Producătorii de fructe, struguri şi pomuşoare pot beneficia de granturi de la USAID

Proiectul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM) a lansat un apel de finanțare prin granturi pentru susținerea asociațiilor sectoriale naționale și regionale, care reprezintă producătorii de fructe în stare proaspătă, struguri de masă, pomușoare și miere de albini.

separator
Data limită de depunere a dosarelor de aplicare este 3 aprilie.

Granturile vor fi acordate în special pentru elaborarea și implementarea activităților ce vor duce la îmbunătățirea sistemelor de servire a necesităților membrilor, la creșterea capacităților personalului și conducerii asociațiilor privind conceptualizarea, dezvoltarea și oferirea serviciilor. De asemenea, finanţarea va fi pentru implementarea activităților strategice de lansare a serviciilor noi sau îmbunătățite pentru asigurarea sustenabilității asociațiilor pe termen lung.

Proiectul APM anticipează acordarea a aproximativ un milion de lei pentru finanțarea activității de grant. Se estimează că fiecare sumă a grantului poate varia între 200 – 450 de mii de lei. În scopul demonstrării angajamentului față de activitate, este necesară o contribuție din partea solicitantului a cel puțin 10% din valoarea totală a activității.

Granturile pot fi solicitate de către asociațiile naționale și regionale care reprezintă unul sau câteva sectoare sprijinite de USAID/APM și anume: fructe proaspete, struguri de masă, pomușoare (căpșuni, zmeură și într-o măsură mai mică mure), mierea de albini și legumele produse în câmp deschis. De exemplu, o organizație care reprezintă sectorul strugurilor de masă și cel al lactatelor nu este eligibilă, deoarece lactatele nu sunt un sector prioritar al APM, însă o asociație care reprezintă pomușoarele și legumele crescute în câmp deschis este eligibilă, deoarece ambele sectoare sunt prioritare pentru proiect.

Pentru asociațiile interesate, USAID/APM va organiza un atelier informativ privind procedura de aplicare, preconizat pentru data de 5 martie.

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova își propune în perioada 2016-2021 să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol pentru a impulsiona creșterea economică și schimbările în localitățile rurale, sporind bunăstarea locuitorilor țării noastre. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul APM, împreună cu antreprenorii agricoli, Asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare și alți parteneri, contribuie la majorarea profitabilității fiecărui hectar de teren agricol, creșterea calității și productivității produselor cultivate, sporirea vânzărilor pe piața locală și internațională și încurajarea parteneriatelor în sectorul agricol.

sursa: www.moldpres.md

Grav accident în Capitală, cu implicarea unei ambulanțe. Cinci persoane au fost rănite
Articolul anterior
Părinţii care cresc cel puțin patru copii vor beneficia de poliţe medicale gratuite
Articolul următor
Alte articole interesante