Primăria anunță programul evenimentelor de Crăciun și Revelion: Concerte cu artiști autohtoni și de peste Prut la TV

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, 01 decembrie 2020, în Chișinău este dat startul sărbătorilor de iarnă 2020-2021.

separator

Inaugurarea Pomului de Crăciun și a iluminatului de sărbătoare va avea loc în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, în preajma Porților Sfinte, începând cu ora 17:30.

Primăria Chișinău anunță că programul cultural-artistic dedicat Crăciunului și Anului Nou va fi deosebit de ceilalți ani, deoarece pentru diminuarea riscurilor infectării cetățenilor cu coronavurus, majoritatea acțiunilor vor putea fi urmărite prin intermediul postului public de televiziune „Moldova 1” și pe rețelele de socializare, în direct și în reluare.

Pe 24 decembrie, în ajun de Crăciun, între orele 18:00-20:00, va avea loc Spectacolul de iarnă cu genericul „Cine suntem noi”, prezentat de Valy Boghean Band.

Tot în ajunul Nașterii Domnului, între orele 19:15-20:50, pe canalul public de televiziune M1 și pe rețelele de socializare va fi lansat proiectul caritabil „Povestea de iarnă”, cu participarea artiștilor: Lupii lui Calancea, Nicolae Botgros și „Lăutarii”, Ansamblul Surorilor Osoianu și formația „Ștefan Vodă”. În cadrul campaniei, care va dura până pe 14 ianuarie 2021, vor fi acumulate donații pentru copiii aflați în situații de risc.

Pe 24 decembrie și pe 14 ianuarie, între orele 17:30-18:15, va fi prezentat un colaj de programe artistice, în contextul sărbătorilor de iarnă, cu genericul „Cu-n colind și-un crăciunel, Leru-i ler și flori de măr”, cu participarea colectivelor Direcției Cultură a Primăriei Chișinău (Transmisiune M1 și rețelele de socializare).

În seara de anul nou, pe 31 decembrie, între orele 21:15-23:50, va fi difuzat un program de Revelion cu genericul „Vis de iarnă”, cu participarea orchestrei de muzică populară condusă de frații Vitalie și Vasile Advahov și cu artiști consacrați din Republica Moldova și din România.

În perioada: 02 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021, între orele 16:00-20:00, lângă brad vor fi organizate sesiuni foto cu Moș Crăciun și Fulguța, iar pe fundal va răsuna un program audio cu tematica obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă.

Foto! Cum arată cei mai spectaculoși pomi de Crăciun din Capitală
Articolul anterior
Un minor din Bălți s-a aruncat în gol, după ce s-a certat cu prietena sa
Articolul următor
Alte articole interesante