Primii cetățeni moldoveni au votat la Tokyo

În diasporă a fost dat startul alegerilor parlamentare. Primele secții de votare s-au dechis la Tokio și Beijing.

Prima secție de votare peste hotare s-a deschis în Japonia la ora locală 07:00 (ora 01:00 Chișinău).

Primii alegători care și-au exercitat dreptul de vot în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate sunt Dorin și Ludmila Guțu, stabiliți de 14 ani în prefectura Toyama.

Pentru a participa la votare în cadrul secției constituite la sediul ambasadei Republicii Moldova din Tokio, soții Guțu au călătorit 400 de km, timp de 5 ore cu mașina. Dorin este antreprenor în domeniul IT și importator de vinuri moldovene în Japonia, iar Ludmila este profesoară la școala de limbă engleză pe care a fondat-o în localitate.Tinerii au venit la votare împreună cu cei doi copii și au declarat că „Participarea la alegeri reprezintă cea mai bună lecție de patriotism care putem să o oferim copiilor noștri. Fiind de 14 ani plecați peste hotare, ne bucurăm pentru posibilitatea de a vota pentru un viitor prosper și sperăm mult ca cetățenii din țară cât și cei din diasporă să meargă astăzi la vot”.

Votul tău contează. Toate cele 150 de secții de vot din străinătate vor fi deschise între orele 7:00 – 21:00 (ora locală din fiecare stat).

O fetiță de 13 ani, lovită de o mașină de poliție pe trecerea de pietoni
Articolul anterior
Moldovenii din diaspora votează: Cozi imense surprinse la Frankfurt înainte de deschiderea secției de vot
Articolul următor
Alte articole interesante