Primăria Chișinău: apel către oameni de bună credință, care vor să ajute în prevenirea răspândirii infecției prin COVID-19

Primăria Chișinău a recepționat mesaje de la oameni de bună credință, care vor să ajute în prevenirea răspândirii infecției prin COVID-19.

separator
1. Începând cu ziua de luni, 16 martie, a.c., Primăria va dispune de alte 200 de mii de buclete informative:
– 40 mii de afișe și postere, acestea urmând a fi tipărite;
– materiale informative ale Organizației Mondiale a Sănătății care vor fi repartizate;
– sunt și vor fi amplasate banere prin oraș;
– dispunem și de spoturi audio și video cu recomandări și sfaturi.

Cetățenii care vor să ajute serviciile municipale la repartizarea, distribuirea, precum și afișarea materialelor informative în magazine, farmacii, spații publice, sunt rugați să ne contacteze.

2. Voluntarii și-au anunțat disponibilitatea să se implice în situația de criză. Astfel, putem asigura asistența socială la domiciliu, pentru ca persoanele să nu fie nevoite să iasă din casă după cumpărături sau alte utilități. Contăm pe o astfel de mobilizare din partea voluntarilor.

3. Totodată, mai mulți agenți economici vor să se implice, prin a-și aduce aportul prin donarea de finanțe și alimente pentru spitale, dar și simpli cetățeni.

Cei care vor să contribuie într-un fel sau altul, sunt rugați să contacteze viceprimarii capitalei, Inga Ionesii și Angela Cutasevici. Municipalitatea mulțumește cetățenilor pentru implicare, în contextul măsurilor de protecție pentru prevenirea infectării prin COVID-19.

Ministerul Sănătății lansează campania de informare și conștientizare a populației #StauAcasă!
Articolul anterior
România: 116 cazuri confirmate de Covid-19. Două asistente medicale, contaminate
Articolul următor
Alte articole interesante