Produsele cu făină de greier intră în mari lanțuri de hypermarketuri din România

Greierii sunt considerați comestibili după ce au fost congelați, uscati sau tranformați în pudra, conform reglementărilor. Cu toate acestea, companiile alimentare proeminente au încorporat extracte de insecte în produsele lor de ceva timp. Acestea sunt produse de marcă de uz casnic care sunt disponibile pe scară largă în magazine precum Kaufland, Lidl și Aldi.

Brasov TV - Făina de greiere poate fi cumpărată şi în România, la un preţ  uriaş

Utilizarea insectelor procesate în consumabile este adesea acoperită de o lacună de etichetare, deoarece este de obicei listată ca colorant E 120. Colorantul este extras de obicei din insectele care locuiesc în cactusi, care sunt fierte și zdrobite pentru a produce un pigment roșu.

Este frecvent denumită „roșu carmin” sau „carmin” și poartă, de asemenea, numele „CI 75470” sau „cocenială” în produse cosmetice. Aceste nume se găsesc de obicei pe etichetele diferitelor produse alimentare și cosmetice.

Aceste insecte pot fi găsite, de exemplu, în M&M’s Crisp, dar și în iaurturile Müller și Danone. Colorantul din insecte se găsește și în drajeurile Skittles, gumele Haribo, băuturile roșii, dulcețurile de căpșuni și zmeură și siropurile dulci. În plus, colorantul poate fi găsit în cârnați, ketchup și chipsuri, scrie Ziarulromanesc.de.

Magazinele din UE aprovizionează acum produse făcute cu făină de greieri de casă, aprobată recent pentru compoziția alimentelor de către Comisia Europeană. Această făină versatilă poate fi încorporată într-o varietate de produse, inclusiv paste, pâine, fursecuri, pizza, cereale și batoane. Este important de reținut că, în conformitate cu reglementările UE, prezența făinii de insecte trebuie să fie clar etichetată pe toate produsele.

Numele științifice ale insectelor au prioritate pe etichetele produselor comestibile făcute cu făină de greieri, cum ar fi pâinea, biscuiții, pastele și amestecurile sau batoanele pentru copt. Deci, pe etichetă se va scrie „Acheta domesticus” pentru alimentele pe bază de făină de greieri. În plus, produsele derivate din gândacii de bălegar, cum ar fi alimentele congelate, paste, uscate și sub formă de pudră, sunt etichetate ca „Tenebrio Molitor”. În mod similar, lăcustele migratoare poartă numele „Locusta migratoria” pe etichetă.

Acest lucru nu exclude însă că pe ambalaj pot exista și alte indicații vizibile cu privire la utilizarea făinii de insecte sau similare. Produsele pe bază de insecte se disting adesea printr-un preț ridicat.

sursa: www.romaniatv.net

Un minor, găsit fără suflare la Carahasani. Versiunile oamenilor legii

A murit subit în drum spre casă, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu un grup de amici. Este povestea tristă a unui minor de 16 ani din satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă.

politia-nu-trece-800x533-1 | Unica.md

Băiatul a fost găsit fără suflare pe o stradă din localitate, luni, 24 aprilie, de către un trecător, care a sesizat Poliția, transmite TV8.

Potrivit versiunii preliminare a oamenilor legii, minorul s-ar fi rănit la mână după ce ar fi căzut. Decesul ar fi survenit din cauza hemoragiei puternice. 

Corpul neînsuflețit al tânărului a fost îndreptat pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei exacte a decesului. Pe caz este inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Partidul de guvernământ din Africa de Sud: ,,Putin poate veni oricând”. Nu va fi arestat

Partidul Congresul Național African (ANC), aflat la conducerea Africii de Sud, a cerut ca țara, criticată încă de la începutul războiului din Ucraina pentru apropierea sa față de Moscova, să părăsească Curtea Penală Internațională (CPI), a declarat marți președintele Cyril Ramaphosa, relatează AFP.

Partidul de guvernământ din Africa de Sud: Putin poate veni oricând

În martie, CPI cu sediul la Haga a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru crima de război de „deportare” a copiilor ucraineni, transmite hotnews.ro.

Pretoria urmează să găzduiască al 14-lea summit Brics în august – un grup de țări care reunește Africa de Sud, Brazilia, China, India și Rusia. În calitate de membru al CPI, țara ar trebui teoretic să-l aresteze pe președintele rus dacă acesta intră pe teritoriul său.

„Partidul de guvernământ s-a hotărât, considerând prudent ca Africa de Sud să se retragă din CPI”, a declarat Ramaphosa într-o conferință de presă după vizita președintelui finlandez Sauli Niinistö. Congresul Național African (ANC) s-a reunit în weekend.

Întrebarea dacă Africa de Sud îl va aresta pe Putin este „în studiu”, a adăugat șeful statului.

„Putin poate veni în această țară oricând”, a declarat secretarul general al ANC, Fikile Mbalula, într-o conferință de presă mai devreme. „CPI nu servește intereselor tuturor, ci ale câtorva”, a adăugat el.

Curtea Penală Internațională tratează „inechitabil” unele țări, consideră Ramaphosa

Potrivit lui Ramaphosa, decizia ANC în favoarea retragerii din CPI a fost luată „în mare măsură” din cauza a ceea ce este considerat drept tratament inechitabil al unor țări de către instanță.

„Ne-am dori ca această problemă a tratamentului inechitabil să fie discutată în mod corespunzător, dar între timp partidul de guvernământ a decis din nou că ar trebui o retragere”, a spus Ramaphosa.

Africa de Sud dorea deja să se retragă din CPI în 2016, după o vizită a fostului președinte sudanez Omar al-Bashir. Pretoria refuzase să-l aresteze pe acesta din urmă, care a obiectul unui mandat de arestare din partea Curții.

Africa de Sud ar trebui să îl aresteze pe Putin

Rusia nu este membră a CPI şi este puţin probabil ca Vladimir Putin să sfârşească în viitorul apropiat judecat de aceasta. Însă mandatul emis pe numele său înseamnă că el ar putea fi arestat şi trimis la Haga dacă se va deplasa în orice stat membru al CPI.

CPI a mai emis de asemenea un mandat de arestare pe numele Mariei Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile omului, în baza aceloraşi acuzaţii.

Africa de Sud este criticată de la începutul războiului în Ucraina pentru apropierea sa de Moscova. Pretoria afirmă că respectă o poziţie „neutră” şi refuză să se alăture apelurilor ţărilor occidentale de a condamna Rusia, explicând că vrea să favorizeze dialogul între beligeranţi.

Africa de Sud a găzduit în februarie exerciţii navale cu Rusia şi China în largul coastelor sale.

Legăturile între Africa de Sud şi Rusia datează din perioada apartheidului, Kremlinul sprijinind Congresul Naţional African (ANC) în lupta împotriva regimului rasist.

Mandatul de arestare emis de CPI a zdruncinat scena politică în Africa de Sud. Primul partid al opoziţiei, Alianţa Democratică (DA), a cerut ca Vladimir Putin să fie arestat, solicitând CPI să forţeze mâna guvernului sud-african.

150 de actori ai Teatrului de Operă și Balet din Harkov vin la Chișinău

În perioada 26 – 30 aprilie, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va găzdui 150 de actori ai Teatrului Național de Operă și Balet „Lâsenko” din Harkov, Ucraina, care vor susține șapte reprezentații pe scena de la Chișinău.

150 de actori ai Teatrului de Operă și Balet din Harkov vin la Chișinău

Potrivit Ministerului Culturii, această inițiativă culturală face parte din cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Anului Culturii Ucrainene în Republica Moldova și reprezintă un moment oportun pentru a evidenția diversitatea culturală și talentul artistic al ambelor țări, transmite diez.md.

Fondurile adunate din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru a sprijini artiștii din Ucraina, refugiați în Slovacia din cauza războiului, care participă la acest eveniment cultural.

Mai multe detalii cu privire la spectacole și bilete găsiți aici.

Pe 29 decembrie 2022, în cadrul unei întrevederi online dintre ministrul culturii și politicii informaționale al Ucrainei, Oleksandr Tkacenko și ministrul culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, a fost luată decizia ca anul 2023 să fie declarat Anul Culturii Ucrainene în Moldova.

30 de alergători au strâns câțiva saci cu gunoi în timp ce au alergat pe un traseu de 14 km la Orheiul Vechi
Articolul anterior
Tactica folosită de ruși pentru a răpi copiii din Ucraina. Mărturiile cutremurătoare ale unei mame ucrainene: ,,Copilul meu a fost deportat după un bombardament, i-au spus că sunt moartă”
Articolul următor