Primele imagini de la filmările ”The Crown” cu actorii care îi joacă pe Prințul William și Kate Middleton

Netflix a publicat imagini inedite de la filmările ”The Crown”, unde povestea deja a evoluat și vine cu noi detalii legate de începutul relației dintre Prințul William și Kate Middleton. Actorii Ed McVey și Meg Bellamy ar semăna mult cu actualul cuplu regal de prinți moștenitori ai tronului.

Ed McVey și Meg Bellamy, Getty (1) jpg
Ed McVey și Meg Bellamy jpg

Mulți fani s-au amuzat copios spunând că Prințul William este chel și că Ed McVey nu a fost bine ales, însă cunoscătorii le-au reamintit că la vremea aceea, Prințul William avea o podoabă capilară de invidiat, scrie okmagazine.ro.

Ed McVey și Meg Bellamy

Actorul Ed McVey, în rolul Prințului William și actrița Meg Bellamy, care o interpretează pe Kate Middleton, au fost fotografiați în timpul filmărilor pentru următorul sezon ”The Crown” în St Andrews, Scoția.

Este vorba de a șasea serie a producției eveniment care oglindește viața familiei regale încă dinainte de urcarea pe tron a răposatei Regine Elisabeta a II-a.

Seria a V-a a fost deja difuzată, imediat după moartea suveranei, care nu a mai apucat să o vizioneze. Regina Elisabeta mărturisise că s-a uitat la ”The Crown”.

În cea mai recentă serie, producătorii nu au omis nimic din situațiile controversate ale familiei regale britanice.

Au fost retrăite cele mai delicate etape ale monarhiei: amantlâcul Prințului Charles cu Camilla, scandalul Tampongate, o pată neagră ce se voia uitată din istoricul actualului suveran, despărțirea de Diana, durerea Dianei făcută public și nimicitor în istoricul interviu Panorama, moartea fulgerătoare și devastatoare a Prinței Inimilor și multe alte momente istorice prezentate romanțat și pe înțelesul tuturor în acest serial eveniment zguduitor, la care însăși Regina Elisabeta a II-a se uita.

Sezonul al VI-lea este, totodată, și cel de pe urmă. Netflix a anunțat că va fi difuzat în cursul anului 2023, însă nu se știe exact când.

Kate Middleton și Prințul William au fost prieteni apropiați atunci când erau la universitate și nu aveau încă o relație. Înainte de a transforma povestea lor în ceva mai mult, Kate avea un truc la care apela deseori pentru a-l ajuta pe viitorul Prinț de Wales să iasă din situații „incomode”.

Cei doi s-au întâlnit în primul an, în timp ce studiau la Universitatea St Andrew din Scoția și într-un moment în care locuiau amândoi în reședința St Salvator. Când Prințul William a sosit aici pentru prima dată, a primit multă atenție de la colegele de an, ceea ce l-a făcut nervos, deoarece era „prea politicos” și nu știa cum să le respingă.

Kate Middleton se pare că a găsit imediat un truc salvator și l-a ajutat pe bietul Prinț să iasă din situații incomode. Se prefăcea că deja erau un cuplu.

Acum sunt cuplul regal cel mai important după rege și regină și au împreună trei copii superbi, care le urmează la tron.

Prigojin recunoaște că Rusia a spus minciuni: „Războiul nu a fost necesar pentru demilitarizarea sau denazificarea Ucrainei”

Fondatorul companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat vineri că raționamentele Kremlinului pentru invadarea Ucrainei s-au bazat pe minciunile inventate de adversarul său, ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu. Prigojin dă de înțeles că președintele rus Vladimir Putin a fost tot o victimă a minciunilor lui Șoigu, la fel ca întreaga societate, relatează Hotnews.ro cu referire la Reuters.

Prigojin îi acuză de luni de zile pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și pe generalul de vârf al Rusiei, Valeri Gherasimov, de incompetență la rang înalt. Dar vineri Prigojin a dus acuzațiile și criticele la un alt nivel – a respins pentru prima dată argumentele de bază pe care Kremlinul le-a folosit pentru a-și justifica invadarea Ucrainei pe 24 februarie anul trecut, în ceea ce Rusia numește „o operațiune militară specială”.

„Nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun pe 24 februarie… Ministerul Apărării încearcă să înșele societatea și pe președinte și să ne spună o poveste despre cum a fost o agresiune nebună din Ucraina și că plănuiau să ne atace cu întregul NATO”, a spus Prigojin, numind versiunea oficială „o poveste frumoasă”.

„A fost nevoie de război… pentru ca Șoigu să poată deveni mareșal… pentru a putea obține o a doua medalie de „Erou” [al Rusiei]. Războiul nu a fost necesar pentru demilitarizarea sau denazificarea Ucrainei”.

Așezat pe un scaun cu un steag negru uriaș Wagner în spate, Prigojin a spus că războiul a fost necesar și pentru a îmbogăți elita conducătoare care, a spus el, nu este mulțumită de potențialul comercial al unei părți din regiunea Donbas a Ucrainei, asupra căreia Moscova a preluat controlul în 2014 prin separatiști.

„Obiectivul a fost împărțirea activelor materiale (în Ucraina)”, a spus el. „A fost furt masiv în Donbas, dar ei doreau mai mult”.

Prigojin îl contrazice pe Putin

Compania Wagner a condus luptele pentru cucerirea de către Rusia a orașului ucrainean Bahmut luna trecută, iar Prigojin și-a folosit succesul pe câmpul de luptă – obținut cu un cost uman enorm – pentru a critica public Moscova cu aparentă impunitate.

El nu l-a criticat însă pe președintele Vladimir Putin, de sprijinul căruia depinde în cele din urmă.

Cu toate acestea, cea mai recentă afirmație a lui contrazice în mod direct rațiunea proclamată de Putin, care a spus, atunci când și-a trimis tancurile în Ucraina, că este demilitarizarea și „denazificarea” unei țări care reprezintă o amenințare pentru Rusia, o acuzație infirmată de Kiev.

Este o narațiune pe care autoritățile ruse o apără cu amenzi sau pedepse cu închisoarea pentru cei despre care se consideră că au răspândit „informații false” despre război.

Nu a existat niciun răspuns imediat din partea Ministerului Apărării, care a ignorat criticile anterioare ale lui Prigojin, cel puțin în public. De asemenea, nu a existat nicio reacție imediată din partea Kremlinului, care a refuzat în trecut să comenteze izbucnirile lui Prigojin.

Putin a susținut, totuși, un ordin al Ministerului Apărării, căruia Prigojin i se opune, conform căruia grupurile de mercenari precum Wagner trebuie să semneze contracte prin care se supun controlului ministerului până la 1 iulie.

Unii analiști ruși au speculat că Prigojin are ambiții politice și ar putea încerca să-l înlocuiască pe Șoigu, o idee pe care a minimizat-o întotdeauna.

Joi, el acuzase liderii militaric că l-au mințit pe Putin și pe poporul rus cu privire la amploarea pierderilor și a eșecurilor rusești în Ucraina.

În videoclipul de vineri, el a spus că Moscova ar fi putut ajunge la un acord cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski înainte de război, iar conflictul a fost un dezastru pentru Rusia și că zeci de mii de vieți au fost sacrificate inutil, inclusiv membri din cele mai capabile forțe din Rusia.

Înfățișându-i pe ofițerii superiori ca pe niște proști care se îndoapă cu vodcă și coniac și caviar, el a susținut că efortul de război al Rusiei era împiedicat de corupție.

„Facem baie în propriul nostru sânge”, a spus el. „Timpul se scurge repede”.

În Slovacia, lebedele au devenit „dependente de maci” după ce s-au ospătat într-un câmp. Fermierii nu pot scăpa de ele

O familie de fermieri din Slovacia trebuie să facă față unei situații neobișnuite. În câmpurile lor de mac s-au stabilit cu traiul zeci de lebede, care nu intenționează deloc să părăsească această zonă, pentru că păsările au devenit „dependente de droguri”, scrie baltic.news, potrivit TV8.

Fermierul slovac Balints Pam cultivă maci de mulți ani, dar nu a mai experimentat așa ceva până acum. În februarie, lebedele au zburat în câmpurile sale din jurul orașului Komarno și, de atunci, cu greu s-au mișcat. Păsările distrug recolta viitoare și nu pleacă, pentru că treptat au devenit dependente de maci.

„Au venit treptat. Am numărat aici peste 200 de lebede”, spune fermierul.

De ce s-au așezat lebedele în maci și au început să se hrănească cu lăstarii lor? Și nu, de exemplu, cu rapița de iarnă, cărora lebedele le plac atât de mult încât primăvara ciugulesc suprafețe mari?

Potrivit fermierului, păsările au fost cel mai probabil atrase nu de maci, ci de bălțile mari de apă din câmpurile sale care s-au format după ploile abundente. Apă și muguri verzi într-un singur loc – exact ceea ce are nevoie aceaste păsări de apă.

Apetitul unei lebede adulte care cântărește 14 kilograme este substanțial. Cel mai probabil, păsările au făcut o greșeală – amestecând maci cu rapiță. Lebedele culeg maci de la flori la rădăcini.

Cu toate acestea, această plantă provoacă efectul intoxicației cu narcotice. Lebedele uluite nu mai pot zbura. Obosite, confuze și apatice, devin și prada ușoară pentru prădători.

„Toată păstaia de mac este toxică, cu excepția semințelor. Dar lebedele nu știu asta și se rănesc singure”, conchide fermierul Pam.

După cum au subliniat naturaliștii, este același lucru ca în cazul oamenilor care au devenit dependenți de droguri. Mâncatul unei cantități mici de maci va intoxica păsările. Dar, pe măsură ce mănâncă din ce în ce mai mult din plante, fac supradoze și mor. Câteva zeci de lebede au murit deja.

În patru luni, stolul de păsări a distrus deja cinci hectare de maci. Pierderi de 10.000 de euro au fost cauzate unui fermier slovac. Nimeni nu le va plăti înapoi – nici asigurătorii, nici statul.

Daunele aduse acestor păsări protejate sunt foarte rare în Slovacia, așa că lebedele nu sunt pe lista speciilor pentru care statul plătește despăgubiri.

Fermierul nu știe cum să scape de lebede. Este o specie protejată în Slovacia și este interzisă nu numai vânarea lebedelor, ci și deranjarea acestora.

„Pregătindu-se pentru sezonul următor, cultivatorul ar trebui să solicite o excepție și să permită speriatul păsărilor protejate. Lebedele care sunt deja acolo nu pot fi speriate decât cu mâinile tale. Momentan, nu se poate face altceva”, spune Jans Kalavskis, reprezentant al Serviciului de Stat Slovac pentru Protecția Naturii.

În ultimii ani, când iernile au devenit mai blânde din cauza schimbărilor climatice, tot mai multe lebede și alte păsări de apă iernează în regiunea Carpaților. Multe stau chiar tot anul, dar când vin perioadele reci, merg să caute hrană pe câmpurile fermierilor.

O nouă gafă a președintelui SUA: Și-a confundat propria soție cu liderul Indiei

Președintele SUA, Joe Biden și Narendra Modi au salutat o nouă eră în relația dintre țările lor, după ce Casa Albă i-a întins joi covorul roșu premierului indian. La finalul evenimentului, Joe Biden a comis o mare gafă: el l-a luat de mână pe Naredra Modi și nu pe Jill Biden, care se afla lângă el, scrie stiripesurse.ro.

Prima Doamnă a SUA și-a dat seama că soțul ei a gafat și a fugit repede pentru a-l lua de cealaltă mână pe Modi.

„Două mari națiuni, doi mari prieteni și două mari puteri. Noroc”, i-a spus Biden lui Modi într-un toast la un dineu de stat. Modi a răspuns: ”Vorbiți încet, dar când vine vorba de acțiune, sunteți foarte puternic”.

Deși cele două țări nu sunt aliate prin tratate, iar India și-a apreciat mult timp independența, Washingtonul dorește ca Delhi să fie o contrapondere strategică față de China. Deși niciunul dintre cei doi lideri nu a criticat direct Beijingul în declarații oficiale, aceștia au făcut aluzie la guvernul condus de Xi Jinping, relatează Reuters.

”Norii negri ai coerciției și confruntării își aruncă umbra în Indo-Pacific”, a declarat Modi în fața Congresului. ”Stabilitatea regiunii a devenit una dintre preocupările centrale ale parteneriatului nostru”.

După ce Biden și Modi au discutat în privat timp de mai bine de două ore, o declarație comună a inclus un avertisment privind creșterea tensiunilor și acțiunile destabilizatoare din Marea Chinei de Est și de Sud și a subliniat importanța dreptului internațional și a libertății de navigație.

”Provocările și oportunitățile cu care se confruntă lumea în acest secol necesită ca India și Statele Unite să lucreze și să conducă împreună, și asta facem”, a declarat Biden, în timp ce l-a întâmpinat pe Modi la Casa Albă.

La dineul de stat, care a avut loc într-un cort mare, ridicat pe peluza de sud a Casei Albe, pe lista invitaților s-au aflat mai mulți directori din Silicon Valley, printre care Tim Cook de la Apple, Anne Wojcicki, CEO-ul 23andMe, Sundar Pichai, CEO-ul Google, Sam Altman, CEO-ul OpenAI, printre alții.

Prin cina cu accente ușor indiene, soții Bidens au urmat o tradiție a Casei Albe de a servi oaspeților din străinătate mâncare cu ușoare „ecouri de acasă, cu o puternică tentă americană”.

Modi încearcă să ridice statutul pe care India, cea mai populată țară din lume cu 1,4 miliarde de locuitori și a cincea economie ca mărime, îl are pe scena mondială ca o putere de producție și diplomatică, în timp ce navighează în legături tensionate cu China.

Washingtonul s-a simțit frustrat de legăturile strânse ale Indiei cu Rusia, în timp ce Moscova duce un război în Ucraina. Modi a evitat menționarea directă a Rusiei, dar le-a spus legislatorilor americani că acest conflict ”provoacă o mare durere în regiune”.

Vizita lui Modi nu a fost lipsită de controverse. Discursul ținut în Congres a fost boicotat de unii legislatori liberali, care au invocat tratamentul aplicat de guvernul Modi minorității musulmane din India.

”Îi încurajez pe colegii mei care susțin pluralismul, toleranța și libertatea presei să mi se alăture în a face același lucru”, a scris miercuri pe Twitter reprezentanta Alexandria Ocasio-Cortez.

Un polițist de frontieră din țara noastră a devenit câștigătorul Maratonului Nisipului 2023 din România
Articolul anterior
Tradiția de care Gina Pistol nu vrea să audă la nunta ei. Dezvăluiri despre rochia de mireasă
Articolul următor