Prințul Harry a vorbit în premieră despre retragerea din familia regală, într-un discurs emoționant

Prințul Harry a vorbit pentru prima dată despre retragerea din familia regală, spunând în discursul său că această decizie a fost luată cu „mare tristețe”. În cadrul unei cine private pentru organizația Sentebale, Prințul Harry a vorbit pentru prima dată despre retragerea din familia regală, explicând că a luat cu greu această decizie.

separator
„Trebuie să spun că pot doar să îmi imaginez ceea ce poate ați auzit sau ați citit în ultimele săptămâni. Așa că vreau să auziți adevărul de la mine, atât cât îl pot împărtăşi, nu ca prinţ, sau duce, ci pur şi simplu ca Harry, aceeaşi persoană pe care mulţi dintre voi aţi urmărit-o crescând în ultimii 35 de ani, dar cu o perspectivă mai clară. Regatul Unit este casa mea şi locul pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba niciodată. Am crescut simțindu-mă sprijinit de atât de mulți dintre voi și am văzut cum ați primit-o cu brațele deschise pe Meghan atunci când ați văzut că mi-am găsit dragostea și fericirea la care am sperat o viață întreagă. ‘S-a căsătorit în sfârșit și cel de-al doilea fiu al Dianei’ Hoorey!”, a glumit Prințul Harry.

„Știu, de asemenea, că ați ajuns să mă cunoașteți bine de-a lungul anilor și aveți încredere că femeia pe care am ales-o să îmi fie soție are aceleași valori ca mine. Și le are. Și este aceeași femeie de care m-am îndrăgostit. Amândoi facem tot ce putem să ne continuăm rolul pentru această țară cu mândrie. Atunci când eu și Meghan ne-am căsătorit, eram entuziasmați. Eram plini de speranță și eram aici ca să lucrăm. Din aceste motive, simt o mare tristețe că s-a ajuns la asta. Decizia pe care am luat-o pentru mine și pentru soția mea nu este una ușoară. După luni de discuţii, care au urmat unor ani de provocări și știu că nu am procedat întotdeauna corect, însă nu a existat o altă opțiune. Ceea ce vreau să clarific însă, este că nu ne vom îndepărta”, a continuat Harry.

„Noi am sperat să putem continua să o reprezentăm pe Regină, Comunitatea Națiunilor și asociațiile mele militare, fără fonduri publice. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Am acceptat asta știind că cine sunt cu adevărat nu se va schimba și voi rămâne la fel de dedicat. Dar, sper că vă ajută să înțelegeți faptul că a trebuit să fac un pas înapoi de la tot ce știam în schimbul a ceea ce sper că va fi o viață mai liniștită”, a spus Ducele de Sussex, menționând astfel că și-ar fi dorit să continue munca caritabilă.

„Am fost născut cu această viață și este o mare onoare să îmi servesc țara și Regina. Când mi-am pierdut mama în urmă cu 23 de ani, voi m-ați luat sub aripa voastră. Ați avut atât de mult timp grijă de mine, însă presa este o forță puternică și sper doar că într-o zi sprijinul colectiv să fie mai puternic, deoarece acest lucru este mult mai mare decât noi. A fost privilegiul nostru să vă servim și vom continua să avem o astfel de viață. Totodată, a fost un privilegiu să cunoaștem atât de mulți dintre voi și să simțim entuziasmul vostru pentru Archie, care a văzut zilele trecute zăpada pentru prima dată și a considerat că este minunată.”

Prințul Harry a menționat în discurs că familia sa i-a fost mereu alături lui și lui Meghan și îi va fi veșnic recunoscător Reginei. „Voi avea întotdeauna cel mai mare respect pentru bunica mea, comandantul meu și sunt incredibil de recunoscător ei și întregii familii pentru sprijinul pe care mi l-au arătat mie și lui Meghan în ultimele luni. Voi continua să fiu același om care își iubește țară și își dedică viață sprijinind cauze, organizații caritabile și comunități militare care sunt importante pentru mine.”

Ducele de Sussex le-a mulțumit celor prezenți pentru toată susținerea pe care i-au arătat-o de-a lungul timpului, spunând că rolul pe care l-a avut în organizația l-a ajutat să învețe mai multe despre viață.

Discursul Prințului Harry vine la o zi după ce Regina Elisabeta a II-a a emis o declarație oficială prin care anunță termenii separării Ducelui și Ducesei de Sussex de familia regală. Cei doi nu vor mai primi fonduri publice, nu vor mai folosi titulatura „Altețele Lor Regale” și nu vor mai fi considerați membri activi ai familiei regale. În plus, aceștia vor da înapoi banii folosiți pentru renovarea Frogmore Cottage.

Sursa

În Rusia se votează cu cerneală care poate fi ștearsă de pe buletinul de vot

În unele secții de vot din Rusia se folosește cerneală care dispare, scrie Kiev Post, preluând imagini publicate de portalul rusesc independent Sirena. Voturile care nu sunt pe placul regimului pot fi astfel șterse prin încălzire, iar buletinul completat apoi „cum trebuie”, explică Kiev Post tehnica folosirii cernelii care dispare.

Potrivit Kiev Post, preluată de Digi24, dovezile video prezentate de Sirena arată că în unele secții de votare din Rusia (regiunile Kursk și Rostov pe Don) au fost distribuite pixuri speciale cu cerneală care dispare pentru a fi folosite la alegerile prezidențiale din weekend. Acest lucru le permite agenților lui Putin din partidul Rusia Unită să schimbe voturile în care nu sunt în favoarea actualului lider de la Kremlin, mai arată surse menționată.

Pixurile au fost furnizate în cutii sigilate cu emblema oficială a Comisiei Electorale Centrale din Rusia, potrivit unor surse citate de Sirena. 

Cerneala folosită pentru a marca buletinul de vot al alegătorilor pare normală, dar poate fi făcută să dispară atunci când este încălzită cu bricheta.

Buletinele de vot necompletate sunt considerate invalide, dar prin ștergerea selecției inițiale se poate „vota” din nou, explică Kiev Post.

Tehnica nu este folosită prima oară

Kiev Post observă că, în mod ironic, această tehnică a fost întâlnită pentru prima dată la alegerile prezidențiale din Ucraina din 2004, care au fost câștigate de Viktor Ianukovici, înainte de a fi anulate ulterior.

Site-ul rus de știri Gazeta.ru relatează că această tactică a fost folosită pe scară largă la alegerile regionale, parlamentare și alte alegeri din Rusia cel puțin din 2009. Liderul partidului „Rusia Justă” din Duma de Stat, Nikolai Levichev, a ridicat problema în legătură cu scrutinul pentru alegerile regionale din Volgograd din acel an și a prezentat dovezi video ale acestui lucru.

El a fost informat de Comisia Electorală Centrală că nu există nicio interdicție formală, legală, privind utilizarea unei astfel de cerneluri în secțiile de votare.

Autorităţile ucrainene au început evacuarea în masă într-o regiune din nordul ţării, la granița cu Rusia

Autorităţile ucrainene au început evacuări în masă ale comunităţilor din regiunea Sumî, în nordul ţării, aproape de graniţa cu Rusia, după perioade lungi de bombardamente intense asupra zonei, au anunțat vineri oficialii locali.

Administraţia militară a regiunii Sumî, a scris, într-un mesaj pe Telegram, că peste 180 de locuitori din zonele din apropierea comunităţii Velikopisarska, de lângă graniţă, au fost evacuaţi în ultimele trei zile, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Autorităţile din Sumî au emis de mai mult timp rapoarte zilnice despre bombardamentele ruseşti, dar atacurile s-au intensificat.

Administraţia regională a declarat că zonele în cauză sunt „cele mai tensionate” din regiunea Sumîi, cu trei persoane ucise şi 13 rănite în ultimele cinci zile.

Administraţia a declarat că un total de peste 4.500 de locuitori au fost evacuaţi din 22 de sate din regiunea Sumîi, dar nu a dat niciun interval de timp.

Velikopisarska este situată la câţiva kilometri de satul Kozinka de peste graniţa cu Rusia – unde autorităţile locale au declarat în această săptămână că o incursiune a unor grupuri armate a provocat pagube considerabile. Grupurile s-au prezentat ca fiind formate din ruşi care se opun Kremlinului şi au spus că desfăşoară o operaţiune militară în zonă.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că bombardarea zonelor aflate sub jurisdicţia sa a continuat joi, cu o persoană rănită. Gladkov a vizitat zonele de graniţă miercuri seară şi a spus că nu există forţe inamice în regiune.

Robert Downey Jr. spune că „regula de două săptămâni” l-a ajutat să aibă o căsnicie fericită timp de aproape două decenii

Actorul american Robert Downey Jr. a declarat, într-un interviu pentru revista People, că „regula de două săptămâni” l-a ajutat să aibă o căsnicie fericită timp de 19 ani, în condițiile în care și soția sa, Susan Downey, lucrează la Hollywood, relatează Business Insider și Digi24.

„Avem o regulă de două săptămâni, care de multe ori par prea lungi, dar nu lăsăm niciodată să treacă mai mult de două săptămâni fără să ne vedem și fără ca familia să fie împreună”, au dezvăluit Downey Jr. și soția sa într-un interviu acordat revistei People după ce actorul a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar în filmul Oppenheimer. 

În ce privește echilibrul dintre viața de familie și carieră, Downey Jr. le-a spus jurnaliștilor de la revista People că familia sa preferă să fie un „circ ambulant” când e posibil, referindu-se la faptul că se află adesea pe drumuri.

Însă Susan Downey spune că faptul că este producător de film și nu lucrează în fața camerei înseamnă că programul ei de muncă nu este la fel de haotic precum al soțului ei.

„Vestea bună este că eu nu sunt în fața camerei și, ca producător, am puțin mai multă flexibilitate în ceea ce privește locurile de unde pot să lucrez și unde trebuie să fiu”, a declarat ea pentru revista People.

Downey Jr. și soția sa s-au căsătorit în 2005, după doi ani de relație, și au împreună doi copii: Exton Elias Downey, în vârstă de 12 ani, și Avri Roel Downey, în vârstă de 9 ani. Downey mai are un fiu în vârstă de 30 de ani, Indio Falconer Downey, din căsătoria sa anterioară cu fosta actriță Deborah Falconer.

Robert și Deborah s-au căsătorit în 1992 la puțin peste o lună după ce s-au cunoscut, însă s-au despărțit după 9 ani de căsătorie după o relație marcată de problemele pe care actorul le avea în perioada respectivă cu consumul de droguri.

Despre succesul celui de-al doilea mariaj al său, Downey Jr. a declarat că, în pofida respectării „regulii de două săptămâni”, lucrurile nu decurg mereu conform planurilor în condițiile în care și el și soția sa lucrează la Hollywood.

„Respecți regula de bază de două săptămâni și încerci să nu te gândești prea mult în viitor deoarece atât de multe din lucrurile pe care le facem sunt ciudat de imprevizibile”, a spus el.

Deși mai puțin cunoscută publicului larg decât soțul ei celebru, Susan Downey, în vârstă de 50 de ani, este un producător de succes la Hollywood, având în portofoliu filme și seriale ca Sweet Tooth, Perry Mason, Doolittle, RocknRolla, Gothika, Sherlock Holmes, The Book of Eli sau Iron Man 2.

Robert Downey Jr., în vârstă de 58 de ani, tocmai a câștigat primul Premiu Oscar din cariera sa pentru cel mai bun actor într-un rol secundar grație interpretării sale din filmul Oppenheimer. El mai fusese nominalizat pentru un Premiu Oscar de două ori, pentru cel mai bun actor într-un rol principal grație filmului biografic Chaplin din 1992, și pentru cel mai bun actor într-un rol secundar datorită interpretării sale din comedia satirică Tropic Thunder din 2008.

Susan Downey și soțul ei au și o companie de producție pe care au fondat-o împreună, Team Downey.

A decedat Vasile Basoc, deputatul din primul Parlament al Republicii Moldova
Articolul anterior
Statele Unite vrea interdicție: femeile însărcinate nu vor putea călători în SUA pentru a naște
Articolul următor