Primarul orașului Taraclia și alți trei primari din raion sunt diagnosticați cu Covid-19

Centrul de Sănătate Publică al raionului Taraclia anunță că doi primari din localitățile raionului Taraclia s-au infectat cu coronavirus. Este vorba despre primarul satului Valea Perjei, Ivan Nereuța, și primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov.

separator

Potrivit epidemiologului-șef al Centrului de Sănătate Publică, Elenei Caramalac, la primarul orașului testul a arătat rezultat pozitiv la 14 iulie, iar primarul satului Valea Perjei, Ivan Nereuța, a fost confirmat pozitiv la Covid-19 pe data de 17 iulie, scrie Tuk.md.

„Ambii primari sunt acasă în autoizolare și primesc tratament la domiciliu ”, a declarat medicul.

„Primăria din Taraclia nu este plasată în carantină, întrucât atât primarul, cât și personalul primarului susțin că el a fost întotdeauna cu mască la locul de muncă”, spune Elena Carmalac.

Mai devreme, primarul orașului Tvardița, Gheorghi Popov și primarul satului Cairaclia, Nicolai Caracaș, s-au îmbolnăvit de coronavirus, susține aceeași sursă.

Potrivit datelor oficiale oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de la începutul pandemiei, în Taraclia s-au infectat 444 de locuitori ai raionului, inclusiv 20 de minori și 59 de lucrători medicali. 353 de persoane s-au recuperat și 12 au murit.

Peste 200 de copii au nevoie de ajutor pentru a putea începe școala!
Articolul anterior
100.000 de nurci, confirmate cu virusul Covid-19, vor fi sacrificate în Spania
Articolul următor
Alte articole interesante