Profesorii din Moldova sunt conectați la internet mobil gratuit

Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării cu suportul Orange Moldova și în colaborare cu Centrul de Informaţii Universitare lansează campania naţională „Conectăm profesorii”. Scopul campaniei este de a asigura continuitatea procesului educaţional la distanţă.

separator
Astfel, Orange Moldova va aloca câte 50 GB trafic Internet Mobil, gratuit, profesorilor care au acces limitat la Internet şi au un număr de telefon activ Orange. De Internet mobil vor beneficia și profesorii incluși în listele prezentate de către administrațiile școlilor.

Înregistrarea participanților în cadrul Campaniei „Conectăm profesorii” se va desfăşura în perioada 3-15 aprilie 2020. În cadrul  campaniei pot participa școlile primare, gimnaziile și liceele publice şi private ce utilizează în activitate instrumente de predare la distanţă.

Administraţia instituțiilor de învățământ urmează să vină cu o solicitare în formă scrisă, către Orange Moldova şi să completeze un fişier cu datele solicitate până la 15 aprilie 2020.

Centrul de Informaţii Universitare va colecta toate dosarele şi va verifica veridicitatea documentelor. Listele profesorilor verificate vor fi integrate şi transmise pentru alocarea traficului Internet Mobil către Orange Moldova. Traficul Internet Mobil va fi alocat de către Orange Moldova în data de 22 aprilie. Traficul Internet Mobil oferit este valabil timp de 2 luni din momentul alocării şi nu este disponibil în Roaming. În momentul alocării, beneficiarii vor primi o notificare prin SMS. Pentru întrebări ce ţin de cum poate fi folosit  Internet Mobil de la Orange accesaţi https://www.orange.md/ro/ajutor

Mai multe detalii despre campanie găsiţi aici: https://bit.ly/341IthC

Curaj demn de înaltă apreciere la o televiziune de propagandă a Kremlinului: Un invitat a cerut, în direct, ca Rusia să înceteze războiului din Ucraina

După un an de război, retorica propagandei ruse cu privire la Ucraina s-a schimbat dramatic. La televiziunile de propagandă a început s-a se ceară încetarea agresiunii.

Declarația curajoasă a fost făcută într-un talk-show pe postul rusesc NTV. Viktor Olevici, un propagandist care se prezintă „politolog” rus, un invitat frecvent al programelor de propagandă, a cerut încetarea războiului.

El a recunoscut că Occidentul, ajutând Ucraina, este mult mai puternic decât Rusia și, prin urmare, Moscova nu are nicio șansă să câștige acest război de uzură.

„Desigur, Occidentul are mai multe oportunități decât Rusia. Acest lucru este evident! (…) Occidentul, după ce a provocat Rusia și a produs daune permanente, continue, nu se va îndepărta de această oportunitate, mai ales că această oportunitate este mai mare decât capacitatea Rusiei de a continua în același sens… Occidentul are o marjă de siguranță mai mare decât Rusia… Este cu adevărat benefic pentru Rusia să iasă din acest conflict înainte ca Occidentul să ne dea o lovitură economică majoră care să ne epuizezi!” spuse Olevici, conform ziare.com.

O schimbare a retoricii este vizibilă și la unul dintre cei mai importanți propagandisti ai Kremlinului, Margarita Simonyan. După ce Haga a emis un mandat de arestare a dictatorului Federației Ruse, ea a început să-șu domolească discursul: s-a oferit să organizeze un „referendum adevărat” în teritoriile ocupate ale Ucrainei.

În urmă cu un an, ea i-a asigurat pe ruși că Forțele Armate ale Rusiei ”vor lua” Kievul în trei zile. Anterior, Rospropaganda i-a avertizat pe ruși că succesul pe front nu trebuie așteptat în viitorul apropiat.

Papa Francisc a fost spitalizat de urgență la Roma

Papa Francisc a fost spitalizat pentru verificări după ce a participat la o întâlnire programată la un spital din Roma, spun surse de la Vatican, conform ziare.com.

Cei apropiați Pontifului, inclusiv cei de la securitate, vor rămână peste noapte la Spitalul Gemelli, al doilea spital ca mărime din Italia, a declarat pentru BBC o persoană care are cunoștință directă despre această problemă.

Programul Papei Francisc a fost anulat pentru următoarele două zile, în timp ce controalele medicale continuă, a adăugat sursa.

În ianuarie, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a condus înmormântarea predecesorului său Papa Benedict al XVI-lea – care a fost primul papă care a demisionat din cauza unor probleme de sănătate.

Papa Francisc a indicat anterior că ar dori, de asemenea, să calce pe urmele lui Benedict în cazul în care sănătatea sa s-ar deteriora.

Îngheț de până la minus 5 grade celsius. Recolta de fructe este în pericol

Prognoza meteo i-a îngrijorat pe moldoveni. Majoritatea pomilor fructiferi au înflorit deja, iar alții sunt pe cale să înflorească. Oamenii sunt îngrijorați că ar putea îngheța copacii dacă temperaturile continuă să scadă.

Copac inflorit | Revista Ferma

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a raportat o schimbare bruscă a vremii din cauza unui ciclon polar.

Potrivit experților, înghețurile de primăvară sunt deosebit de periculoase pentru pomi, legume și vița de vie.

Donează și tu! Companiile ce produc viziere gratuite au rămas fără materie primă
Articolul anterior
Studiu: Trebuie să stam cel puţin 6 săptâmâni în casă pentru a scăpa de pandemia de coronavirus
Articolul următor