Primăria Capitalei întreabă chișinăuienii: Brad de crăciun natural sau artificial în PMAN?

Pe pagina de facebook a Primăriei Chișinău a apărut o postare-sondaj. Astfel, conducerea orașului consultă chișinăuienii în privința Pomului de Crăciun, ce va fi instalat peste 2 luni în centrul Capitalei.

separator

,,Brad natural sau Brad artificial? De care brad să die instalat în Piața Marii Adunări Naționale de sărbătorile de iarnă? ”, este întrebarea administrației Capitalei.

Tu ce părere ai?

Președinta Maia Sandu i-a urat succes lui Pasha Parfeni la concursul Eurovision 2023

Șefa statului s-a întâlnit cu cântărețul Pasha Parfeni, care reprezintă în acest an Republica Moldova la Eurovision.

Maia Sandu i-a urat succes lui Pasha Parfeni la concursul Eurovision

În cadrul întâlnirii, președinta i-a dorit mult succes lui Pasha Parfeni la concursul Eurovision.

„I-am urat succes lui Pasha Parfeni, înainte să plece la Liverpool, Marea Britanie, unde va reprezenta țara noastră la concursul muzical Eurovision 2023 cu piesa „Soarele și Luna”. I-am spus lui Pasha că noi toți, în țară și în diasporă, îi vom ține pumnii și vom urmări prestația lui în prima semifinală, care va avea loc pe 9 mai și abia așteptăm să-l vedem și în marea finală! Mult succes, Pasha!”, a spus Președinta Maia Sandu. 

Video! Un elev de 13 ani a reușit să salveze viața colegilor săi după ce șoferul autobuzului școlar în care se aflau a leșinat la volan

Un băiat de 13 ani din Statele Unite, pasager al unui autobuz școlar, plin cu elevi, a reușit să evite o tragedie după ce șoferul vehiculului a leșinat în timp ce concuducea. Adolescentul a preluat controlul volanului și a reușit să frâneze. Cazul a avut loc pe 26 aprilie.

Din imaginile surprinse de camera de bord a autobuzului, se vede cum femeia care conducea vehiculul leșină. Atunci, băiatul, pe nume Dillon Reeves, a sărit de pe locul său și a reușit să frâneze, înainte ca autobuzul scăpat de sub control să fie implicat într-un accident, relatează www.newsmaker.md, conform presei locale.

Ulterior, adolescentul le-a spus colegilor să sune la numărul de urgență.

Băiatul a fost lăudat de oficialii locali, iar vecinii i-au decorat curtea casei cu un semn uriaș, pe care scrie „Erou”.

Dillon Reeves va primi și un premiu din partea poliției locale.

Air Moldova, obligată să întoarcă în termen de 7 zile banii pasagerilor ale căror zboruri au fost anulate

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat, pe 29 aprilie, că a efectuat un control inopinat la compania Air Moldova. În urma acestuia, ACC a stabilit că compania a admis mai multe încălcări privind rambursarea mijloacelor bănești în contextul zborurilor anulate și nerespectarea dreptului la deservire a pasagerilor. Astfel, Autoritatea a declarat că Air Moldova a fost sancționată și urmează să ramburseze, în termen de 7 zile întregul cost al biletelor, tuturor pasagerilor solicitanți, afectați de anularea zborurilor în perioada 21-25 aprilie.

Mai multe zboruri Air Moldova, programate pentru joi, au fost anulate | ZUGO

În amiaza zilei de 29 aprilie, Autoritatea Aeronautică Civilă a publicat un comunicat în care a anunțat că a efectuat un control inopinat la Air Moldova.

În urma verificărilor, ACC a depistat următoarele încălcări:

– A fost depășit termenul de rambursare care, potrivit Regulamentului, întregul cost al biletului la prețul de achiziție se efectuează în termen de 7 (șapte) zile, nu de 30 de zile, cum practica operatorul.

– Pasagerilor afectați nu le-a fost prezentată o comunicare scrisă (inclusiv în format electronic) în care sunt precizate normele de compensare și asistență conform Regulamentului. De asemenea, pasagerilor nu li s-a prezentat în formă scrisă nici coordonatele Autorității Aeronautice Civile.

–  Au fost admise încălcări și la capitolul respectării dreptului la deservire a pasagerilor și anume: mese și băuturi direct proporționale cu timpul de așteptare, cazare hotelieră, transport dintre aeroport și locul cazării.

Astfel, ACC a declarat că Air Moldova a fost sancționată pentru utilizarea de practici comerciale înșelătoare.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, operatorul va rambursa în termen de 7 zile întregul cost al biletelor, tuturor pasagerilor solicitanți, afectați de anularea zborurilor în perioada 21-25 aprilie 2023 – până la data limită de 02 mai 2023.

Totodată, în termen de 24 de ore, Air Moldova va prezenta tuturor pasagerilor afectați de anularea a 46 zboruri, din perioada vizată, o comunicare scrisă (inclusiv în format electronic) în care vor fi precizate normele de compensare și asistență.

În context, ACC reiterează că pasagerii își pot revendica drepturile, solicitând contravaloarea biletelor și pot beneficia și de o compensație care variază între 250-400 euro, în funcție de destinație.

„Toți pasagerii afectați de anularea zborurilor pot depune o solicitare în adresa companiei aeriene (prin intermediul poștei electronice, telefon, sediul unității comerciale din bd. Negruzzi 10), iar în cazul nesoluționării situației, consumatorii pot depune o reclamație în adresa Autorității Aeronautice Civile”, au informat instituția.

Sondaj: Două poziții intime pe care bărbații le adoră
Articolul anterior
Caz șocant într-o familie din Sângerei. Un copil a murit după ce a căzut în toaleta din curtea casei
Articolul următor