Primele mărturii ale românului care și-a ucis iubita moldoveancă în Italia: „M-a provocat. Am văzut negru în fața ochilor”

Alexandru Ianoși, românul care și-a ucis partenera de viață, o moldoveancă, în Italia, face primele mărturii despre teribila crimă. După patru luni de la încarcerarea sa, el a spus în fața anchetatorilor care a fost motivul pentru care a recurs la acest gest extrem.

Primele mărturii ale românului care și-a ucis iubita moldoveancă în Italia: „M-a provocat. Am văzut negru în fața ochilor”

Este prima dată când românul vorbește despre uciderea concubinei lui, Lilia Pătrănjel, în vârstă de 40 de ani, originară din Republica Moldova.

El spune că și-a ieșit din minți când ea l-a anunțat că vrea să se despartă de el, moment în care „a văzut negru în fața ochilor”.

„Nu înțeleg de ce am ucis-o, sunt pur și simplu distrus de sentimentul de vinovăție. După ce am omorât-o, am un gol de memorie, am leșinat”, a mai spus Ianoși, citat de presa italiană. 

Românul de 35 de ani este acuzat că a înjunghiat-o pe iubita sa, Lilia Pătrunjel în noaptea dintre 22 și 23 septembrie. 

„Aveau certuri în familie, el era foarte gelos”

Femeia în vârstă de 41 de ani a fost ucisă în 23 septembrie de soțul ei cu care avea un copil de patru ani. Cei doi erau un cuplu de nouă ani și aveau un istoric privind certurile violente.

„Aveau certuri în familie, el era foarte gelos. Ea a mai fost bătută, a mai fost la spital, l-a denunțat la poliție, dar și-a retras plângerea ca și cum el să se schimbe, dar nu s-a schimbat nimic. În seara când s-a produs, au venit niște prieteni ca să fie nași de botez la un băiețel. Toți îi spuneau „desparte-te, desparte-te”, dar ea avea o frică, ca și cum. Dacă nu i-a mers nici cu primul bărbat… Ea trăia numai ca să nu vorbească lumea, dar uite ce trăia”, a declarat Rodica Cucereanu, rudă a victimei.

sursa

În acest an, Lilu va îmbrăca din nou rochia de mireasă

Lilu va îmbrăca din nou rochia de mireasă. În luna mai, prezentatoarea TV și soțul ei, Călin Roșca, vor celebra zece ani de căsnicie, iar cu această ocazie vor da o petrecere de suflet, alături de fetițele lor superbe.

“Anul acesta vom organiza încă o nuntișoară, de fapt o petrecere în cinstea reușitei noastre. De ce așa mare reușită? Suntem 2 scorpioni, născuți la o zi distanță”, a menționat prezentatoarea TV, pe contul său de Instagram.

mamaplus

Amintim că Lilu și Călin au împreună 2 fete: Amelie și Teia.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, va citi cu voce tare copiilor din Moldova și România, în cadrul campaniei inițiate astăzi

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, participă la Campania națională „Să citim cu voce tare împreună”, inițiată cu prilejul marcării, pe 1 februarie, a Zilei Internaționale a Cititului Împreună (World Read Aloud Day).

Ministrul Culturii va citi cu voce tare copiilor din Moldova și RomâniaFoto: Fb.com/Sergiu Prodan

La invitația Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, Sergiu Prodan va citi un fragment din „Motanul cel cu șapte vieți”, de Claudia Partole, în cadrul Atelierului de lectură online, cu participarea elevilor de la Gimnaziul „Nicolae H. Costin”, Gimnaziul cu profil teatral „Ion Luca Caragiale” (Chișinău), Gimnaziul „Grigore Vieru” (Ialoveni), Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” (comuna Podul Turcului, jud. Bacău), Școala gimnazială „Nicu Albu” (Piatra Neamț), Școala gimnazială „Ștefan cel Mare” (Galați).

În perioada 1-5 februarie, bibliotecile din țară organizează ateliere de lectură în parteneriat cu grădinițe, gimnazii și licee din Republica Moldova și România.

Bibliotecarii de la „Ion Creangă”, de exemplu, vor citi copiilor, împreună cu educatorii, profesorii și scriitorii Claudia Partole, Titus Știrbu, cărți de autori clasici și contemporani, printre care se regăsesc și unele de autori ucraineni precum Oleksandr Shatokhin, Eva Solska, Grigori Skovoroda.

În total vor fi organizate 32 de ateliere de lectură la care 52 de adulți vor citi cu voce tare povești și povestiri ascultate de circa 1.000 de copii.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) este sărbătorită la inițiativa organizației LitWorld (litworld.org) din 2010, în prima zi de miercuri a lunii februarie.Publicitate

Bibliotecile, școlile, grădinițele, oamenii de cultură, lucrătorii din sectorul social, părinții sunt îndemnați în această zi să organizeze activități de lectură cu voce tare pentru a promova bucuria, frumusețea și beneficiile cititului împreună.

Cititul cu voce tare împreună ajută la consolidarea comunităților și este un act de susținere a alfabetizării ca unul din cele mai importante drepturi ale omului.

Ziua Internațională a Cititului Împreună este marcată anual de milioane de oameni din peste 170 de țări.

Cel puţin 220 de sportivi şi antrenori ucraineni au murit în război

Cel puţin 220 de sportivi şi antrenori ucraineni şi-au pierdut viaţa în războiul cu Rusia, iar peste 340 de baze sportive au fost afectate sau distruse, relatează agenţia Kyodo, care citează Reuters.

Cel puţin 220 de sportivi şi antrenori ucraineni au murit în război

Anunţul a fost făcut de ministrul ucrainean al Sportului, Vadim Gutţait, care este şi preşedintele Comitetului Olimpic Naţional, la biroul său din Kiev, lângă un zid pe care se aflau portrete ale sportivilor ucişi de războiul început de Rusia în urmă cu un an, transmite Digi24.ro.

Cu acest prilej, Gutţait a reiterat opoziţia faţă de o posibilă acceptare a sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024: „Ucraina se va uni cu multe ţări din Europa şi din lume… şi (participarea ruşilor) nu va fi permisă”.

„Când pierzi atât de mulţi oameni, atât de mulţi sportivi, vieţile ucrainenilor sunt mai importante pentru noi decât orice medalie la competiţii internaţionale”, a mai subliniat ministrul ucrainean al Sportului.

Agerpres amintește că, săptămâna trecută, Gutţait (51 de ani) a scris pe pagina sa oficială de Facebook că Ucraina ar putea boicota Jocurile Olimpice din 2024 dacă sportivilor ruşi şi belaruşi li se va permite să concureze la Paris.

Gutţait a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona, la scrimă, cu echipa Comunităţii Statelor Independente (formată după destrămarea URSS, care cuprindea 12 dintre cele 15 foste republici sovietice).

Un bărbat a fost arestat după ce a montat camere video în toaletele unei clinici private, pentru a-și urmări soția care lucra acolo
Articolul anterior
Imagine rară cu un elan care își pierde coarnele. Momentul, surprins din dronă
Articolul următor