Prințul William: Salvarea Pământului este mai importantă decât turismul spațial

Într-o intervenție publică, prințul William a sugerat că marii antreprenori precum Jeff Bezos, Richard Branson și Elon Musk ar trebui să se concentreze mai degrabă pe salvarea Pământului decât pe turismul spațial, notează BBC News.

Prințul William: Salvarea Pământului este mai importantă decât turismul spațialFoto: Profimedia

Ducele de Cambridge a declarat că mințile luminate de pe Terra ar trebui să „încerce să repare această planetă, nu să încerce să găsească următorul loc unde lumea să poată merge ca să trăiască”, transmite digi24.ro.

De asemenea, nepotul cel mare al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avertizat, de asemenea, despre o creștere a „anxietății climatice” în rândul generațiilor mai tinere.

Acordarea primului premiu Earthshot 

Prințul William a făcut aceste declarații într-un interviu acordat jurnaliștilor de la BBC News, care a fost realizat înainte de acordarea primului premiu Earthshot. Distincția reprezintă o recompensă pentru cei care încearcă să salveze planeta.

Vorbind despre cursa spațială actuală și despre cât de mult se promovează în prezent turismul spațial, prințul William a spus că „avem nevoie de unele dintre cele mai luminate minți ale lumii, care să încerce să repare această planetă”.

„Este într-adevăr esențial să ne concentrăm asupra acestei planete în loc să renunțăm și să ieșim în spațiu pentru a încerca să ne gândim la soluții pentru viitor”, a mai transmis prințul William. 

Cinci câștigători ai premiului Earthshot, fiecare primind o sumă de câte un milion de lire sterline, vor fi anunțați într-o ceremonie oficială programată la sfârșitul acestei luni.

Prințul William nu vrea să zboare în spațiu

În cadrul interviului pentru BBC, Prințul William a declarat că nu are „absolut niciun interes” să meargă în spațiu, adăugând că există o „întrebare fundamentală” asupra costului de carbon al zborurilor spațiale.

Tată a trei copii, prințul William a făcut un apel către adulți să-și aducă aminte de momentele când erau copii și se jucau în aer liber. Ducele de Cambridge i-a rugat pe părinți să își direcționeze atenția către combaterea problemelor de mediu, pentru a nu le anula oportunitatea copiilor lor de a se juca în aer liber pentru că aerul este poluat.

„Vreau ca lucrurile de care m-am bucurat, aer liber, natură, mediu, vreau să fie mereu acolo pentru copiii mei şi nu doar pentru copiii mei, ci pentru copiii din toată lumea”, a mai punctat William.

Acesta a mai spus că „ar fi un dezastru absolut dacă George (fiul cel mare al prinţului William) ar trebui să vorbească cu voi peste 30 de ani, repetând aceleaşi lucruri despre schimbările climatice, pentru că până atunci va fi prea târziu”.

Înainte de Conferința ONU privind schimbările climatice din 2021, cunoscută și sub numele de COP26, care se va desfășura între 1 și 12 noiembrie în orașul Glasgow, prinţul William i-a îndemnat pe liderii mondiali să acţioneze.

„Dacă nu suntem atenţi, vom fura viitorul copiilor noştri prin ceea ce facem acum”, a insistat membrul Casei Regale din Marea Britanie. 

Sculptura „Simbolul bunătății și Păcii” a fost inaugurată la Aeroportul Chișinău. Foto!
Articolul anterior
Patru minori din Bălți au bătut și jefuit un bărbat pe stradă
Articolul următor
Alte articole interesante