Primăria Chișinău a interzis accesul în cimitire, dar a permis marșul de 9 mai

Au interzis accesul în cimitirele din Chișinău de Paștele Blajinilor, dar au permis organizarea marșului, în centrul capitalei, cu ocazia zilei de 9 Mai.

Responsabilii de la Primăria Chișinău susțin că 9 Mai este sărbătoare națională și, în pofida pandemiei, municipalitatea nu poate interveni cu restricții în acest sens, transmite Jurnal.md.

Contrar restricțiilor anti-Covid, socialiștii au chemat oamenii la manifestație în ziua de 9 Mai. Ei intenționează să organizeze un marș din Piața Marii Adunări Naționale până la Complexul Memorial „Eternitate”. Și comuniștii vor organiza o manifestație doar că într-o altă locație.

Oamenii sunt nedumeriți – nu înțeleg de ce le este restricționat accesul la morminte de Paștele Blajinilor, dar sunt chemați la parada de 9 Mai a partidelor de stânga.

Potrivit unei cereri înregistrate la Primăria Chișinău, numărul estimat de participanți la manifestația de 9 Mai este de 30 de mii de oameni. 

Ulterior, după publicarea acestei știri, Comisia de Sănătate Publică Chișinău a decis totuși, în această dimineață, eliminarea interdicției de Paștele Blajinilor.

Studiu: China poluează globul mai mult decât toate țările dezvoltate la un loc
Articolul anterior
Educatoare din Anenii Noi: „M-am vaccinat împotriva Covid-19 pentru că vreau ca toți copii să fie sănătoși”
Articolul următor
Alte articole interesante