Primul card cashback în Moldova: Moldova Agroindbank și Mastercard au lansat o serie unică de carduri de plată GAMA

Moldova Agroindbank a prezentat o serie unică de carduri bancare GAMA emise sub egida sistemului internațional de plăți Mastercard. Noua serie de carduri GAMA nu are analog pe piața Republicii Moldova și acordă clienților băncii un șir de avantaje unice. Astfel, cardul oferă posibilitatea de a primi cashback garantat atât de la bancă, cât și de la parteneri pentru plățile zilnice în unitățile comerciale și de prestări servicii.

separator

Totodată, deținătorul de card poate utiliza nu doar mijloacele financiare proprii, dar și resursele liniei de credit cu o perioadă de grație de până la 60 de zile, deschisă la solicitare. În afară de aceasta, pentru noile carduri vor fi disponibile serviciile Premium, ce oferă titularului cardului privilegii speciale.

În prima etapă pentru utilizatori vor fi disponibile două carduri, ce combină funcţia de card de debit și card de credit – GAMA Universal și GAMA Premium. Ambele carduri sunt dotate cu tehnologia de plată fără contact Mastercard, care oferă mai multă siguranță plăților și asigură confort maxim utilizatorilor.
Toate cardurile din această serie sunt realizate într-un design luminos și memorabil, care este inspirat de muzică. Seria GAMA înglobează o întreagă orchestră, deoarece fiecare tip de card are propriul său sunet și reprezintă un anumit instrument muzical. Astfel, Gama Universal este un card ce întruchipează rafinamentul unei vioare, iar GAMA Premium – măreția unui pian.

“La crearea noului produs, ne-am gândit mai întâi de toate, că, pe lângă beneficiile funcționale tangibile, cardurile noastre ar trebui să trezească clienților emoții speciale. Și aici muzica a devenit sursa noastră de inspirație. GAMA este o serie unică în care fiecare client va găsi un card de plată care se va potrivi cel mai bine necesităților sale individuale. Tot ce trebuie de făcut, este să alegeți sunetul potrivit și să vă bucurați de cardul cu o linie de credit, cu cashback garantat și servicii Premium. Per ansamblu, Moldova Agroindbank propune clienților săi cele mai noi tehnologii, servicii și produse. Punem accent pe dezvoltarea plăților fără numerar în unitățile comerciale și de prestări servicii, investind permanent în infrastructura sistemului de plăți, deoarece este o metodă de plată convenabilă și sigură, ceea ce este foarte important în situația actuală”, a precizat Aliona Stratan, prim-vicepreședinte al Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank.

Utilizând cardurile GAMA la achitarea cumpărăturilor în magazine sau online, clientul Moldova Agroindbank va primi cashback garantat în valoare de 0,5% din suma achiziției. Totodată, acesta va beneficia de cashback suplimentar pentru plățile în rețeaua partenerilor comerciali ai băncii. Cashback-ul se va calcula atât pentru plățile efectuate în Moldova, cât și în străinătate. De asemenea, în primele trei luni, Moldova Agroindbank va returna o parte din bani clienților care vor plăti facturile pentru serviciile comunale sau vor efectua transferuri P2P cu cardurile GAMA în aplicaţia mobilă MAIBank.

În plus, cardul GAMA Premium oferă privilegii unice în aeroporturi. În special, deținătorii cardului vor avea acces gratuit și nelimitat în sălile de așteptare Mastercard Lounge și Lounge Key.

„Pe an ce trece observăm că interesul moldovenilor pentru plățile fără numerar este în continuă creștere. Și ne bucurăm că, împreună cu partenerul nostru de încredere, Moldova Agroindbank, lansăm pe piața moldovenească un nou produs, care va acorda și mai multe beneficii clienților băncii și va deveni un stimul suplimentar pentru trecerea la un stil de viață fără numerar. Sunt sigură, că utilizatorii vor aprecia pe deplin combinația dintre stilul unic și funcționalitatea noii serii GAMA”, a declarat Irina Untilă, Director Regional Mastercard în Moldova.

Cererea de emitere a cardului poate fi depusă în orice sucursală a Moldova Agroindbank. Nu se aplică nicio taxă de emitere a cardului, iar taxa lunară de deservire va fi de 30 de lei (GAMA Universal) și 100 de lei (GAMA Premium). De asemenea, primul an de deservire va fi gratuit pentru cardurile emise până la 28 februarie 2021.

În viitor, seria GAMA se va extinde și va include produse noi, cum ar fi cardul salarial. De asemenea, gama de servicii va fi suplinită cu așa funcționalități, precum alimentarea cardurilor GAMA de pe cardurile altor bănci, transferuri de bani gratuite între carduri, posibilitatea de a solicita o linie de credit din aplicația mobilă a băncii și multe alte opțiuni care vor deschide noi oportunități pentru deținătorii cardurilor GAMA.

###

Moldova Agroindbank este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori, precum credite, depozite, active şi profit. MAIB este cel mai mare acceptant de carduri pe toate domeniile de business: POS terminale, ATM, comerţ electronic, terminale de autoservire. Banca oferă clienţilor săi cele mai variate şi inovative soluţii de acceptare a plăţilor prin intermediul cardurilor bancare. Prin reţeaua sa vastă, MAIB deserveşte aproximativ un milion de clienţi, persoane fizice, IMM-uri şi clienţi corporativi.

În anul 2020, MAIB a fost desemnată Cea mai Bună Bancă din Moldova de experţii concursurilor organizate de prestigioasele publicaţii Finance Central Europe şi de Global Finance, precum şi deţinătoarea trofeului ”Best Digital Bank Moldova”, conform clasamentului Global Banking and Finance Review, prestigioasa publicaţie internaţională dedicată finanţelor.

Mastercard (NYSE: MA) este o companie tehnologică globală din industria plăților. Misiunea noastră este să dezvoltăm și să fortificăm o economie digitală, care oferă priorități tuturor și oriunde, prin intermediul tranzacțiilor sigure, simple și accesibile bazate pe tehnologie. Folosind date și rețele sigure, parteneriatele și energiile noastre, oferim soluții și inovații care ajută oamenii, instituțiile financiare, guvernele și afacerilor să-și realizeze cel mai mare potențial. Cultura noastră și acțiunile întreprinse atât în cadrul companiei, cât și în afara ei sunt determinate în funcție de coeficientul de decență (decency quotient, DQ). Gestionăm afaceri în peste 210 țări și teritorii și creăm o lume durabilă care oferă oportunități neprețuite pentru toată lumea. www.mastercard.com

3,5 milioane de euro vor fi investite la Universitatea de Stat din Moldova

3,5 milioane de euro vor fi investite la Universitatea de Stat din Moldova pentru modernizarea procesului didactic şi îmbunătăţirea abilităţilor practice ale studenţilor. Astăzi au fost lansate cele şase subproiecte, finanţate cu aceşti bani, care fac parte din Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din Republica Moldova și finanțat de Banca Mondială, scrie tvrmoldova.md.

ANGELA LIS, manager proiect: Deci, titlul acestui subproiect este: Crearea unui Cluster educaţional-ştiinţific pentru suportul biotehnologiilor moderne în economia naţională. Bugetul pentru acest proiect este 249 mii de euro şi vizează domeniul ingineriei şi activităţi inginereşti.

VITALIE SOCHIRCĂ, manager proiect: Modernizarea procesului didactic în domeniul ştiinţelor biologice, fizice şi ale mediului în contextul rigorilor pieţei muncii. De ce? Deoarece conexiunea cu piaţa muncii este încă insuficientă. Din resursele financiare alocate acestor proiecte se vor cumpăra echipamente de laborator, echipamente tehnice, mobilier şi servicii.

IGOR ŞAROV, rector, Universitatea de Stat din Moldova: Ritmul cu care se implementează activităţile din runda a doua ne permite să afirmăm cu certitudine că cele 6 sub proiecte vor fi implementate în termeni stabiliţi, până la data de 15 septembrie, anul 2025. Unele dintre aceste proiecte vor fi finalizate înainte de termen.

DAN PERCIUN, ministrul Educaţiei şi Cercetării din Moldova: Alături de colegii de la Banca Mondială noi mizăm pe faptul că o să reuşim să extindem proiectul existent cu încă 30 de milioane de euro, bani care ar trebui să fie disponibili în anul 2025, o parte care la fel vor merge în instituţiile de învăţământ superior şi inclusiv spre USM. Învăţământul superior din RM merită investiţiile acestea şi este nevoie de suport adiţional.

ION GONŢA, reprezentant, Oficiul Băncii Mondiale în Republica Moldova: Banca Mondială va continua să sprijine sectorul învăţământului superior din Moldova şi este important ca prin acest tip de investiţii şi intervenţii să contribuim la creşterea calităţii capitalului uman în ţară, dar şi creşterea economică.

Universitatea de Stat din Moldova este una din cele cinci instituții care au primit granturi în cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”. Valoarea totală a investițiilor va depăşi 10 milioane de euro.

O bombă a fost depistată în localitatea Tomai, raionul Leova

Geniștii din Batalionul de Geniu „Codru” au neutralizat o bombă de aruncător, calibru 81 mm, depistată în localitatea Tomai, raionul Leova, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit Ministerului Apărării, în urma cercetărilor, echipa de deminare a constatat că obiectul exploziv era din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, acesta fiind descoperit de localnici în timpul lucrărilor agricole.

Bomba a fost distrusă în condiții de maximă siguranță, potrivit informațiilor oferite de Batalionul de Geniu „Codru”.

Certificatul de naștere pe suport de hârtie își va pierde statutul

Certificatul medical constatator al nașterii urmează să fie eliminat în varianta pe suport de hârtie. Potrivit unui proiect de lege, prezentat pentru consultări publice, certificatul medical constatator al nașterii se va întocmi doar în format electronic, cu posibilitatea imprimării acestuia pe suport de hârtie, fără semne de protecție, în caz de necesitate sau la solicitare, scrie bizlaw.md.

Actul de naștere pe suport de hârtie își va pierde statutul de document primar.

Cu toate acestea, modelul nou de prestare a serviciului de înregistrare a nașterii, oferă opțional posibilitatea imprimării pe suport de hârtie a înregistrărilor electronice a nașterii la nivel central, cu titlu de arhivare pentru recuperare în cazul unei eventuale distrugeri, unde mai multe înregistrări vor fi imprimate pe hârtie A4, în formă tabelară, citibilă de mașini (machine-readable), cu sau fără participarea factorului uman.

De asemenea, se propune excluderea necesității prezentării documentelor necesare pentru înregistrarea nașterii, care pot fi identificate/verificate în sistemele informaționale de domeniu (documente de stare civilă eliberate în baza actelor de stare civilă înregistrate și aflate la păstrare în Departamentul stare civilă, acte de identitate din sistemul de documentare a cetățenilor Republicii Moldova).

Unul din elementele de bază ale re-ingineriei acestui serviciu îl constituie excluderea aplicării principiului teritorialității la prestarea serviciului de înregistrare a nașterii. Astfel, înregistrarea naşterii se va face de autoritatea abilitată să înregistreze faptul de stare civilă, indiferent de locul unde s-a produs naşterea sau îşi au domiciliul părinţii copilului.

Înregistrarea electronică a faptului nașterii va avea loc în baza Declarației de naștere, care va putea fi depusă fizic sau online, în temeiul: certificatului electronic medical constatator al nașterii, înregistrat de unitatea medico-sanitară publică sau privată în care a avut loc naşterea; certificatului medical constatator al nașterii pe suport de hârtie emis de autoritățile competente din alte state; procesului-verbal şi certificatul electronic medical constatator al nașterii prin care se constată sexul şi vârsta copilului – în cazul înregistrării naşterii unui copil găsit sau hotărârii instanței de judecată cu privire la constatarea faptului nașterii de către o anumită femeie.

În același timp, se propune reducerea termenului de declarare a nașterii copilului de la trei luni la o lună din ziua nașterii copilului.

Cel puțin doi morţi şi 10 răniți în Germania, după ce o mașină a intrat cu viteză mare în pietoni
Articolul anterior
Video! Dan Bălan a lansat o piesă nouă, împreună cu Indira Edilbaeva, participantă la ,,Vocea Ucrainei”
Articolul următor