Primul moldovean admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie

Alexandru Prodan, un ofițer din Republica Moldova, este primul moldovean admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale Britanice Cranwell al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Despre aceasta a anunțat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, pe pagina sa de Facebook.

”Am discutat în această dimineață cu Alexandru despre etapele pe care le-a parcurs pentru a fi acceptat la cursul de pregătire inițială pentru ofițeri la Royal Air Force College Cranwell, cu durata de 24 de săptămâni. 

Alexandru a acumulat cel mai mare punctaj la testul de cunoaștere a limbii engleze dintre absolvenții promoției 2020 a AMFA, dar și în rezultatul unui interviu cu atașatul militar britanic, cu sediul la Chişinău, comandant de escadrilă Rob Hall, care este și el absolvent al aceleiași instituții de învățământ.

Sunt mândru de fiecare dată când militarii noștri ajung să studieze în cele mai prestigioase școli militare de peste hotare!

Alexandru a demonstrat că se poate și îl așteptăm în Armata Națională să-și împărtășească experiența trăită acolo, într-o instituție ai căror absolvenți au devenit personalități notorii în întreaga lume. 

Până atunci, însă, sunt sigur că ofițerul va demonstra că în Armata Națională avem tineri demni, deschiși spre inovație și creștere profesională.

Baftă tiz, sunt mândru de tine!”, a scris ministrul.

Noul coronavirus poate rezista pe pielea umană cel puțin nouă ore, au constatat cercetătorii
Articolul anterior
Un polițist din Florești a fost răpit de separatiștii de la Tiraspol
Articolul următor
Alte articole interesante