Primarul orașului Sângerei, mesaj de pe patul de spital: ,,Rog să vă protejați”

Primarul orașului Sângerei, Arcadie Cavaliov, diagnosticat cu noul coronavirus, a fost internat la Spitalul Clinic Republican la o săptămână de tratament la domiciliu, după ce starea de sănătate s-a agravat brusc și a făcut pneumonie. Fiind în același timp și medic de profesie, primarul a venit cu un îndemn către oameni să respecte regulile de protecție, deoarece lupta care se duce cu această infecție este una crâncenă.

,,Sunt pacientul Covaliov Arcadie, bolnav de COVID – 19. Scopul acestui mesaj: măcar Cu Un Om mai puțin infectat de COVID! Macar Unul, dar sper cât mai multă Lume sa nu se contamineze!”, a declarat edilul pe pagina sa de facebook.

Totodată, primarul a venit cu un mesaj de apreciere către cadrele medicale care activează în condiții greu de imaginat pentru a salva oameni. Acesta însă a criticat starea de lucruri din sistemul medical.

„Acest ucigaș nevăzut este foarte periculos. Dacă după mesajul meu măcar un om se va proteja, eu voi fi fericit. Acum nu sunt primar, nici medic, dar sunt pacient. La sfatul medicilor, am început tratamentul la domiciliu. Am cheltuit mii de lei. 8 zile m-am tratat acasă, iar în noaptea spre 25 decembrie am fost internat de urgență la Spitalul Republican. Am luptat să purtăm masca, însă oamenii nu doreau să o poarte. Rog ca toată lumea care mă aude să aibă grijă de sănătate”, a spus Arcadie Covaliov.

Totodată, edilul a adresat un mesaj către președintele Maia Sandu pentru a face tot posibilul de a redresa criza din sistemul sanitar. „Faceți schimbări urgente în sistemul medical, salvați viețile oamenilor. Interveniți la toate organismele internaționale pentru a ne salva. Sistemul medical este putred în țara noastră, iar angajații medicali lucrează la limită”, a declarat Arcadie Cavaliov, în live-ul transmis pe pagina sa de facebook.

Până când vor putea merge cetățenii români doar cu buletinul în Marea Britanie
Articolul anterior
Președintele României, Klaus Iohannis, după 4 ani la Chișinău! Primele imagini
Articolul următor