Probleme serioase pentru circa 15.000 de moldoveni, care figurează cu domiciliul la 3 adrese din București

Poliţiştii bucureșteni efectuează percheziţii la domiciliul unor persoane bănuite că au declarat contra cost, că la trei adrese locuiesc 15.000 de persoane din Republica Moldova, ca aceştia să obţină carte de identitate românească. Sumele cerute erau între 150 şi 200 euro, scrie mediafax.ro.

separator

„La această oră, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Ordine Publică şi Poliţia Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi pun în executare 9 mandate de aducere într-un dosar privind infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că două grupuri infracţionale organizate îşi ofereau serviciile, contra cost, unor cetăţeni străini, preponderent din Republica Moldova, pentru a le facilita obţinerea cărţii de identitate româneşti, declarând în fals că aceştia vor locui la adresele lor, sumele solicitate fiind între 150 şi 200 de euro”, informează Poliţia din București.

Potrivit autorităților române, cei 15.000 de moldoveni ar urma să fie aduși la București, cu mai multe microbuze, pentru audieri.

Simona Gherghe este însărcinată din nou!
Articolul anterior
Cum vor fi afectați cetățenii români de ieșirea Marii Britanii din UE. Anunțul făcut de MAE
Articolul următor