piscinele au fost ridicate, în timp ce programul restaurantelor a fost prelungit până la miezul nopţii. Anterior aceste trebuiau să închidă la ora 17:00.

Un alt lot de 200 de ventilatoare procurate cu ajutorul Băncii Mondiale vor fi distribuite spitalelor din țară
Articolul anterior
Copil de 11 ani, în stare gravă la spital după o provocare de pe TikTok
Articolul următor
Alte articole interesante