„Privé Fashion Events” și-a desemnat – Social Media Parteners

Au mai rămas zile numărate până la cea de-a doua ediție a celui mai impresionant show „Privé Fashion Events”. Proiectul este conceput pentru a promova brandurilor autohtone și de a valorifica potențialul tinerilor designeri din țara noastră. Potrivit organizatorilor, printre invitații evenimentului se numără bloggeri, fashion stiliști, instagrameri şi jurnaliști de modă care vor admira, și aprecia creațiile din noile colecţii ale sezonului.

separator

Iată cine sunt „Privé SOCIAL MEDIA  PARTNERS” care vor fi prezenți la evenimentul din data de 30 martie:

  • Ana-Irina – blogger, mamă a doi copii – Crina si Gabriel (anairina.com Family Blog.)
    „Trăiesc aventura maternității și o savurez din plin!”

  • Marinela Bezer – instagramer, blogger (@marinelabezer)
    „Prin acest blog vreau să ajung la cei cu care împărtășesc aceleași valori, la pasionații de modă, la cei care trăiesc prin și cu eleganță.”

  • Ylianna Danko – fashion stylist (ydanko.com)
    „Ador job-ul pe care îl fac, pentru că de fiecare dată cunosc oameni noi și descopăr produse uimitoare.”

  • Cristina Evtodii-Marcu – blogger (cristinaevtodii.com)
    „O lume într-un om și un om într-o lume!”

  • Nathaniel Kowalsky – fondator, art director, redactor-șef (saksmagazine.com)
    „Scopul nostru este să facem viața societății din Moldova mai creativă prin livrare zilnică de artă și modă.”

  • Ruslana Babyi – fashion stylist (cleverstyle.md)
    „Stilul trăieşte în fiecare, mai mult ca atât, stilul este o parte importantă din lumea ta interioară.”

  • Iuliana Mămăligă – redactor VIP Magazin, fashion blogger (iulianam.com)
    „Blogul e maternitatea gândurilor mele scrise pe care vă invit să le citiți!”

  • Comorile Victoriei – life style blogger (comorilevictoriei.blogspot.md)
    „… un blog de suflet, de amintiri… de trucuri şi rețete care au funcţionat la mine…”

  • Jennifer’s Blog – personal blogger (jennifer.hornetz.net)
    „Aici vom putea discuta diverse subiecte interesante, vom împărtăși clipe, momente și trăiri!”

  • A Blonde Mommy personal blogger (ablondemommy.com) A blonde mommy este un blog despre fashion, parenting și beauty, fondat de Mariana Mereuţă.

  • Dinca – beauty blogger (dinca.md) Blog personal unde găseşti tot ce ţine de make-up, frumuseţe, fashion.

  • Vlada Cotorobai – blogger, model (vladacotorobai.com) Blog despre stil și fashion.

  • Rodica Rusu – blogger, prezentatoare TV (rodicarusu.com) Un blog despre frumusețe, maternitate și LifeStyle.

  • Hellen Monroe – blogger (mondanites.md)
    „About fashion, chic things and lifestyle.”

  • Mihaela Josanu – blogger (mihaelajosanu.md)
    „Acest blog este locul unde-mi las gândurile frumoase despre oameni, călătorii, despre un stil de viață aparte, experiențe, proiecte pentru tineri, evenimente, despre viața de student, voluntariat, dezvoltare personală, iubire și despre mine ca OM.”

  • Cristina Tabun – blogger (marshmallow.md) „MARSHMALLOW” în traducere înseamnă zefir, deci doza zilnică de dulce o găsiți la ea pe blog.

  • Daniela Caraiman – jurnalistă, PR Manager, Travel blogger (Instagram: @danielacaraiman) 
    „Moda nu se rezumă la ultimele trenduri sau la eticheta unor branduri de lux. E mult mai mult de atât. Înseamnă personalitate, atitudine și artă.”

  • Nicoleta Adam – jurnalistă, prezentatoare TV (Instagram: nicoleta_adam)
    „Televiziunea și activitatea mea în jurnalism ma învățat că cel mai frumos accesoriu al unei femei este inteligența, combinată cu șarm și individualitate.”

  • Elena Ganciucova –  proprietara portalul FashionGuide.md, PR expert
     „Consider moda, cu componența sa artistică, extrem de subiectivă și trecătoare, pe când stilul întruchipează omul. Stilul este darul unic de a fi – tu însuți, dincolo de clișee și trend-uri.”
  • Kristina Kuraciova – fashion blogger (Instagram: kristina_kuracheva)
    „Here and Now”

  • Michaela Berdaga – fitness fashion instagrammer (@michaelaberdaga)
    „Moda și sportul nu sunt doar niște hobby-uri – sunt un stil de viață pentru mine. Ambele reprezintă echilibru, curaj și creativitate care mă formează ca personalitate, iar în ansamblu se dovedesc a fi semnătura mea proprie.”
  • Xenia Bugneac – fashion journalist, freelance fashion stylist & image creator facebook: X Pro Fashion
    „In love of fashion & journalism.”

Târg de cariere, la Chișinău. Mii de locuri de muncă puse la dispoziție

ANOFM organizează joi, 19 septembrie 2024, Târgul Locurilor de Muncă, între orele 10:00-14:00, la Palatul Republicii (mun. Chișinău, str. Maria Cebotari,16), scrie tvrmoldova.md.

La Târg  sunt invitate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv refugiații din Ucraina, unde 60 angajatori vor oferi peste  3000 locuri de muncă libere. Cu studii sau fără, cu experiență sau fără, fiecare va găsi oferta potrivită, precizează un comunicat al ANOFM.

În cadrul evenimentului  angajatorii, care activează în diferite ramuri ale economiei: servicii, comerț, transport și depozitare, industria prelucrătoare, sănătate și asistență socială, administrare publică și asigurări sociale obligatorii, construcții  vor prezenta ofertele de muncă libere.

Persoanele aflate în căutarea  unui  loc de muncă vor negocia direct cu angajatorii privind locurile de muncă libere și condițiile de ocupare a lor, vor prezenta angajatorilor CV-ul şi vor stabili interviuri de angajare.

Direcția generală ocuparea forței de muncă municipiul Chişinău va pune la dispoziție celor prezenți la Târg, informația a peste 6000 oferte de muncă libere înregistrate în baza de date și va acorda servicii de intermediere.

Nouă din zece părinți din Republica Moldova își vaccinează copiii la timp

Nouă din zece părinți și îngrijitori din Republica Moldova își vaccinează copiii la timp: rezultatele studiului privind factorii comportamentali și barierele care influențează vaccinarea copiilor, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Peste 88% dintre părinți și îngrijitori au vaccinat copiii la timp conform calendarului de imunizare, 7,6% au refuzat unul sau mai multe vaccinuri obligatorii, în timp ce 2,2% nu și-au vaccinat copilul cu niciun vaccin. Sunt rezultatele Studiului privind factorii comportamentali și barierele care influențează cererea de vaccinare a copiilor în Republica Moldova, realizat de Ministerul Sănătății, Agenția Națională de Sănătate Publică și UNICEF. Lideri de opinie, experți în domeniul sănătății și membri ai comunității s-au adunat marți, 17 septembrie, în cadrul unui eveniment public pentru a analiza și discuta provocările și soluțiile legate de vaccinare.

Conform datelor, majoritatea părinților (74,4%) au o atitudine pozitivă față de vaccinare și cred în eficiența vaccinurilor (81,1%), iar 86% dintre aceștia urmează recomandările medicului.

Mai mult de două treimi dintre părinți consideră că au primit informațiile necesare despre vaccinare, însă 24,6% cred că lipsa informațiilor a fost un obstacol în luarea deciziilor. Totodată, părinții și îngrijitorii au mai multă încredere în recomandările pediatrilor și medicilor de familie și cele oferite direct de Ministerul Sănătății.

De mai puțină încredere se bucură liderii religioși (8,3%), rețelele sociale (14,9%) și mass-media (8,3%), atunci când vine vorba de vaccinare.

Cea mai mare influență asupra părinților în decizia de a-și vaccina copiii o au membrii familiei (52,1%), medicii (62,1%) și membrii comunității (30,9%). Responsabilitatea percepută de părinți cu privire la vaccinarea copiilor este una ridicată, 71,2% consideră că nevaccinarea poate dăuna sănătății copilului.

Cu referire la lucrătorii medicali, 80,5% menționează că vaccinează conform calendarului de vaccinare, iar 78,7% reușesc întodeauna să convingă părinții să-și vaccineze copiii. Totuși, 17,3% dintre lucrătorii medicali recomandă părinților să administreze vaccinul mai târziu decât vârsta recomandată. De asemenea, atunci când vine vorba de vaccinare, lucrătorii medicali au manifestat un grad înalt de încredere în informațiile oferite de autoritățile în sănătate și în programele de educație medicală continuă.

Concluziile studiului demonstrează că îngrijorările privind siguranța și eficiența vaccinurilor au fost printre cei mai influenți factori determinanți psihologici ai comportamentului de vaccinare în rândul părinților și îngrijitorilor, iar părinții ezitanți au fost mai predispuși să aibă convingeri și viziuni alternative asupra sănătății copilului. Influența socială a membrilor familiei determină în mod semnificativ acceptarea vaccinării de către părinți/îngrijitori și că membrii familiei au fost printre cele mai de încredere și utilizate surse de informații.

„Astăzi, datorită Programului Național de Imunizare, a fost posibil să prevenim mai mult de 300 de decese printre copii. Cu toate acestea, chiar dacă  înregistrăm rezultate frumoase, pandemia COVID-19 a contribuit la scăderea ratei de imunizare de la 92% la 87%  în Republica Moldova. Deci avem încă de lucrat la acest capitol, avem reușite mari la unele vaccinuri, la altele mai puțin. În contextul Programului Național de Imunizare, ne-am propus un șir de activități care sunt necesare pentru a atinge acel obiectiv de peste 95%”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății Angela Paraschiv.

În cadrul unui panel de discuții, moderat de directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, jurnaliști, medici și membri ai societății civile au abordat soluțiile pentru schimbarea comportamentelor legate de vaccinare, venind cu recomandări și propuneri inclusiv pentru eliminarea barierelor și combaterea stereotipurilor în acest domeniu. Toate soluțiile discutate se vor regăsi într-un Plan de intervenții de lungă durată de schimbare socială și comportamentală în imunizare, integrat în Programul Național de Imunizare 2023-2027.

Menționăm că Studiul este unul transversal, realizat prin intermediul rețelei de cercetare colaborativă a echipei Euro Health Group, al Biroului de Țară al UNICEF în Moldova și al echipei CIVIS, sub supravegherea Biroului Regional UNICEF pentru Europa și Asia Centrală și a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Sondajul a inclus 1053 de părinții/îngrijitorii adulți ai copiilor cu vârsta sub 5 ani care locuiesc în Moldova și 1023 de lucrători medicali, fiind realizat în perioada 28 octombrie 2023 – 24 februarie 2024.

Grădina Zoologică din Chișinău își reia programul obișnuit pentru vizitatori

Grădina Zoologică din Chișinău anunță revenirea la programul său normal de funcționare începînd din această săptămînă, conform declarației administratorului Roman Crețu, anunță Noi.md.

Astfel, luni va fi zi sanitară, iar vizitatorii nu vor avea acces în această zi pe teritoriu.

„Totodată, odată cu scurtarea zilei, vom reduce treptat timpul de vizitare a Grădinii Zoologice. Dacă ziua se va scurta mai rapid decît ne așteptăm, programul de vizitare va fi ajustat în consecință,” a precizat Roman Crețu. Începînd cu data de 1 noiembrie, programul de vizitare a Grădinii Zoologice va fi limitat pînă la ora 17:00. Reprezentanții Grădinii Zoologice își așteaptă vizitatorii să se bucure de timpul petrecut în acest loc.

Accident șocant în Rusia. Momentul în care o ambulanță lovește în plin mai mulți oameni pe trecerea de pietoni
Articolul anterior
Aura: „Femeile slabe suferă la fel de mult ca și cele plinuțe”
Articolul următor