Primul zbor turistic în spațiu. Cât costă o excursie și cine poate călători

Oamenii vor putea să călătorească de luna viitoare în spațiu. Compania Blue Origin, deţinută de cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, se pregăteşte să lanseze primul zbor turistic în spaţiu. Zborul este programat pe 20 iulie și va dura aproximativ 11 minute.

Bezos şi restul echipajului vor pluti în interiorul cabinei timp de trei minute înainte să înceapă procedurile de aterizare.

Un milionar a plătit 28 de milioane de dolari pentru a zbura în spațiu cu Jeff Bezos, fondatorul Amazon. La licitație au participat 20 de persoane, iar toată negocierea a durat aproximativ 10 minute, prețul de plecare fiind 4,8 milioane de dolari. Numele câştigătorului va fi anunţat în următoarele săptămâni, a precizat firma.

,,Să vezi Pământul din Spaţiu, asta te schimbă şi îţi schimbă şi relaţia cu planeta asta, cu umanitatea… Este un singur Pământ. Vreau să merg cu zborul acesta pentru că asta am vrut să fac toată viaţa. Este o aventură. Este o mare realizare pentru mine”.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos este considerat cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 186 de miliarde de dolari.

sursa

Încă 52 de cazuri de Covid-19, confirmate astăzi. Peste 5.600 teste efectuate
Articolul anterior
Delia, dezvăluiri despre copilărie: „Nu aș vrea să fiu un părinte cum erau părinții mei”
Articolul următor
Alte articole interesante