Primele cazuri de animale sălbatice infectate cu Covid-19 au fost semnalate în Canada

Trei exemplare de cerb cu coadă albă din Quebec au fost infectate cu COVID-19, acestea fiind primele cazuri raportate la o specie sălbatică în Canada, a anunţat miercuri guvernul federal canadian, citat de AFP.

„Pe 29 noiembrie 2021, Centrul naţional pentru bolile animalelor exotice din cadrul Agenţiei canadiene de inspecţie a alimentelor a confirmat primele cazuri de SARS-CoV-2 la trei cerbi cu coadă albă din Canada”, a anunţat Ministerul Mediului într-un comunicat, scrie digi24.ro.

Rapoarte recente au arătat că în Statele Unite, COVID-19 a fost transmis de la oameni la căprioarele sălbatice cu coadă albă, însă nu a fost detectat niciun caz de transmitere de la căprioare la om, potrivit Ministerului canadian al Mediului.

Căprioarele canadiene infectate trăiesc în pădurile din Eastern Townships, o regiune din Quebec care se învecinează cu Vermont şi Maine, două state americane.

Probele prelevate de la vânat la începutul lunii noiembrie au detectat boala. Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor a fost anunţată pe 1 decembrie, mai notează sursa citată de Agerpres.

De la începutul pandemiei, noul coronavirus a fost depistat la mai multe specii la nivel global, inclusiv la „nurca de crescătorie, animale de companie şi animale din grădini zoologice”.

Caz unic în România. O femeie a născut de 8 ori prin cezariană
Articolul anterior
Maia Sandu cere sprijinul comunității internaționale pentru a găsi miliardul furat și reforma justiției
Articolul următor
Alte articole interesante