Primele imagini cu medicul erou care a intrat în flăcări pentru a salva pacienții

Dr. Ioan Cătălin Denciu este medicul român care a intrat în flăcări ca să salveze cât mai multe vieți, după izbucnirea incendiului în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în luna noiembrie a anului trecut. Tânărul medic a trecut prin mai multe intervenții, iar acum urmează o lungă perioadă de recuperare.

Recent, medicul a fost externat din spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles. Acum, face recuperare la Spitalul Universitar Saint-Luc din Belgia.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul II și III pe 40% din suprafaţa corpului în incendiul din 14 noiembrie 2020, iar din cauza gravității arsurilor, a stat în comă indusă timp de trei săptămâni.

„Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți, iar pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijiri medicale. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta”, spune de. Cătălin Denciu.

Medicul precizează că urmează o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții pentru a învăța să miște coatele din nou. „Recuperarea este departe de a se finaliza, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, spune medicul erou de la Piatra Neamţ.

sursa: www.libertatea.ro

Uniunea Europeană anunță oficial că țările membre pot cumpăra orice vaccin pe care îl doresc
Articolul anterior
O femeie care a devenit mamă de gemeni la 64 de ani, a pierdut custodia copiilor în instanță
Articolul următor
Alte articole interesante