Primarul Capitalei, la adresa directorilor de școli care colectează bani de la părinți: ,,Trebuie să le dăm peste…”

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, susține că a văzut pe rețelele de socializare mai multe plângeri din partea părinților, care au reclamat că li se cer ilegal bani în școli.

separator

Ion Ceban nu a oferit detalii despre școlile în care s-ar fi colectat bani, însă și-a îndemnat subalternii de la Direcția Educație să monitorizeze activitatea instituțiilor de învățământ pentru a opri astfel de cazuri. El a îndemnat și părinții să sesizeze autoritățile când se confruntă cu astfel de situații.

“Trebuie să le dăm peste labe directorilor care de facto impun părinții, iar ei au toate cele necesare. Ajung rapoarte că se cheltuie odată, dar se colectează de trei ori. Vă rog mult, la control strict! Iar locuitorii municipiului Chișinău vă rugăm, inclusiv anonim, să ne anunțați despre existența acestor situații. Știm cazuri când au fost anunțate lucruri și după asta copiii au fost marginalizați. Vă vom asigura maximă protecție. Iar dacă directorii au de gând să îi ia de furcă, sunt și organe de drept”, a spus Ion Ceban, potrivit sputnik.md.

Anterior a fost făcut un calcul în baza unor date neoficiale. Astfel, în grădinițe și școli sunt adunaţi lunar sub formă de cotizații între 200 şi 1000 de lei de la fiecare copil. Un simplu calcul arată că, chiar dacă s-ar colecta doar câte 200 de lei pe lună, această sumă doar într-o singură școală ar constitui într-un an două milioane și jumătate de lei.

Xenia Deli este însărcinată cu al doilea bebeluș?
Articolul anterior
La mulți ani! Ion Suruceanu împlinește astăzi 71 de ani
Articolul următor