Primăria Chișinău oferă ajutor persoanelor din grupul de risc, în contextul epidemiei cu coronavirus

Primăria municipiului Chișinău informează că în contextul situației privind măsurile de protecție cu infecția COVID-19, la nivel de administrație publică locală, a fost creată o Celulă de criză privind monitorizarea situației și sprijinul beneficiarilor de asistență socială.

separator
Celula de criză va activa în cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău, începând de luni, 16 martie, a.c. și va consta în monitorizarea zilnică a situației persoanelor în etate și persoanelor cu dizabilități, singuratice (lipsite de suport din partea copiilor, rudelor, altor persoane), precum și informarea beneficiarilor de asistență socială despre măsurile de precauție privind prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19.

Din cadrul celulei de criză fac parte reprezentanți ai subdiviziunilor structurale ale Direcției generale asistență socială și sănătate și Direcțiilor teritoriale de asistență socială, care coordonează activitatea serviciilor:

– Serviciul asistență socială comunitară;
– Serviciul de îngrijire socială la domiciliu;
– Serviciul social de Asistență Personală;
– Serviciul social Echipa Mobilă;
– Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil.

În calitate de coordonatori ai Celulei sunt desemnați șefii Direcțiilor teritoriale de asistență socială, directorul Centrului de găzduire, managerul Echipei Mobile și șeful Secției protecția persoanelor în vârstă și persoanelor cu dizabilități din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate.

Primarul general, Ion Ceban, a făcut un apel către voluntarii care doresc să ajute persoanele în vârstă și pe cele cu dizabilități, să-și coordoneze acțiunile cu subdiviziunile teritoriale de asistență socială și/sau cu responsabilii Direcției generale asistență socială și sănătate, în vederea stabilirii unui program comun precum și alte aspecte vizavi de respectarea cu strictețe a cerințelor sanitare impuse.

Persoanele în etate, persoanele cu dizabilități, singuratice care se confruntă cu situații dificile, cu caracter de urgență, pot solicita asistență la telefoanele de urgență ale Direcției generale asistență socială și sănătate și Direcțiilor teritoriale de asistență socială.

Toată informația va fi publicată pe site-ul Primăriei www.chisinau.md, dar și site-ul Direcției generale asistență socială: www.dgass.md. Pentru informații suplimentare referitor la COVID-19, cetățenii pot telefona la linia verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: 0-800-123-00 sau linia verde a Direcție generale asistență socială și sănătate: (022) 27-27-14, sau 112.

Precizăm că de luni, 16 martie, a.c., Primăria Chișinău, precum și majoritatea subdiviziunilor structurale vor funcționa de luni cu ușile închise, inclusiv subdiviziunile Direcției asistență socială, serviciile acesteia fiind orientate integral pentru asistența la domiciliu.

Mai mulți șoferi din capitală își propun serviciile de a transporta medicii gratuit la locul de muncă
Articolul anterior
Moldovagaz NU va deconecta consumatorii de gaze naturale, pe toată durata regimului de carantină
Articolul următor
Alte articole interesante