Primele 10 autospeciale din cadrul proiectului Smurd-2, au ajuns la Chișinău. Asistența totală în valoare de 10 milioane de euro este oferită de către Uniunea Europeană

Primele 10 autospeciale achiziționate în cadrul Proiectului SMURD-2 au ajuns în Republica Moldova. Tehnica specială a fost livrată la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și urmează să completeze baza tehnică materială destinată acțiunilor de intervenție a echipajelor SMURD.

Potrivit IGSU, 8 autospeciale sunt de tip FRAP, fiind destinate intervenției rapide în caz de incendii sau accidente, evacuării și transportului de victime. 

Acestea dispun de echipament pentru stingerea incendiilor, descarcerare, acordarea primului ajutor, precum și de o celulă medicală. 

Mașinile performante de tip furgon cu tracțiune 4X4, au peste 190 de cai putere și sunt destinate misiunilor de salvare. Totodată, la IGSU au ajuns și două ambulanțe de terapie intensivă care vor spori calitatea acțiunilor SMURD.   

Conform Proiectului SMURD-2, în total în țara noastră vor fi livrate 14 autospeciale dotate cu echipament medical performant pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea pacienților la spital, dar și efectuarea lucrărilor de descarcerare și salvare.

Proiectul transfrontalier SMURD-2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane de euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni și Cantemir, dar și construcția a patru platforme de aterizare – decolare pentru elicopterele SMURD în preajma a patru spitale din municipiile Chișinău, Bălți și Cahul. 

Perioada de implementare a activităților nominalizate este până la finele anului 2022.

Radu și Ana Sîrbu, despre secretul unei căsnicii fericite: ,,Au trecut 24 de ani de când ne-am cunoscut!”
Articolul anterior
Un copil de 3 ani a căzut în gol cu tot cu plasa de la geam
Articolul următor
Alte articole interesante