Primul eveniment de anvergură destinat dezvoltării agriculturii din Moldova, organizat la Bălți. Fermierii se pot înregistra gratuit

PRIAevents, sub egida AIPA-Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, invită fermierii din toată țara la un eveniment de anvergură, organizat în premieră, destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor din Moldova, precum și prezentare cu studii de caz, povești de succes din Bălți și regiunile din apropiere.

Evenimentul va avea loc în Bălți, cu începere de la ora 09:30, în data de 18 august 2022 la hotel VisPas din municipiu, având ca și parteneri principali pe FinComBank, Smart Credit și Federația Națională a Fermierilor FNF.

Este pentru prima dată când în nordul Republicii Moldova, se organizează acest eveniment de anvergură destinat agricultorilor.

Înregistrarea gratuită la eveniment se face aici: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-agriculture-balti-18-august-2022/.

Iar toți cei care vor să fie parteneri, să vină cu un stand cu produse sau materiale de prezentare sau un discurs, sunt rugați să scrie pe adresa organizatorilor: raluca.voivozeanu@priaevents.ro.  

”Prin intermediul acestui eveniment, oferim mediului de business care activează în agricultură și în domeniile conexe agriculturii posibilitatea de a discuta despre oportunitățile pentru dânșii, dar și despre provocările pe care le întâmpină, despre cum ar putea să își crească activitatea IMM-urile din agricultură și din domenii conexe în Republica Moldova”, susțin organizatorii.

Antreprenorii vor afla despre posibilitățile de dezvoltare a afacerilor, despre subvențiile și fondurile oferite de Guvern pentru agricultură, de asemenea, vor putea alfa și povești de succes de la alți fermieri și antreprenori. Totodată, vor fi analizate proiectele desfășurate în Bălți, dar și oportunitățile de atragere a investitorilor în această zonă. Alături de autorități, fermierii vor găsi cele mai bune soluții pentru aceste grele momente de încercare prin care trec. Vor fi dezvătute toate sectoarele – culturi cereale, fructe și legume, cultura viței-de-vie, albine, creștere animale, procesare și nu numai. Totodată, fermierii vor fi puși în legătura cu finanțatorii, avocații, asiguratorii și supermarketurile și vor găsi împreună cele mai bune soluțiile de colaborare!

”În cadrul evenimentului am invitat lectori importanți, care vor dezbate cele mai importante teme de interes pentru IMM-urile din agricultură – fermieri, iar cei mai buni specialiști în domeniu vor analiza situația acestora și a programelor pentru IMM-urile, precum și perspectivele pentru anii următori. Participanții și invitații evenimentului vor putea adresa întrebări către speakerii evenimentului, precum și să facă schimb de idei și păreri sau chiar cu datele de contact.”, mai spun organizatorii evenimentului.

Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate fermierilor, iar aceștia vor putea să stea conectați ca să facă schimb de experiență. Astfel, se va reuși stimularea dezvoltării businessului în Moldova, cu precădere exemplificat în Bălți.

Această regiune se poate bucura de o creștere cât mai mare, iar antreprenorii din agricultură sunt cheia pentru aceasta. Prin ei se creează locuri de muncă, se dezvoltă comunitatea și pot creste și proiectele cu caracter social sau de protecție a mediului și mai ales de inovație.

Amintim că recent, PRIAevents a organizat, în premieră, o gală a Femeilor din agricultura moldovenească, eveniment care a avut un impact benefic și s-a bucurat de aprecieri înalte în rândul doamnelor care au ales acest domeniu deloc ușor pentru ele. Iată ce spune Raluca Voivozeanu, fondatoarea companiei care a orfanizat această gală:

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei 5 copii ai săi, morți într-un incendiu provocat de televizorul defect, conduși pe ultimul drum

Jale mare și lacrimi de durere la Anenii Noi. Mama și cei cinci copii ai săi, decedați în urma unui incendiu, la Grigoriopol, au fost petrecuți ieri, 24 aprilie, pe ultimul său drum, scrie unimedia.info.

colaj foto: unimedia.info

Potrivit informațiilor, înmormânatarea a avut loc în localitatea Speia, din raionul Anenii Noi, satul de baștină al femeii.

Tragedia s-a produs în stânga Nistrului, în data de 20 aprilie. Femeia de 28 de ani din Grigoriopol și cei 5 copii ai săi au fost găsiți fără suflare în locuința lor. Întreaga familie a decedat în urma unei intoxicații cu fum, provocate de un scirtcircuit, care s-a produs din cauza televizorului defect.

Este vorba despre 3 băieței – din 2017, 2019 și 2022 și 2 fetițe – din 2016 și 2021.

Vecinul femeii s-a alertat când tânăra nu a scos vaca la pășune și a mers să vadă ce s-a întâmplat. Când a intrat în casă, ambele camere erau pline cu fum.

O fetiță dădea semne de viață și bărbatul a scos-o afară, însă până la venirea ambulanței copila a decedat.

Parcul central al orașului Bălți va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele regretatului actor și artist Mihai Volontir. Decizia fost votată ieri la ședința consiliului local, anunță presa din nordul țării.

Au votat consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor și Partidul Schimbării.

Legendarul actor Mihai Volontir ar fi împlinit în luna martie 90 de ani.

Mihai Volontir, actor de teatru și film, s-a născut în 1934, în satul Glinjeni, raionul Șoldănești. A făcut studii la Școala Pedagogică din Orhei și concomitent a lucrat în calitate de pedagog la școala din Păpăuți, Rezina.

Din 1957 și până la sfârșitul vieții, a fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Debutează cu rolul Surugiului din spectacolul „Chirița în Iași” de Vasile Alecsandri. A jucat în peste 120 de spectacole, a realizat zeci de roluri memorabile în diverse comedii, tragedii și drame.

A debutat ca actor de film la Studioul cinematografic „Moldova-film” în 1967, în rolul lui Ivan Turbincă din filmul „Se caută un paznic” în regia lui Gheorghe Vodă. În 1979, a jucat rolul lui Budulai în filmul artistic „Țiganul”, care i-a adus celebritate în lumea întreagă, apoi în 1984, a urmat filmul ”Întoarcerea lui Budulai”. În 2000 a fost desemnat cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldovenești.

Mihai Volontir este cavaler al „Ordinului Republicii”, cetățean de onoare al municipiului Bălți și cetățean de onoare al municipiului Chișinău.

Mihai Volonti s-a stins la vârsta de 81 de ani, pe 15 septembrie 2015, la Spitalului Clinic Republican din Chișinău, în urma complicațiilor cauzate de diabetul zaharat.

Havuzurile din capitală vor fi puse în funcțiune de la 1 mai

Toate, cele 14 havuzuri funcționale sunt verificate, așa încât de sărbătorile pascale, acestea să fie pornite.

În prezent, specialiștii de la Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, cei ai preturilor și de la Direcția Generală Locativ-Comunală şi Amenajare, verifică echipamentele tehnice, cum ar fi pompele, robinetele și rețelele de distribuție și efectuează lucrări de amenajare și reparație a zonelor din preajmă, a fântânilor arteziene, acolo unde este cazul, anunță municipalitatea.

În centrul capitalei, verificări au avut loc la havuzul din Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare şi Sfânt” și la fântânile din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”.

Lucrări de profilaxie au fost făcute și la havuzul din Complexul memorial ,,Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din sectorul Rîșcani şi la Scara Cascadelor din Parcul ,,Valea Morilor”.

De asemenea, verificări au fost realizate și la havuzurile din parcurile ,,Șipca”, din str. N. Dimo, ,,La Izvor” și ,,Alunelul”, din sectorul Buiucani, care au fost construite de la zero de Primăria Chișinău în ultimii trei ani.

Unde în Centrul Chișinăului poți găsi lucruri pentru casă la un preț bun?!
Articolul anterior
Ziua Internațională a Tineretului la Ștefan Vodă – „Capitală a tineretului-2022”
Articolul următor