Primii copii ucraineni au reușit să se întoarcă acasă din captivitatea rusă! Ce pedepse au îndurat pentru că au strigat „Slava Ucrainei”. Imagini emoționante

Ucraina a organizat întoarcerea acasă a 17 copii pe care Federația Rusă i-a deportat de pe teritoriul regiunilor Herson și Harkov în timpul ocupație, anunță agențiile de presă, care citează o declarație de presă făcută de organizația caritabilă Salvați Ucraina.

Copii/Captură video

Potrivit sursei citate, voluntarii au reușit să găsească copiii pe care rușii, după deportarea din Ucraina, i-au transportat pe teritoriul Federației Ruse și pe care au refuzat să-i returneze părinților, relatează Ziare.com.

Copiii au declarat reporterilor că în Rusia au fost amenințați cu trimiterea în internatul din Pskov, li s-a spus că părinții i-au abandonat, au fost bătuți cu tije de metal și au fost izolați pentru că au strigat „Slava Ucraina”.

Invadatorii le-au mai spus copiilor că eliberarea Hersonului „nu este adevărată” și că vor rămâne pentru totdeauna „copii ai Rusiei”.

Operațiunea de întoarcere a copiilor a fost însoțită de o logistică complexă sub pericolul amenințărilor constante din partea Federației Ruse.

Ei au putut să se reîntâlnească cu părinții lor cu o zi înainte, pe 22 martie, mai arată sursa citată. Video:

Pasagerii care doresc să zboare de la Iaşi trebuie să fie pregătiţi pentru schimbări majore! De ce s-a luat această măsură

Pasagerii care doresc să zboare de pe Aeroportul Internaţional Iaşi trebuie să fie pregătiţi pentru schimbări majore, în perioada următoare. Municipalitatea ieșeană a anunţat că accesul către aerogară se va face doar cu ajutorul autobuzelor care vor fi puse în circulaţie, scrie adevarul.ro.

Această modificare, susţine primarul Mihai Chirica, vine pentru a rezolva problema traficului aglomerat pe perioada în care vor fi efectuate lucrări la parcarea Aerportului Internaţional Iaşi. În aceste condiţii, decizia va intra în aplicare de pe data de 2 mai 2023, iar lucrurile vor reveni la normal la jumătatea lunii august. 

Până unde vor putea merge călătorii cu maşina

Municipalitatea ieșeană a precizat că accesul autoturismelor va fi permis doar până la podul din zona Ciric. Astfel, drumul către Aeroport va putea fi utilizat doar de cei care lucrează la aerogara ieşeană. Totodată, această măsură este luată şi pentru a decongestiona traficul în perioada orelor de vârf, cele mai aglomerate zile fiind joia şi duminica.

Accesul de la Pod Ciric către aeroport va fi interzis, cu excepţia celor care au sticker special de identificare. Dacă eşti lucrător la aeroport poţi intra, dacă nu, nu. Astfel, pasagerii vor lăsa autoturismele în parcare, vor fi preluaţi de autobuzele care vor circula din 15 în 15 minute şi vor fi transportaţi, cu tot cu bagaj, către terminal„, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi. 

Parcările din zona Ciric vor fi eliberate

Pentru a asigura suficiente locuri de parcare pentru pasageri, autorităţile au luat deja măsuri. Astfel, parcările din zona Ciric vor fi eliberate, iar oamenii legii vor fi mobilizaţi pentru a menţine ordinea. 

Vom elibera parcările, mai ales cele de pe partea stângă. De aici vom asigura transportul, împreună cu Companie de Transport Public. Eliberăm toate parcările, am dat ordin colegilor mei, iar până la sfârşitul săptămânii reactivăm toate barierele şi scoatem toate maşinile care nu au ce căuta acolo. Vom lăsa doar parcările pentru activităţile sportive„, a adăugat primarul Iaşului.

Pastile psihotrope, depistate la vamă. Unde urmau să ajungă

Funcționarii postului vamal Palanca în conlucrare cu inspectorii Centrului Chinologic, polițiștii de frontieră și ofițerii FROTEX, au supus controlului de specialitate un mijloc de transport, ce se deplasa din Republica Moldova spre Ucraina, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

În rezultatul controlului, în bagajul unui nerezident în vârstă de 42 de ani, au fost depistate peste 40 pastile presupuse a fi psihotrope.

Pastilele au fost reținute și transmise pentru expertiză, iar investigațiile continuă.

Amintim că, introducerea/scoaterea în/din Republica Moldova a medicamentelor este permisă doar dacă:
cantitatea pe care o deține persoana în bagaje n-o depășește pe cea necesară pentru tratament pe perioada aflării în țara de destinație sau pe perioada călătoriei;
medicamentele sunt însoțite și de rețeta în baza căreia au fost eliberate sau de alte acte emise de către instituțiile medicale, unde să fie indicată denumirea, modul și durata de administrare.

Lavrov susține că Occidentul „nu a reușit să izoleze Rusia” și că „acum, prima putere economică din lume este China”

Eforturile Washingtonului și ale sateliților săi de a izola Moscova au eșuat complet, majoritatea globală nefiind dispusă „să scoată castanele din foc” pentru fostele puteri coloniale, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, sâmbătă, că „politica Occidentului de a izola Rusia a eșuat complet”, adăugând că este „normal” ca Statele Unite și aliații săi să nu reușească să „forțeze comunitatea internațională să trăiască în conformitate cu inventata ‘ordine bazată pe reguli'”, notează Baha.

„Pare firesc ca eforturile Washingtonului și ale sateliților săi de a inversa cursul istoriei și de a forța comunitatea internațională să respecte o ‘ordine mondială bazată pe reguli’ să fi eșuat. Voi menționa doar cursul complet eșuat spre izolarea Rusiei pe care occidentalii l-au urmărit”, a precizat Lavrov.

Lavrov ridică-n slăvi China

„Majoritatea țărilor locuite de aproximativ 85% din populația lumii sunt reticente în a scoate castanele din foc pentru fostele puteri coloniale”, a adăugat el.

Mai mult, Lavrov a susținut că puterea economică a membrilor G7 s-a redus semnificativ în ultimele trei decenii. „Acum, prima putere economică din lume, în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare, este China, care combină cu abilitate mecanismele de piață și metodele guvernamentale de reglementare”, a completat șeful diplomației ruse, potrivit TASS.

sursa

Ucraina: Mașina în care se afla ministrul de externe eston a luat foc în timpul unei vizite la Kiev
Articolul anterior
Două pictorițe din Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU din Viena
Articolul următor