Prințul Philip, poveste tristă de viață. Mama lui era grav bolnavă, iar el a trecut granița într-un coș de fructe

Povestea familiei ducelui de Edinburgh este la fel de fascinantă pe cât este de tragică. Prințul Philip s-a născut pe data de 10 iunie 1921 pe insula Corfu, sub numele de Prințul Philip al Greciei și Danemarcei. Când a venit pe lume, era al cincilea copil al cuplului format din Andrei al Greciei și Danemarcei și Prințesa Alice de Battenberg. Acesta avea patru surori mai mari, Margarita, Theodora, Cecilie și Sophie.

La puțin timp după ce prințul Philip s-a născut, familia regală a fost exilată din Grecia.

La doar un an și jumătate, viitorul duce de Edinburgh a fost așezat într-un pătuț improvizat dintr-un coș de fructe, în timp ce familia lui a scăpat pe o navă de război britanică.

Aceștia au locuit mai întâi la Paris, în casa unei mătuși foarte bogate. Mai târziu, Prințul Philip era trimis în Marea Britanie, în timp ce tatăl său se stabilea la Monaco, iar mama lui era instituționalizată într-un azil din Elveția.

Mama prințului Philip avea probleme psihice și a devenit călugăriță, a suferit de schizofrenie.

În Marea Britanie, acesta a locuit cu bunica maternă, Victoria Mountbatten și unchiul său, George Mountbatten. Adolescența lui a fost marcată de tragedii, după ce sora lui, Cecilie, murea împreună cu nepoții săi într-un accident de avion, iar unchiul lui pierdea lupta cu o boală cruntă, cancerul, la scurt timp.

După ce a terminat școala, el s-a alăturat Marinei Regale și a luptat în Al Doilea Război Mondial, primind numeroase medalii pentru curajul său. Soțul reginei Elisabeta a II-a a luptat curajos pentru Marea Britanie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în bătălia de la Creta, bătălia de la Capul Matapan din Grecia și invazia aliaților din Sicilia.

Revenind la povestea de dragoste dintre el și Regina Elisabeta, ei s-au cunoscut în 1939, fiind verișori de gradul al treilea. Monarhul s-a îndrăgostit pe loc de acesta pe când avea doar 13 ani, iar ei au început să își trimită scrisori.

„Philip este bărbatul de care Elisabeta s-a îndrăgostit la prima vedere.”, declara biograful Regelui George IV.

În 1946, el îi cerea Regelui mâna Elisabetei, dar logodna a fost amânată până când Regina a împlinit 21 de ani. „Ne comportăm ca și când ne-am fi aparținut unul celuilalt timp de ani de zile”, scria Elisabeta într-o scrisoare către părinții săi la scurt timp după ce își unea destinul cu alesul ei la Westminster Abbey pe 20 noiembrie 1947.

De când a renunțat la titlurile sale pentru a se căsători cu Regina, el și-a petrecut anii susținându-și partenera și s-a retras din rolul său public în 2017. În anii în care a servit ca senior regal, el a încercat să stabilească o imagine a unei monarhii mult mai modernă. De-a lungul anilor, Monarhul a vorbit despre influența pe care a avut-o soțul ei.

Prințul Philip și Regina Elisabeta au împreună patru copii, Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Andrew. Pe lângă faptul că este recunoscut pentru povestea de dragoste trăită alături de Regina Elisabeta, acesta avea și simțul umorului și era un adevărat gurmand. „Dă-mi o bere. Nu-mi pasă ce fel de bere este, dar vreau o bere.”, ar fi zis acesta când i s-a oferit vin la o cină în Roma.

De-a lungul timpului, cei doi au înfruntat multe provocări, însă, de fiecare dată au demonstrat cât de puternici sunt împreună. Spre exemplu, el a renunțat la titlurile sale regale pentru Regina Elisabeta și a luat numele de familie al bunicilor, devenind Philip Mountbatten. Imediat după căsătorie, el a primit titlurile de Duce de Edinburgh, conte de Merioneth și Baron de Greenwich.

Se pare că acest lucru, totuși, l-ar fi deranjat pe Prințul Philip. „Sunt singurul bărbat din această țară care nu are voie să le dea copiilor lui propriul nume”, ar fi zis el, potrivit publicației menționate mai sus.

Cât despre căsnicia alături de Regina, aceștia au împlinit 73 de ani de mariaj anul trecut.

sursa

Femeie de 46 de ani din Cimișlia, răpusă de Covid-19. Câte victime au fost înregistrate în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Momente de tandrețe! Natalia Barbu, cu burtica seducătoare în brațele soțului ei
Articolul următor
Alte articole interesante